Galerijen Zijpehof Zwolle
Galerijen Zijpehof Zwolle

Renovatie galerijen Zijpehof Zwolle

10 november 2017
De galerijen, behorend bij de appartementen met huisnummers 6 tot en met 120, aan de Zijpehof in Zwolle zijn door Neston Betonconservering BV nu bijna allemaal voorzien van nieuw beschermend antislip systeem. De appartementen zijn onderdeel van woonzorgcentrum Rivierenhof waarvan de eigenaar en beheerder VvE Compleet is. De betreffende galerijen liggen aan de binnenzijde van het appartementencomplex waarmee een onoverdekte binnenruimte is gecreëerd.

Onthechting op de geprefabriceerde betonnen ondergrond
Met een totale lengte van ruim 900 meter bestaan deze galerijen uit geprefabriceerde betonnen elementen die op staande liggers zijn aangebracht. De bovenzijde hiervan, het loopoppervlak, was destijds bij de oplevering alleen afgewerkt met een epoxy vloercoating. De zijkanten en goten zijn hierbij onafgewerkt gebleven. Na een onderhoudsinspectie bleek dat de bestaande coating gedurende de jaren was onthecht. Ook langs de randen en de hemelwaterafvoeren was deze onthechting zichtbaar. Daarnaast was het oppervlak sterk vervuild. De eigenaar besloot daarom om de ondergrond te voorzien van een nieuw, duurzaam en veilig vloercoatingsysteem, dat eigenlijk alleen aangebracht hoefde te worden op het loopoppervlak.

Beoordeling en advisering
Om de problemen die waren ontstaan op de galerijen op te lossen werd door de eigenaar en beheerder VvE Compleet, Neston Betonconservering BV uit Nunspeet ingeschakeld om allereerst de huidige situatie te inspecteren en te beoordelen. Aan de hand van deze bevindingen is besloten om het Triflex BAS systeem aan te brengen dat bestaat uit drie afzonderlijke lagen. Dit systeem zorgt voor een beschermende antislip laag en is specifiek geschikt voor het gebruik op balkons, terrassen en galerijen. En indien het door een erkende applicateur, zoals Neston BV, is aangebracht gaat het bij normaal gebruik gegarandeerd meer dan 25 jaar mee.

Het ondergrondvolgende drielaagse Triflex BAS systeem
Voor het nieuwe en duurzame Triflex vloersysteem kon worden aangebracht, diende eerst de bestaande coating verwijderd te worden totdat de gezonde betonnen ondergrond weer zichtbaar was. Daarna moest het onafgewerkte beton grondig gereinigd en opgeruwd worden. De ondergrond moet helemaal glad zijn voordat het Triflex BAS systeem geplaatst kan worden. Het is namelijk een ondergrondvolgend systeem, waarbij een goede voorbehandeling en egalisering van het grootste belang is omdat iedere oneffenheid later terug te zien is in het eindresultaat. Nadat deze klus geklaard was door de mannen van Neston, was de ondergrond gereed voor het aanbrengen van het gekozen Triflex BAS systeem.

Applicatie van het nieuwe vloersysteem
Nadat het egaliseren en reinigen van de ondergrond was afgerond, was het oppervlak van de galerijen nu dus geschikt en gereed voor het aanbrengen van de eerste laag van het Triflex systeem, de Triflex Cryl Primer. Na uitharding hiervan is de slijtlaag, Triflex ProFloor R, aangebracht. Deze is vervolgens, op verzoek van de VvE, ingestrooid met blauw gekleurd en vuurgedroogd kwartszand met een korrelgrootte van 0,5 mm, voor een goede antislip en een fris en nieuw uiterlijk. Na een korte droogperiode zijn als laatste stap de galerijen afgewerkt met de Triflex Cryl Finish 205.

Veilig, duurzaam, onderhoudsvrij en minimale overlast tijdens applicatie
Er is door de eigenaar en uitvoerder gekozen voor het Triflex BAS systeem omdat het diverse voordelen biedt ten opzichte van andere vloerafwerkingen. Het systeem is in de eerste plaats duurzaam en onderhoudsarm. Wanneer het is aangebracht, ligt het er gegarandeerd  voor jaren en het is eenvoudig te reinigen. Daarnaast zijn er meerdere kleuren en structuren qua afwerking  mogelijk waarmee de balkons of galerijen precies die uitstraling kunnen krijgen zoals de eigenaar of bewoners wensen. Tevens heeft het sterke antislip eigenschappen die het oppervlak veel veiliger maken en gevaarlijke glijpartijen bij nat of ijzig weer doen voorkomen. En door de extreem snelle uitharding van de producten en systemen van Triflex, kan er snel gewerkt worden en blijft de overlast voor bewoners en bezoekers tot een minimum beperkt.

(Triflex Cryl) Finish (205) in zicht
Inmiddels zijn bijna alle galerijen van de Zijpehof aangepakt en opgeknapt door de medewerkers van Neston BV, die over de in totaal 900 meter galerij slechts 2,5 week hebben gedaan. Door de keuze van het Triflex BAS systeem konden de werkzaamheden zo snel worden uitgevoerd en hebben de bewoners van de uitvoering maar weinig gemerkt. Wanneer het helemaal is afgerond kunnen alle bewoners van de appartementen van de Zijpehof weer veilig over de galerij wandelen, zonder dat zij bang hoeven te zijn voor eventuele glij- of valpartijen.

Informatie
Wilt u meer wegen over dit specifieke project of systeem of wilt u algemene informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer: 038 460 20 50 of per mail via: info@triflex.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan