Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv

Lekkages verholpen bij Rotterdamse school

19 september 2023
Het volledig beloopbare dak van een Rotterdamse school, vertoonde op veel plekken lekkage. Dit dak is tegelijkertijd een galerij welke de entree vormt voor de bovenliggende flatwoningen. Een project met vele uitdagingen, waarbij de producten van Triflex gebruikt werden om het dak/de galerij weer als nieuw te krijgen. Wij spraken met Chris Uittenbogaard, directeur van SealteQ West (erkend Triflex applicateur) over dit project.

De uitdaging

Bij dit project kwamen verschillende uitdagingen kijken. Uittenbogaard vertelt: ‘’doordat het om het dak van een school ging, moest de uitvoering plaatsvinden in de periode dat de school vanwege vakantie dicht was. Zo’n gewenst tijdsbestek is vaak al een uitdaging op zich, maar nu kwam het slechte weer ook nog als uitdaging om de hoek kijken. Het kwam met bakken uit de hemel en met een dak wat helemaal open moet, is dat erg lastig. Daarnaast dient het dak van de school ook als wandeldek wat de toegang biedt tot de bovenliggende flatwoningen. Het wandeldek moest daarom voor de bewoners tijdens de uitvoering ook gewoon beloopbaar blijven.’’

Ook op technisch oogpunt was het een uitdagend project. ‘’Er bevinden zich veel details op het dak, daarnaast is er geen enkele rechte hoek in het project, alles loopt schuin of in een bocht. Dit zorgde ervoor dat we de gangbare manier van denken om dit soort projecten aan te pakken een beetje los moesten laten en erg flexibel moesten zijn’’ aldus Uittenbogaard.

De oplossing

‘’Er waren al meerdere pogingen door verschillende partijen gedaan om de lekkages op te lossen, maar uiteindelijk bleek dat alles afbreken en opnieuw opbouwen de enige oplossing was om het dak weer lekkagevrij te krijgen. Aan ons de taak om dit uit te voeren en de lekkages te verhelpen’’, vertelt Uittenbogaard. Voor de uiteindelijke afwerking, werd Triflex gebruikt. Om het dak/de galerij te voorzien van een waterdichte en scheuroverbruggende afdichting met een isolerende functie, bood het Triflex BIS systeem afgewerkt met het Triflex BTS-P systeem de oplossing. De vele aanwezige details werden geïntegreerd in het Triflex BIS systeem, door middel van het Triflex ProDetail systeem.

Het proces

De vakspecialisten van SealteQ hebben allereerst het dak kaal gemaakt en de kozijnen en beplating vervangen. Daarna hebben ze een geïsoleerd pakket aangebracht wat op uitgekiende wijze ook goed op afschot is gebracht naar de rondom gemaakte goten. De drukverdelende en beloopbare platen werden vervolgens afgewerkt met de Triflex systemen.  

De vele regen bemoeilijkte het proces wel, vertelt Uittenbogaard: ‘’in een harde bui, kunnen we niet werken. Zodra er een stortbui kwam, moesten we alles afdekken met zeilen en zodra de bui voorbij was deze zeilen weer allemaal weghalen. Het voordeel was wel dat de producten van Triflex snel uitharden, dus we konden tussen de buien door snel een deel dichtmaken, want de producten waren dan op tijd uitgehard voor de volgende bui kwam. Als we deze klus met een ander product dan Triflex hadden moeten doen, was het niet gelukt. Ik ben ook erg trots op ons team dat tussen de buien door toch steeds weer een stuk dicht heeft gekregen. Ze hebben erg lange dagen gemaakt en waren zelfs ook in de weekenden actief op locatie.’’

Het resultaat 

Alle lekkages in het dak zijn verholpen, het wandeldek is antislip gemaakt waardoor bewoners van het flatgebouw de galerij veilig kunnen belopen en daarnaast beschikt de afwerking over voldoende afschot zodat het hemelwater goed afwatert richting de hemelwaterafvoeren. ‘’Een resultaat waar niet alleen wij, maar ook de school en de kinderen blij mee zijn. Ook de fijne en constructieve samenwerking met alle betroken partijen, ondanks de tegenslagen en de problemen die we het hoofd hebben geboden, kenmerkt voor mij dit project. Ik ben erg trots op het resultaat en hoe onze vakmensen met de situatie zijn omgegaan’’ sluit Uittenbogaard af.
 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan