Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed
Copyright: BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed

SO-IL ontwerpt hoofdkantoor BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed op Amsterdamse Zuidas

1 november 2021, 9:18
Op de laatste open kavel in het Mahler-gebied op de Amsterdamse Zuidas, op de hoek tussen gebouw The Rock en gebouw UNStudio, verrijst een kantoorgebouw dat de hoofdkantoren zal huisvesten van BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed. Het gebouw moet het duurzaamste op de Zuidas worden en wordt ontworpen door SO-IL. Beelden van het ontwerp worden later bekend gemaakt.

Afgelopen week hebben BNP Paribas Nederland, Arcadis en G&S Vastgoed op de Provada bekend gemaakt medio 2024 hun gecombineerde hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam te willen betrekken. De partijen zijn zowel de initiatiefnemers van het project als de toekomstige huurders. G&S Vastgoed ontwikkelt het project, Arcadis begeleidt het ontwerp en verzorgt de engineering. Als belegger is a.s.r. real estate bij het project betrokken.

Het ontwerp is ontwikkeld door SO-IL, dat geleid wordt door architecten Florian Idenburg en Jing Lui. In de Architectenweb Podcast maakt Idenburg onlangs bekend dat het bureau, naast hun vestiging in New York, ook een vestiging opent in Amsterdam. Bekende projecten van SO-IL zijn de Kukje Gallery in Seoul en het onlangs geopende Amant Art Campus in New York. Eerder maakte SO-IL ook een (niet uitgevoerd) ontwerp voor de uitbreiding van het Frans Hals Museum in Haarlem.

Het gecombineerde hoofdkantoor voor BNP Paribas, Arcadis en G&S Vastgoed wordt het CubeHouse genoemd en de initiatiefnemers hebben de ambitie er het duurzaamste gebouw op de Zuidas van te maken. Ze noemen het een kraamkamer van nieuwe, duurzame concepten. “Duurzaamheid strekt verder dan de milieu-impact van bouw en ontwikkeling – het gaat ook over het versterken van de leefbaarheid van de gebouwde omgeving op langere termijn.” Voor innovatieve bouwtechnieken wordt samengewerkt met Transsolar.

In de plint van het gebouw wordt The Cube ontwikkeld, met als doel dat hier in de toekomst bezoekers van de Zuidas en Amsterdammers terechtkunnen om duurzame en digitale innovaties van Nederlandse bodem te ontdekken.  

Duurzaam bouwen echt laten zien
“Het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam is een weerspiegeling van onze groeiambities in Nederland”, stelt Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland. “Door onze verschillende entiteiten dichter bij elkaar te brengen in één hoofdkantoor, versnellen we de One Bank-strategie en profiteren klanten optimaal van onze interdisciplinaire aanpak en brede internationale expertise. Ik ben trots dat we een hoofdkantoor ontwikkelen waarmee wij een nieuwe duurzame standaard zetten. Met de expertise van BNP Paribas Real Estate, Arcadis en G&S Vastgoed willen we anderen inspireren om toekomstbestendige concepten te ontwikkelen voor de volgende generatie. Het ondersteunen van onze klanten bij het streven naar duurzame en verantwoorde groei is waar wij voor staan, en het nieuwe hoofdkantoor onderstreept deze ambitie.”

“De samenwerking met Arcadis en BNP Paribas Real Estate bij het ‘verticale bos’ Wonderwoods in Utrecht is een succesformule gebleken die ervoor gezorgd heeft dat we niet alleen dit project graag op ons nemen maar zelfs bij elkaar willen intrekken”, vervolgt Jason Blackmore, Managing Director G&S Vastgoed. “In deze tijd is zo duurzaam mogelijk bouwen een vereiste, maar wij zijn het erover eens dat de huidige tijd vraagt om een stap extra. We zijn dan ook heel trots dat wij samen met onze partners dit duurzame project op de laatste Mahler-kavel van de Zuidas gaan realiseren.”     

Carolien Gehrels, Global Director Energy Transition Arcadis: “We hebben de afgelopen jaren intensief gewerkt aan toekomstbestendige gebouwen, die inspelen op de gevolgen van klimaatverandering. We maken hierbij gebruik van de meest duurzame materialen en digitale toepassingen, met als belangrijkste uitgangspunt de wensen van de gebruikers en de gemeenschap rondom het gebouw. We zijn trots dat we dit nu in ons ‘eigen’ hoofdkantoor kunnen laten zien. Het gebouw symboliseert de ambitie van Arcadis om in 2035 in alle opzichten klimaatneutraal te zijn.”      
Toon alles

Andere nieuwsberichten

Tilburgs Koningsplein wordt Koningswei

1 uur geleden

Mysterieus ‘stealth’ buitenhuisje gerealiseerd op Buitenplaats Koningsweg

1 uur geleden

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? vertelt inheems verhaal van New York

Vandaag, 11:10

Popma ter Steege ontwerpt ‘Kantoor vol Afval’ voor Rijksvastgoedbedrijf

Vandaag, 10:00

Francine Houben geëerd met NAF Ambassadors’ Award 2024 voor transformatie van Martin Luther King Jr. Memorial Library

Vandaag, 09:30

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

Gisteren, 10:43

Daiwa House opent fabriek waar modules van de lopende band komen

Gisteren, 09:45

Inzendtermijn voor de Dutch Daylight Awards 2024 twee weken verlengd

Gisteren, 08:30

Bouwend Nederland: mooie ambities, komt aan op goede uitvoering

17 mei, 1:17

WRK Architecten deelt kennis rond duurzaam ontwerpen op eigen website

16 mei, 12:18
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan