De huiskamer van Renkum
Copyright: Katja Effting
Entree MFC Doelum
Copyright: Katja Effting
Zitkaders geven zicht op het zwembad vanuit de horeca
Copyright: Katja Effting
houten meubel over 3 lagen functioneert als organiserend element tussen de verschillende functies
Copyright: Katja Effting
Vensters vanuit het centrale middengebied naar omliggende ruimtes geven zicht op activiteiten
Copyright: Katja Effting
sportvelden omringen het MFC
Copyright: Katja Effting
Zien sporten doet sporten: iedere functie is zichtbaar vanuit het middengebied
Copyright: Katja Effting
Zicht op BSO vanuit entreezone
Copyright: Katja Effting
Hoogteverschillen in het landschap zijn ook in het gebouw te ervaren
Copyright: Katja Effting
Zicht op de horeca en cultuurzaal vanuit entreezone
Copyright: Katja Effting
De identiteitswand vertegenwoordigt alle gebruikers in het gebouw
Copyright: Katja Effting
Het zwembad is open en licht in uitstraling
Copyright: Joost van Noort
Vanuit de sporthal is er zicht op andere sporten, zowel binnen als buiten
Copyright: Katja Effting
De horeca geeft direct zicht op de tennisvelden
Copyright: Joost van Noort
Verspringende tegels in de wand van het zwembad zorgen voor een goede akoestiek
Copyright: Joost van Noort
Houten vloervelden markeren een plek voor het losse meubilair
Copyright: Katja Effting
De huiskamer van Renkum
Copyright: Katja Effting
Entree MFC Doelum
Copyright: Katja Effting
Zitkaders geven zicht op het zwembad vanuit de horeca
Copyright: Katja Effting
houten meubel over 3 lagen functioneert als organiserend element tussen de verschillende functies
Copyright: Katja Effting
Vensters vanuit het centrale middengebied naar omliggende ruimtes geven zicht op activiteiten
Copyright: Katja Effting
sportvelden omringen het MFC
Copyright: Katja Effting
Zien sporten doet sporten: iedere functie is zichtbaar vanuit het middengebied
Copyright: Katja Effting
Zicht op BSO vanuit entreezone
Copyright: Katja Effting
Hoogteverschillen in het landschap zijn ook in het gebouw te ervaren
Copyright: Katja Effting
Zicht op de horeca en cultuurzaal vanuit entreezone
Copyright: Katja Effting
De identiteitswand vertegenwoordigt alle gebruikers in het gebouw
Copyright: Katja Effting
Het zwembad is open en licht in uitstraling
Copyright: Joost van Noort
Vanuit de sporthal is er zicht op andere sporten, zowel binnen als buiten
Copyright: Katja Effting
De horeca geeft direct zicht op de tennisvelden
Copyright: Joost van Noort
Verspringende tegels in de wand van het zwembad zorgen voor een goede akoestiek
Copyright: Joost van Noort
Houten vloervelden markeren een plek voor het losse meubilair
Copyright: Katja Effting

MFC Doelum, Renkum

17 augustus 2018
Huiskamer van Renkum
In een prachtig groen gebied omgeven door kleinschalige woningbouw is MFC Doelum ontworpen als een sociaal hart voor de gemeente Renkum. Een ontmoetingsplek voor sport en cultuur, waar de kracht van het collectief in balans is met individuele expressie. Het is een plek voor iedereen: een gebouw dat je deelt, waar je elkaar en de ander ontmoet; een huiskamer voor Renkum.

De centrale ontvangstzone brengt alle functies, gebruikers en bezoekers in contact met elkaar. Rondom deze zone, waarin de horeca is gevestigd, zijn alle functies georganiseerd en al bij binnenkomst goed zichtbaar. Grote vensters en zitkaders geven zicht op de sporthal en zwembad en de activiteiten in de cultuurzaal, fitness en BSO. Het centraal organiserend element is een houten meubel dat alle lagen verbindt. Het is een herkenningspunt door het hele gebouw.

Landschappelijke inpassing
Het MFC is zorgvuldig in het landschap ingepast. Er is optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten en hoogteverschillen in het gebied. Ondersteunende functies zoals kleedkamers en bergingen worden uit het zicht onder het maaiveld geplaatst. Terrassen en tribunes ontstaan als vanzelf en bieden zicht op het sporten en de groene omgeving.

Het gebouw oogt bescheiden ondanks het grote programma, door opdeling in drie ten opzichte van elkaar verschoven volumes. Zo ontstaat een gebouwensemble in harmonie met het omliggende glooiende landschap. Het middelste volume is opgetild; hier ligt de centrale ontvangstzone. Het glooiende landschap loopt via deze zone tussen de beide volumes door en verbindt de sportvelden van de hoger gelegen noordzijde met de tennisvelden van de lager gelegen zuidzijde.

Menselijke maat
Door een zorgvuldig gebruik van materialen, ritmiek en patronen wordt de menselijke maat teruggebracht in de grote bouwvolumes. De lichte gemêleerde baksteen is uitgelegd in verschillende verticale en horizontale patronen. Een robuuste betonnen plint draagt het gebouw, betonnen kaders markeren de gevelopeningen.

Het interieur en het losse meubilair zijn vanaf het begin integraal mee ontworpen. Het consequent toepassen van een mix van natuurlijke, duurzame en onderhoudsarme materialen geeft een consistent en rustig beeld door het hele gebouw. Het gebruik van verschillende typen hout in de vloeren en wanden zorgt voor een zachte en warme uitstraling. Perforaties, plaatverdelingen en aansluitdetails zorgen voor een verfijnde gelaagdheid met aandacht voor een goede akoestiek.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met NOAHH | Network Oriented Architecture

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van NOAHH | Network Oriented Architecture

NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
NOAHH | Network Oriented Architecture
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan