Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

PM400, Den Haag

9 oktober 2020
700 woningen, commerciële ruimten, corporate gardens, parkeergarage en daktuin 

Stenen Eyeline versus groene Skyline
De opdracht voor deze studie in het Beatrixkwartier bestaat uit twee delen, PM400 het KPN Test & Releasegebouw en de nu nog braakliggende strook aan de Beatrixlaan. Het komende decennium verandert het Beatrixkwartier, gelegen in het Central Innovation District in een inspirerende hoogstedelijke omgeving waarin wonen, werken en ontmoeten centraal staat. De locatie wordt begrensd door de Beatrixlaan met de beeldbepalende randstadrail, de Prinses Marijkelaan en de Louise Henriëttestraat, grenzend aan de laagbouw van Bezuidenhout.
De typologie van dit integrale hoogstedelijke bebouwingsvoorstel, wat wij in opdracht voor RBRE Real Estate hebben ontwikkeld voegt zich in de opzet en materialisering naar de stedelijke laag en bouwblokkenstructuur van Centre Court, Prinsenhof en WTC, maar vormt tegelijkertijd een nieuwe duurzame toevoeging in de Eyeline en Skyline van Den Haag, zodat het in de Haagse Hoogbouwvisie omschreven gevarieerde straatbeeld ontstaat.

Stedelijke laag
De stedelijke laag vormt aan de Beatrixlaan een diepe overgangszone naar de aan deze zijde gelegen entrees van de bovengelegen woontorens, kantoren en corporate gardens. De arcade vormt een aangename overgang van de wandelpromenade naar de twee corporate gardens en entrees. De terugliggende plint voorkomt windhinder als gevolg van de hoge torens.
Op deze stedelijke laag, “het podium” zijn vijf torens geplaatst met een bouwhoogte van 50 en 70 meter, drie torens aan de Beatrixlaan en 2 torens exact in de tussenruimte van deze torens aan de Beatrixlaan, als ware zij uit een hoge stedelijke wand gesneden en opgeschoven naar het oosten. De rondlopende stedelijke laag is 6 bouwlagen hoog en sluit aan op de plint van Prinsenhof en WTC. In de plint bevinden zich naast commerciële functies aan de Beatrixlaan ook woon- werkwoningen en appartementen voor gezinnen aan de zijde van Bezuidenhout.

Corporate gardens
Het totale plan biedt ruimte aan ca. 700 woningen variërend in grootte tussen 50 en 100m2 in zowel het koop- als huursegment. Het plan voorziet in ca. 480 overdekte parkeerplaatsen, gebaseerd op de geldende parkeernormering. Gezien de nabijheid van goede OV-verbindingen met Den Haag Centraal is een meer specifieke op maat gesneden parkeereis voorstelbaar, zodat leegstand kan worden voorkomen. Een ca. 6 meter boven de omgeving opgetilde hof aan de binnenzijde van het bouwblok biedt een veilige en beschutte oase voor alle rondom de hof gelegen woningen, waarin groen een belangrijke rol speelt. Deze collectieve tuin biedt ruimte aan ontmoeten, sport, ‘urban gardening’, en rust en draagt bij aan de klimaatadaptatie van dit hoog stedelijke gebied.

Ode aan de stad
Wonen in de stad betekent uitkijken over het buitengewoon boeiende stedelijke landschap van Den Haag met in de achtergrond de zee. De transparantie en grote vensters met uitzicht op de stad kenmerken het plan. De gevels bestaan uit verticale begroeide schermen, die het licht filteren, opwarming verminderen, fijnstof reduceren en bijdragen aan de omzetting van CO2 in zuurstof. Een niet meer weg te denken noodzaak.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan