Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv

Lekkages verholpen bij dakvijver

25 juli 2023
Onze producten zijn gebruikt bij een bijzonder project op een bijzondere locatie: namelijk een vijver die zich bevindt op het dak van een Q-park parkeergarage in Den Haag. Er was hier sprake van lekkage, welke is verholpen met Triflex!

De uitdaging
Deze vijver bevindt zich op het dak van een Q-park parkeergarage in Den Haag. Door zowel mechanische beschadigingen als verstoringen in de waterkerende laag, ontstonden er meerdere terugkerende lekkages. De opdrachtgever wilde deze lekkages graag voor eens en voor altijd stoppen en zocht een oplossing. Daarnaast ligt de vijver in een en erg drukke omgeving, welke ervoor zorgt dat er ook nog wel eens wat in de vijver terecht komt wat er niet in hoort, denk hierbij bijvoorbeeld aan glasscherven. Ook hier moet de vijver tegen bestand zijn, zodat de kans op mechanische beschadigingen tot een minimum beperkt blijft.

De oplossing 
De opdrachtgever koos voor Triflex om de lekkages te stoppen. Het Triflex ProTect systeem Waterpartijen en het Triflex ProDetail systeem boden de oplossing. Door de aparte ronde vormen van de vijver en verhogingen die erin zijn gemaakt, is een vloeibaar systeem, zoals Triflex die heeft, ideaal. De aanwezige oneffenheden en scheurvormingen in de onderconstructie van het beton worden zo effectief hersteld. Daarnaast ontstaat door de flexibiliteit van de vloeibare systemen een volledig waterdicht en naadloos geheel. Vanwege de ervaringen dat er nog wel eens wat in de vijver terechtkomt wat er niet in hoort, is het van belang dat de vijver extra goed beschermd is. Daarom is gekozen om nog een extra toplaag Triflex ProTect Waterpartijen aan te brengen aan het gewapende systeem. Zo worden mechanische beschadigingen in de toekomst voorkomen. Ook is het systeem hydrolyste bestendig waardoor het bestand is tegen stilstaand water.

Het proces
Allereerst is al het water uit de vijver gehaald en is de vijver ontdaan van het slib en de bestaande waterkerende afwerking. Vervolgens is de ondergrond gestraald, geschuurd, zijn de oneffeneden verwijderd en is de ondergrond gerepareerd waar nodig. Toen dat klaar was, is het geheel voorzien van een primerlaag 276. Daarna kon erkend Triflex applicateur De Groep Resultaatgericht Vastgoedonderhoud aan de slag om de Triflex systemen aan te brengen. Zij hebben de vijver voorzien van de eerste laag Triflex ProTect Waterpartijen, waarna ze een Triflex Specialvlies PF aanbrachten om eventuele bewegingen in de onderconstructie te kunnen opvangen. Vervolgens werkten ze deze af met nog twee lagen Triflex ProTect Waterpartijen. Ten slotte hebben ze de opstaande randen rondom de vijver ingewerkt met Triflex ProDetail. 

 Het resultaat
De Triflex systemen zijn netjes en vakkundig aangebracht, en de vijver kan weer zonder angst voor lekkages worden gevuld. De vijver is nu nog leeg, maar daar komt snel verandering in! 

Locatie

Trefwoorden

vijver triflex dakvijver
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan