Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt
Copyright: Studio Entr / Romé Schmidt

Een horecagelegenheid met een restaurant per dagdeel

28 november 2022, 17:48
Als het bij restaurants gaat om shifts, betreft dat meestal de tijdsblokken waarin gasten terecht kunnen of het personeel werkt. Bij restaurant The Shift in Den Bosch veranderen het menu en het interieur, en dat meermaals per dag. Studio entr uit Oss ontwierp de drie veranderlijke interieurs.

’s Morgens is The Shift een koffie- en sappenbar, ’s middags een lunchzaak met plantaardige gerechten en ’s avonds een streetfood-restaurant. Het horecaconcept biedt niet alleen drie uiteenlopende menu’s per dag, maar tevens drie verschillende interieurs. Ook de kleding van het personeel, de verlichting en zelfs de geuren in de zaak veranderen mee.

Drie kleuren
De shifts vinden elke dag plaats om 11:30 en 14:30 uur. De verandering van interieur duurt slechts een minuut, volgens ontwerpbureau Studio entr. Wie door de Visstraat in Den Bosch loopt ziet al vanaf een afstand welke shift actief is. De luifels aan de gevel zijn ’s morgens zonnig geel, groen in de middag en roze bij de avond-shift.

Bij binnenkomst treft de gast meteen de bestelschermen, waarop de interactieve menu’s tonen wat de actuele shift te bieden heeft. De toonbank van de keuken is gemaakt van eikenhout en een blad in terrazzo-stijl, waarin de kleuren van de drie shifts zijn verwerkt.

Materialen voor verschillende sferen
De toonbank is voorzien van verschuifbare panelen die meedoen in de veranderingen: witte handgebakken tegels in de ochtend, een mospaneel in de middag en geperforeerd metaal in de avond. De achterwand van de keuken wisselt in uitstraling van houten planken naar bakstenen.

Voor de keuken ligt een ‘eiland’ met verschillende zitplekken aan weerzijden van een houten meubel als ruimtescheiding. De houten vloer en het verlaagd plafond worden geaccentueerd door ledstrips, die gedurende de dag van kleur veranderen. Het meubel toont ’s ochtends boekenplanken, ’s middags planten en ’s avonds een grafische voorstelling met neonlicht.

Diverse zitplekken
In de achterwand is een ‘booth’ gerealiseerd, die iets meer privacy biedt. Ook dit plekje verandert gedurende de dag. Aangrenzend is er een afvalstation, waar gasten hun afval en servies gesorteerd kunnen achterlaten. Door de deurtjes aan de achterzijde kan het afval snel worden afgevoerd en blijft de plek er opgeruimd uitzien.

Het restaurant biedt veel verschillende zitplekken, uiteenlopend van de hoge vierpersoonstafels en de lage houten bank aan de respectievelijke zijden van het kastmeubel, tot de lange tafel aan het raam met gestoffeerde krukken en de hoge tafels aan de voorzijde van het pand.

In het verlengde van de keuken staan twee picknick-tafels, wat de ruimte geschikt maakt voor groepen. Ook de wanden in deze ruimte veranderen met de dagdelen en de functie, van ontbijtbar naar lunchzaak en streetfood-restaurant.

Andere nieuwsberichten

Acht lessen rond de renovatie van sociale woningbouw

12 april, 9:00

Team van vijf architectenbureaus maakt winnend ontwerp voor Havenstraat Amsterdam

11 april, 5:38

ING Research verwacht krimp in bouwsector, woningmarkt trekt aan

11 april, 2:59

Boijmans weer even open tijdens Rotterdam Architectuur Maand

11 april, 12:23

Instanties gaan samenwerken bij aanpak woningen aardbevingsgebied

11 april, 4:37

Schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder is Europees erfgoed

11 april, 3:39

Gemeente Den Haag maakt afspraken voor verduurzaming

11 april, 10:01

Vrees in Zuid-Holland dat De Jonge regie op woningbouw overneemt

10 april, 4:17

Huren mogen niet harder stijgen dan loon óf inflatie plus procent

10 april, 9:40

Inschrijving projecten voor Glas Award 2025 geopend

9 april, 4:37
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan