Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Arons en gelauff architecten

Vanuit een verbouwde scheepsmotorenfabriek in Amsterdam Noord werken Floor Arons (1968) Tjeerd Beemsterboer (1988) en Arnoud Gelauff (1963) met hun ruim 25 medewerkers aan diverse projecten in heel Nederland. In 1996 gaf het winnen van de Europan-prijsvraag in Amsterdam Osdorp het startsein voor de oprichting van het bureau. Dit project werd in 2002 opgeleverd, en sindsdien volgde een tiental andere, waaronder De Plussenburgh, woonzorgcomplex met 104 appartementen in Rotterdam De Rokade, woontoren met 74 woonzorgappartementen, Groningen CalandparC, drie urban-villas met in totaal 48 koopappartementen, Amsterdam
Dierenopvangcentrum met 630 kennels, Osdorp, Amsterdam 154 sociale huurappartementen Adriaan Pauwstraat, Vlaardingen 250 gestapelde studenten-woningen met 1500 m² commerciële ruimte, Universiteit Twente.

Arons en Gelauff architecten werkt vanuit een nuchtere ontwerpfilosofie. De ontwerpen worden in eerste aanzet pragmatisch en neutraal opgezet. In de volume-opbouw, de gevels en doorsneden worden de ontwerpen uiterst specifiek en enten zich daarmee in hun omgeving. De gebouwen krijgen een sterk eigen karakter door neutraliteit en complexiteit af te wisselen. Zo werd De Plussenburgh in Rotterdam een kleurige sculptuur 104 seniorenwoningen, die zeer flexibel indeelbaar zijn. Het complex is door zijn grote overspanningen zelfs om te bouwen tot verzorgingshuis. De woontoren Rokade in Groningen heeft een kruisvormige plattegrond die door de kopers op diverse manieren is in te vullen. Het volume is bekleed met een bruisende 'gaatjesgevel'. Het dierenopvangcentrum in Amsterdam met zijn markante verschijningsvorm -de metalen huid is een groene gepixelde versie van de naastgelegen dijk- is het grootste van Nederland en de campus van de Universiteit Twente is niet alleen uitgebreid met 250 studentenwoningen maar ook met een klimmuur.

Momenteel wordt bij Arons en Gelauff architecten ondermeer gewerkt aan complex Spoorzone (bijna 200 hoogbouw-appartementen en 36 bedrijfsunits) in Slotervaart, aan multifunctionele accomodatie De Nieuwe Seneca (10.000 m² zorgwoningen, school en bedrijfsruimten) in Geuzenveld, aan 96 laagbouwwoningen in Blok 62 op IJburg in Amsterdam, aan de herontwikkeling van winkelcentrum Bilgaard, Leeuwarden en aan 145 startersappartementen in Pijnacker.

Recent is het bureau begonnen met de uitwerking van het prijswinnende ontwerp voor een blikvanger met 240 woningen aan de zuidoever van het IJ in Amsterdam: De Pontsteiger.

Arons en Gelauff architecten meent de beste gebouwen te kunnen maken door in alle fases van het proces betrokken te zijn. Vanaf de eerste schets tot en met de laatste oplevering wordt het proces vakkundig begeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten waarin Arons en gelauff architecten is genoemd als meewerkende partij

Neem contact op met Arons en gelauff architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan