Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter
Coehoorn Noorderlicht
Copyright: Absent Matter

Coehoorn Noorderlicht: vorm volgt duurzaamheid

22 augustus
Het project Coehoorn Noorderlicht in Arnhem is een ontwerp voor een stad in een stad, bestaande uit een raamwerk van creatieve ruimtes, appartementen, atelierwoningen, sociale huurwoningen en -studio's en luxe houtlofts en penthouses.

Mens en omgeving centraal
In het gezamenlijke ontwerp van ANA architecten en Studio Prototype wordt het bestaande gesloten bouwblok van zeven panden getransformeerd in een zacht ensemble van grote en kleinere gebouwen, met klimaatadaptieve en natuurinclusieve buitenruimtes, waaronder een waterpatio, een daktuin en een stiltetuin die overgaat in het belendende Coehoornpark. Voor het ontwerp liet het ontwerpteam zich inspireren door de no-nonsense architectuur in Berlijn die symbool staat voor rauwheid, het organische, het authentieke en ook het anarchistische - architectuur die zichzelf niet centraal stelt, maar voortkomt vanuit de mens en omgeving. Dit raakt aan de essentie waar Coehoorn haar succes aan te danken heeft.

Behoud van plek, identiteit en omgeving
De identiteit - de mensen en gebouwen - van Coehoorn wordt zo veel mogelijk behouden. Concreet behoeden we het jaren '50-gebouw aan de zijde van het Nieuwe Plein voor sloop en vormt dit ‘monument’ de basis van ons plan. Met behoud verlengen we de levenscyclus van de huidige gebouwen en materialen, verkorten we de bouwtijd van het integrale plan en reduceren we overlast voor mens, dier en omgeving. Dit is ook de meest duurzame oplossing en passend bij het karakter van Coehoorn.

Verbinding van mens en landschap
Het bestaande Coehoornpark wordt versterkt met een nieuw hart in de vorm van een shared space: het Coehoorn Crafts Center (CCC) dat flexibel en spontaan te gebruiken is. Dit is de bestaande ruimte boven de parkeergarage die wordt getransformeerd tot verlengstuk van het park, zowel functioneel als qua groenbeleving. Het dak dient ook als geluidsisolatie, want nergens is het zo stil als op een bemoste bodem. Op deze hoogte bieden 'glimpses' een verrassend perspectief op het groen en de stad.

Vorm volgt duurzaamheid
Vorm volgt duurzaamheid. Dat uit zich in het toevoegen van natuurinclusieve buitenruimte die de biodiversiteit vergroot, in het gebruik van duurzame en circulaire bouwmaterialen en het aanbieden van volledig flexibele plattegronden waarmee ook voor de toekomst een robuust woonprogramma wordt gefaciliteerd. Coehoorn Noorderlicht wordt aldus een duurzame ontwikkelde creatieve stadswijk die waarden deelt en uitstraling heeft naar het hele gebied.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ANA architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van ANA architecten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan