Medisch Centrum Veluwse Poort, Ede

20 augustus 2020
Eerstelijns gezondheidscentrum bestaande uit: fysiotherapiepraktijk, 3 huisartspraktijken, apotheek, tandartsenpraktijk, GGD, logopedie, psychotherapie, kindertherapie, Rode Kruispost, podotherapie, tandtechnische laboratorium en verloskundigenpraktijk

Optimale benutting bestaande footprint
Op eigen initiatief is samen met enkele gebruikers gedurende een aantal jaar gezocht naar een geschikte locatie voor de realisatie van een nieuw eerstelijns gezondheidscentrum aan de oostzijde van Ede. De locatie die uiteindelijk is gevonden voor de nieuwbouw grenst aan een nieuw te ontwikkelen woongebied op de voormalige kazerneterreinen aan de oostrand van Ede.

De nieuwbouw diende binnen de bestaande footprint van het al jaren leegstaande te slopen gebouw van de Militaire Geneeskundige Dienst te worden opgericht. De minimale ruimte die het bestemmingsplan bood is optimaal benut door het programma van de nieuwbouw, circa 3.300 m2 BVO, in twee efficiënte volumes van drie bouwlagen onder te brengen, die door middel van een transparant trappenhuis en entreehal met elkaar worden verbonden. Het ervaren van de unieke locatie, omzoomd met hoge monumentale beuken- en eikenbomen vormde een belangrijk vertrekpunt van het ontwerp. Vanuit alle behandelruimtes en spreekkamers is zicht op de lommerrijke omgeving en waan je je in het bos. 

Trappenhuis als verbindende schakel
De beide in fraai metselwerk opgetrokken volumes worden verbonden door middel van een transparant trappenhuis. De hoofdtrap fungeert als verbindende schakel tussen alle bouwlagen en koppelt op deze manier alle medische disciplines. Het centrale trappenhuis vormt het hart van het gebouw waar bezoekers en zorgverleners elkaar ontmoeten. Doordat ook de binnenzijde van dit trappenhuis uit schoon metselwerk bestaat, ervaart de bezoeker dat binnen buiten is en andersom.

Efficiënte structuur biedt flexibiliteit in toekomst
De volledige gebouwstructuur is gebaseerd op een efficiënte maat van 3,60 m. Deze maat, gecombineerd met een dubbele verkeersruimte rondom een dienende zone van sanitaire ruimtes en kleedruimtes, maakt het gebouw flexibel en zeer geschikt voor de verschillende gebruikers en functies. In het grootste linker volume biedt een groot venster op de eerste en tweede verdieping twee overdekte buitenruimtes, bereikbaar vanuit de gangzone. Het rechter volume is volledig transparant en heeft aan de zuidzijde een dubbele gevel bestaande uit aluminium louvre schermen, gemonteerd op zeembalkon bestaande uit stalen roosters. De schermen en roosters zijn tevens zonwering en buitenruimte.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAARCHITECTEN bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan