Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Vinkelaan, Wassenaar

9 oktober 2020
Vrijstaande woning

Ruimte voor ruimte
Het bezit in Wassenaar van onze opdrachtgever, Stichting Twickel, is ca. 200 hectare groot en stamt van de familie Van Wassenaer Obdam. Samen met de aangrenzende landgoederen Duivenvoorde en De Horsten vormt dit bezit een essentiële groene long tussen Den Haag, Wassenaar, Leiden en Voorschoten. Door sloop van bestaande opstallen en een plantenkas op dit landgoed ontstaat ruimte voor de bouw van een villa van ca. 300m2 en 40 m2 bijgebouw. Het perceel is gelegen op de grens van een bestaand woonbuurtje ten oosten van Wassenaar met het open landschap.

Schuur als archetype
De specifieke ligging van het perceel op het grensvlak van Wassenaar met het open weidelandschap vroeg om een bijzondere oplossing. De riante woning vormt een moderne vertaling van het archetype van een schuur. Het volledige woonprogramma is ondergebracht onder één langgerekte kap. Deze doorlopende kap geeft de woning een eigentijdse en landelijke uitstraling. Het archetype schuur vertaalt zich in ambachtelijk materiaalgebruik en eenvoud en helderheid in detaillering. Het dak wat als een abstract vlak is uitgewerkt wordt gedragen door gelamineerde Lariks spanten, die zowel buiten als binnen de woning zichtbaar zijn gemaakt. Het scherp gedetailleerde zinken roevendak is zo dun mogelijk gehouden. Het riante overstek van het dak versterkt dit effect. Het met zwarte gebeitste Douglas planken beklede woonhuis refereert aan de zwart gebeitste opstallen in het agrarisch gebied. De noordzijde van het huis is relatief gesloten. De ruime ouderslaapkamer met kleedruimte en badkamer ligt samen met de L-vormige woonkamer, keuken en eetkamer aan de zuidoostkant van de woning en openen zich maximaal op het landschap. Een groot overdekt terras aan de tuinzijde met binnen – en buitenhaard completeert het landelijk wonen.

Wonen onder de kap
De doorlopende kap vormt tevens een ruime carport voor twee auto’s en een overdekte route naar de transparante entreehal. Vanuit de carport is de opslagruimte bereikbaar. In deze berging is ruimte voor een optionele werkkamer met separate entree. Zowel in de entreehal, als in de L-vormige woonkamer en het aan de eetkamer grenzende overdekte terras, is het wonen onder de kap voelbaar gemaakt, doordat de verdiepingsvloer is weggelaten. De binnenzijde van de volledig uit hout geconstrueerde woning zijn transparant gebeitst. Zwart gebeitste schuifluiken en weggedetailleerde kozijnen versterken deze moderne schuurwoning.

Om overlast in de aangrenzende wijk te beperken en stikstof te reduceren zal de woning compleet in de fabriek worden geprefabriceerd en in recordtijd op de bouwlocatie worden gemonteerd. Het hout benodigd voor de draagconstructie en houtskeletbouw gevels komt van Nederlandse bodem uit duurzaam beheerde bossen van Landgoed Twickel en zal worden gedroogd en gezaagd in de Houtzagerij van Twickel in Delden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan