Hoofdkantoor FrieslandCampina

15 maart 2012
Renovatie en nieuwbouw FrieslandCampina Amersfoort

De renovatie van het voormalige Akzo-gebouw is tweeledig: een nieuw duurzaam hoofdkantoorcomplex (inclusief nieuwbouw) met een moderne uitstraling voor FrieslandCampina en de voltooiing en vervolmaking van het Stationsplein.
De bestaande horizontale geleding van het gebouw is getransformeerd naar verticaal. De twee langsgevels zijn over de volle bouwhoogte in tweeën gedeeld door een verticale glazen strook. Achter de glazen stroken zijn vides gemaakt die de verdiepingen twee aan twee koppelen, waardoor extra ruimte en flexibele inrichtingsoplossingen mogelijk zijn.

Met het naar buiten schuiven van de kozijnen ontstaat op de verdiepingen een groter ruimtelijk gevoel en is het gevelonderhoud aan de buitenzijde vereenvoudigd. De gesloten delen van de gevels zijn gemaakt van een lichte kalksteen waardoor het gebouw een duurzame uitstraling heeft gekregen. De lange gevels aan het Stationsplein zijn met twee verdiepingenhoge kozijnen en diepe negges ook sterk verticaal geleed en vormen een goede begeleiding van de openbare ruimte. Het hergebruik van het casco is een duurzame oplossing, de nieuwe gevel is bevestigd aan de bestaande gevelelementen en met extra isolatie en hoogwaardig glas ter verbetering van de zonwering en isolatie van het gebouw. In combinatie met de vernieuwde installaties is het complex qua energieprestatie van een F label naar een A+ label gegaan.

Het gerenoveerde gebouw heeft een vloeroppervlak van ca. 15.000 m2 BVO. Om te kunnen voldoen aan de wens voor ca. 22.000 m2 BVO is er tegelijkertijd gestart met een nieuw kantoor (ter vervanging van een klein bestaand gebouw) haaks op het bestaande kantoor. De nieuwbouw maakt duidelijk onderdeel uit van het complex “hoofdkantoor FrieslandCampina”. De gevel bestaat uit een “rigide” grid van verticale openingen, van vloer tot plafond, met dezelfde lichte kalksteen voor de gesloten geveldelen. De begane grond en eerste verdieping zijn verbonden met het bestaande kantoor door een glazen verbindingsbrug, zodat er kan worden volstaan met één centrale hoofdentree. De combinatie van het gerenoveerde deel met de nieuwbouw zorgt voor een vervolmaking van het Stationsplein. De renovatie geeft hiermee niet alleen het gebouw een nieuwe toekomst maar ook de omliggende stedebouwkundige ruimten zijn vernieuwd en compleet gemaakt.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan