SSK4a Couleur Locale, Ede

9 oktober 2020
9 vrijstaande woningen, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 9 rijwoningen in 2 blokken

Archetype in het groen
Wonen op kazerneterrein SSK10a Noord betekent wonen in het groen. Beleving en contact met de natuur vormt het centrale thema van de door AAARCHITECTEN ontworpen woningen. De op de Veluwe veel voorkomende mansardekap met de kenmerkende lage goot diende als inspiratiebron voor de nieuw te ontwikkelen woningen. Dit archetype ‘huis met dwarskap’ is op een moderne wijze geabstraheerd tot een eenvoudige hoofdvorm. De kap van het strak vormgegeven huis start op de eerste verdieping, een belangrijke voorwaarde uit de stedenbouwkundige randvoorwaarden van gemeente Ede.

Door de gevel van de woning verticaal en horizontaal te geleden in een open en gesloten deel en diepte aan te brengen in de gevel, wordt een overgang gecreëerd tussen de straat en privé en tuin en woonkamer. Grote glasvlakken openen de blik op de groene lanen en tuinen. In dit vlak van de gevel kunnen optioneel terrassen, balkons en erkers worden toegevoegd.
Door het vrijstaande woningtype te schakelen, te spiegelen en te laten verspringen en af te wisselen met de door TVA Architecten ontworpen woningen, ontstaat een gevarieerd straatbeeld. De twee-onder-één-kapwoningen zijn gebaseerd op hetzelfde type maar hebben een samengestelde dakvorm van een langskap met een dwarskap, waardoor ook aan de straatzijde een lage goot ontstaat en het individuele karakter van de woningen wordt versterkt. De tweekapper oogt daardoor als één grote villa.

De blokken met rijenwoningen aan de noordzijde van het plan zijn een variatie op hetzelfde thema: een woning met dwarskap vormt de beëindiging van een rijtje van maximaal vijf woningen, afgedekt met een langskap. Elke woning is duidelijk herkenbaar door middel van een verticaal kader waarin erkers zijn opgenomen.

Maximale flexibiliteit
Binnen de woningen is een keur aan opties mogelijk: naast de keuze voor straatgericht of tuingericht wonen, zijn uitbouwen aan de achterzijde en balkons en erkers aan de voorzijde mogelijk. In plaats van een garage kan gekozen worden voor een hoofdslaapkamer met badkamer of een leefkeuken als annex aan de woonkamer. Een werkruimte aan huis met een separate entree en bergruimte completeren het uitgebreide keuzeprogramma.

De materialisatie van de statige, rijke en chique gedetailleerde huizen is terughoudend, zodat de natuur optimaal tot haar recht kan komen. Zandkleurige baksteen, vlakke antracietkleurige pannen en houten bekleding van nissen en dakoverstekken geven de woningen een eigentijdse, warme en natuurlijke uitstraling. Subtiele verschillen per woning zorgen voor voldoende diversiteit, zonder dat de samenhang verloren gaat.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan