Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Innovatie hotspot World Horti Center

26 juni 2018

Op het terrein van Trade Parc Westland, tegenover de grootste bloemenveiling van Nederland, is het World Horti Center gerealiseerd. Bedrijven van over de hele wereld komen naar de campus toe om hun innovatieve kas- en tuinbouwproducten te laten testen en nieuwe ideeën op te doen. BDG Architecten heeft het onderwijsgebouw ontworpen, supervisie gehouden over de ontwikkeling van het combigebouw en het terrein van het Center vormgegeven.

Het Center bestaat uit drie onderdelen: het onderwijsgebouw waar studenten van MBO Westland onderwijs volgen. Het kasgebouw van de Demokwekerij, waar allerlei nieuwe technieken en producten uit de tuin- en kasbouw worden ontwikkeld en getest. En het combigebouw waar bedrijfsleven en onderwijs samenkomen, zodat de kennis binnen het onderwijs kan worden geïntegreerd in het zakenleven en vice versa. 

Groene gevel
De toepassing van natuurlijke elementen (zoals planten, bomen en groene levende gevels) in een doorgaand landschap van kleine en grote ruimtes onder één groot transparant dak, zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. En vergroot de interactie tussen student en bezoeker. De leerpleinen in het onderwijsgebouw grenzen bijvoorbeeld aan het combigebouw, zodat de studenten en bedrijven elkaar zien en elkaar gemakkelijk kunnen benaderen. 

De groene gevel van het onderwijsgebouw is een echte eye-catcher. De planten en bloemen die erin zijn verwerkt, zijn niet alleen mooi om te zien, maar trekken ook insecten aan. Daarmee draagt het gebouw bij aan de biodiversiteit van de campus en de omgeving. Door het jaar heen verandert de kleur van de gevel; de planten bloeien en verkleuren met de wisseling van de seizoenen. Dat maakt de buitenkant van het gebouw levendig en dynamisch. Bovendien zet de bloeiende gevel de fijnstoffen om die van de nabijgelegen autoweg komen en absorbeert het geluid. 

Bomen in het hart
In het combigebouw zijn onderwijsfuncties en praktijkruimtes gecombineerd met een beursvloer, ontmoetingsruimten, een auditorium, restaurant en aula. Dit is het hart van het gebouw waar internationale producenten, bedrijven, studenten en bezoekers vanuit de hele wereld samenkomen om elkaar te inspireren en uit te dagen tot nieuwe innovaties. Ook hier draagt het levende groen bij aan de luchtkwaliteit. Er staan bomen die via een gat in de vloer, langs de verdiepingen, naar het dak reiken. En al het groen dat binnen groeit, zorgt niet alleen voor frisse lucht.  Maar levert ook de ingrediënten voor de thee of salade in het restaurant.

Het ontwerp is ontstaan in samenwerking met AAB NL (adviseur in glastuinbouw) en Kim van der Leest (specialist in het creëren van prettige sferen en zintuiglijke prikkeling).

Foto's: Gerard van Beek

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BDG Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan