Brandweerkazerne Emmen

3 april 2013
Ontwerp

Het ontwerp voor de brandweerkazerne in Emmen is opgezet volgens een uiterst efficiënt en compact model, waardoor een optimale logistiek mogelijk is. De plattegrond heeft een T-vorm, met op de begane grond aan de straatzijde de remise voor de voertuigen en haaks daarop een poot met werkplaatsen. Op de eerste verdieping liggen de kantoorruimtes boven de remise en de verblijfsruimtes voor de 24-uurs dienst haaks daarop, boven de werkplaatsen. In het hart van de T-vorm bevindt zich de verticale ontsluiting. Door de oefenhal als een los gebouw op het terrein te positioneren kan er rondom deze hal geoefend worden. Bovendien is het mogelijk om met voertuigen op het terrein rond te rijden.

Uitstraling
De uitstraling van het gebouw past bij het karakter van de brandweerorganisatie: het gebouw is zowel stoer en robuust als sympathiek en transparant. De gevel van het gebouw is opgebouwd uit betonnen elementen, die door hun mintgroene kleur mooi contrasteren met de geperforeerde schermen in roodtinten en de rode gevelbekleding van het oefengebouw. De transparantie van het gebouw zorgt voor visuele verbindingen tussen de verschillende onderdelen van de brandweerkazerne, waardoor onderlinge samenwerking wordt bevorderd. De verschillende logistieke stromen worden van elkaar gescheiden maar zijn wel zichtbaar door de aanwezige transparantie.

Duurzaamheid
Het ontwerp voor de brandweerkazerne is bijzonder duurzaam en behaalt een GPR score van 8. Een van de belangrijkste duurzame ingrepen is het beperken van het energieverlies door het toepassen van een hoge isolatiewaarde voor het dak en de gevel. Doordat de gevel uit beton bestaat heeft de gevel een bijzonder hoog accumulerend vermogen. Daarnaast is er gekozen voor betonkernactivering in de betonnen constructie. De gevel heeft beweegbare buitenzonwering en er zijn solatubes toegepast om daglichttoetreding in inpandige ruimtes te verkrijgen. Het installatieconcept is gebaseerd op een laagtemperatuursysteem bestaande uit een combinatie van vloerverwarming en betonkernactivering. De warmte- en koudevoorziening wordt geregeld door een warmtepomp, aangevuld met een micro-WKK en cv-ketels.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BDG Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan