Zuiver Media, Rotterdam

6 oktober 2020
Bedrijfsgebouw met studioruimte/opslag, kantoren en werk- en instructieruimten

DNA als concept

Zuiver Media is een snel groeiend mediabedrijf dat zich bezig houdt met het verzorgen van reclame, mediacampagnes en advertenties. De snelle expansie van het bedrijf vroeg om passende nieuwe huisvesting. Het nieuwe bedrijfsgebouw, gelegen aan de Fairoaksbaan op ontwikkellocatie Hoog16Hoven te Rotterdam, diende het DNA van Zuiver Media uit te stralen: transparant, nuchter, no-nonsens, Rotterdams en zakelijk. Het programma bestaat uit een studioruimten en opslag, kantoren en werk- en instructieruimten voor circa 40 medewerkers met een groeimogelijkheid naar 60 medewerkers. De transparante werkwijze van Zuiver Media is onderdeel van het concept van het gebouw gemaakt, zowel in de manier hoe het bedrijf zich presenteert aan de straat, als in de openheid van het interieur. Het uitzicht naar de naastgelegen kavels is niet bijzonder. Om die reden is het gebouw in de oost-west richting relatief gesloten. De voorzijde is echter maximaal open en met een volledig glazen gevel gericht op de straat en voortuin.

Maximale interactie
Bij binnenkomst onder het metselwerk kader aan de westzijde wordt de visie van Zuiver Media direct duidelijk. Een centrale, twee lagen hoge as verbindt alle ruimten en vormt een geheel met het hart van het gebouw, waarin de studioruimtes zijn geplaatst. Deze studio’s zijn ondergebracht in drie zeecontainers. Alle ruimten zijn ontsloten vanuit het hart van het gebouw en zijn rond de centrale studioruimte georganiseerd. Glazen puien bieden zicht in de open ruimte en zorgen voor maximale interactie tussen de medewerkers. Bezoekers krijgen een directe ‘kijk in de keuken’ van Zuiver Media. De instructie- en lunchruimte is gelegen aan de tuin in het zuiden, een aangename buitenruimte voor de medewerkers en bezoekers van Zuiver Media.

Reclame als gevel
In het metselwerk kader is op de eerste verdieping een screen gespannen over de volledige breedte van het gebouw. Het doek communiceert direct waar Zuiver Media voor staat: transparant en duidelijk. Het strakke kader in combinatie met het gespannen doek, waarin reclame gecombineerd is met zonwering, geeft de door de gemeente geëiste vlakke voorgevel diepte en gelaagdheid.

Rauwe en nautische sfeer
De stoere no-nonsense uitstraling van de staalconstructie, betonnen vloeren en zeecontainers vormen een knipoog naar het Rotterdamse DNA van Zuiver Media. Het exterieur van het gebouw is opgetrokken uit een stootvoegloos gemetseld bakstenen kader voor het hoge deel aan de straatzijde en horizontaal gemonteerde damwandprofielplaten voor het lagere bouwdeel. De textuur van de gevels onderstreept het horizontale karakter van het gebouw.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan