Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv

Afdichting WTC Kunstvijver

16 april
Wie wel eens op Schiphol is geweest, zal het misschien herkennen; de WTC kunstvijver, met enorme ’drijvende’ gekleurde glazen bollen. Onze producten zijn gebruikt bij dit kunstwerk! De oude afdichting van de kunstvijver was versleten, waardoor een nieuwe afdichting nodig was. Triflex kon deze bieden.

Het project

De officiële naam van het kunstwerk is ‘The Niijima Flouts’ en is ontworpen door de Amerikaanse glasblazer en beeldhouwer Dale Chihuly. Hij had in zijn jeugd al een fascinatie voor het glas dat aanspoelde op het strand en door de zee helemaal glad en rond geschuurd was. Na een bezoek aan het eiland Niijima in Japan, raakte Chihuly geïnspireerd voor dit kunstwerk. De naam, Niijima Floats, verwijst naar de holle glazen drijvers van Japanse visnetten. De enorme ’drijvende’ gekleurde glazen bollen, maar liefst 85 stuks in wel 300 verschillende kleuren, zijn hierop geïnspireerd.

De uitdaging

Om de bollen te laten ‘drijven’ is een goede afdichting nodig zodat er zonder problemen water toegevoegd kan worden aan het kunstwerk. De oude afdichting die bij het kunstwerk was gebruikt, was in de loop van de jaren versleten geraakt. Daarom werd gezocht naar een product waarmee de vijver opnieuw kon worden afgedicht. Daarnaast was het van belang om niet af te wijken van het oorspronkelijke ontwerp, waarbij de vijver een zwarte kleur had. De afdichting moest daarom dus ook zwart van kleur zijn. 

De oplossing

Voor het afdichten van de kunstvijver, bood Triflex SmartTec de oplossing. Dit 1-componenten, vliesversterkte systeem is ideaal voor de afdichting van zowel complexe details als volledig oppervlakken, waarbij het materiaal zich naadloos aanpast aan de ondergrond van de constructie, waardoor een duurzame en betrouwbare oplossing wordt gewaarborgd. Daarnaast is Triflex SmartTec gecertificeerd met EMICODE EC1PLUS, de beste emissieklasse die voldoet aan de hoogste milieu- en gezondheidseisen. Hierdoor is Triflex SmartTec een betrouwbare oplossing. Ook is Triflex SmartTec geurbeperkt, waardoor er geen geuroverlast plaatsvindt. Dat is extra van belang bij dit project, aangezien het om een binnenruimte gaat. Een belangrijke wens van de opdrachtgever was om de afdichting weer in het zwart te krijgen. Daarom is voor dit project een zwarte Triflex SmartTec geproduceerd. Zo kon het kunstwerk volgens het oorspronkelijke ontwerp worden afgedicht. 

Voor de randen werd Triflex SmartTect Fibre gebruikt. Triflex SmartTec Fibre wordt gebruikt voor kritische details die moeilijk te behandelen zijn, waarbij men het Triflex Speciaalvlies niet kan aanbrengen en geen Triflex membraan kan worden gerealiseerd. 

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp is met de opdracht aan de slag gegaan. Zij hebben veel ervaring in het werken met Triflex en dat maakt dat zij een geschikte partij zijn voor het aanbrengen van de Triflex producten bij dit project. Ze hebben in verschillende stappen de klus uitgevoerd. Allereerst zijn ze begonnen met voorbereidende werkzaamheden voordat gestart kon worden met het aanbrengen van de Triflex producten. Ze hebben de loszittende onderdelen van de oude afwerking verwijderd, waarna ze de rest van de oude afwerking hebben gladgeschuurd. Vervolgens zijn ze eroverheen gegaan met Triflex Reiniger. Daarna kon de Trilfex SmartTec worden aangebracht op de vijver en de Triflex SmartTect Fibre langs de randen. 

Het resultaat

De kunstvijver is weer helemaal waterdicht. Het water kan weer zonder problemen aan de kunstvijver worden toegevoegd. Bezoekers van Schiphol kunnen weer genieten van dit bijzondere kunstwerk. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan