Benedenverdieping, met buffet en keuken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, met ontvangstbalie en nieuwe vide
Copyright: Today’s Brew
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, ontvangstbalie annex koffiebar
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, ontvangstbalie en nieuwe vide
Copyright: Today’s Brew
Nieuwe vide met verlichtingsarmatuur van Ruwe Bolster
Copyright: Today’s Brew
Nieuwe vide met verlichtingsarmatuur van Ruwe Bolster
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, werk- en ontmoetingsplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, de 'bibliotheek'
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, de 'bibliotheek'
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, vergaderruimte
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, vergaderruimte
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Vide met trap
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Vide met trap
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Exterieur
Copyright: Today’s Brew
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov
Benedenverdieping, met buffet en keuken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, met ontvangstbalie en nieuwe vide
Copyright: Today’s Brew
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, ontvangstbalie annex koffiebar
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, ontvangstbalie en nieuwe vide
Copyright: Today’s Brew
Nieuwe vide met verlichtingsarmatuur van Ruwe Bolster
Copyright: Today’s Brew
Nieuwe vide met verlichtingsarmatuur van Ruwe Bolster
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, werk- en ontmoetingsplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, de 'bibliotheek'
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, de 'bibliotheek'
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, vergaderruimte
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, vergaderruimte
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping, verschillende soorten werkplekken
Copyright: Today’s Brew
Benedenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Vide met trap
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Vide met trap
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Bovenverdieping
Copyright: Today’s Brew
Exterieur
Copyright: Today’s Brew
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov
Copyright: Sherylleysner, Leidmotov

Nieuwe vestiging Newday Offices Papendorp ademt gastvrijheid

3 januari, 10:53
In het Utrechtse kantorenpark Papendorp is onlangs een nieuwe locatie van het Newday Offices-concept geopend. Een bestaand kantoorgebouw is daartoe grondig gerenoveerd, waarbij interieurarchitect Sheryl Leysner in samenwerking met het design & build-team van Leidmotiv een nieuw kleurrijk en organisch ontwerp maakte voor het publiek toegankelijke gebied.

Newday Offices voorziet in ‘serviced offices’, wat inhoudt dat de organisatie in aanvulling op de kantoren ook voorzieningen biedt als zelfstandige vergaderruimten, open werkplekken, een lunchbuffet en een ontvangstbalie annex koffiebar met gastheer of –dame. Deze services zijn bedoeld voor zowel de vaste huurders in het gebouw, als andere geïnteresseerden.

Na de aankoop van het kantoorgebouw in Papendorp als veertiende locatie is Stadium Capital Partners gestart met een grootscheepse renovatie om het Newday Offices-concept te integreren. Leidmotiv en Sheryl Leysner kregen na een gezamenlijke pitch de opdracht voor het interieurontwerp; Leysner was verantwoordelijk voor het publiek toegankelijke gebied.

Het gebouw bestaat uit twee volumes van vier kantoorlagen op een iets verdiept gelegen parkeergarage; laagbouw van twee verdiepingen vormt de schakel tussen de kantoorblokken. In deze laagbouw bevindt zich, tussen de parkeergarages, de entree tot het pand. Direct achter de entree is een vide gerealiseerd, die een belangrijke rol speelde in de gewonnen pitch.

Extra vide
Het oorspronkelijke interieur was zakelijk en – letterlijk – kleurloos, wat in combinatie met de verdiepte ligging tussen de parkeergarages het gevoel gaf in een kelder te zijn, vertelt Leysner. Dat gevoel is weggenomen door met de vide een connectie tussen de beneden- en de bovenverdieping te maken, zichtlijnen te creëren en daglicht in het interieur te brengen.

Een bestaande vide met een royale trap in bamboe vormt de tweede, fysieke verbinding tussen de twee verdiepingen. De bovenverdieping is, anders dan voorheen, eveneens een open en publiek toegankelijke ruimte. Beide verdiepingen stralen ruimtelijkheid en rust uit, en ogen tegelijkertijd kleurrijk en warm.

“We hebben veel aandacht besteed aan het afwerkingsniveau en het materiaalgebruik”, zegt Leysner. “Er zijn zoveel mogelijk ‘echte’ materialen toegepast: geen hpl of vinyl met een print, maar echt hout, vilt en levende planten.” Een vergrijsd kleurpalet en afgeronde vormen – voor meubels en scheidingswanden en de akoestische viltpanelen – dragen bij aan de vriendelijke uitstraling.

Uitgestrekt
De benedenverdieping biedt ruimte aan een grote variatie aan zitplekken waar men kan werken en ontmoeten, een lunchbuffet en twee gesloten vergaderruimten. Direct bij de entree ligt de ontvangstbalie. Aan het langwerpige meubel, rond aan de korte zijden, worden de gasten met koffie of thee ontvangen.

Omdat de ruimte vrij uitgestrekt is, oogt het plafond laag, zegt Leysner. Ze heeft voorgesteld het plafond daarom te verwijderen, maar dat zou een aanpassing aan de installaties vragen die budgettair niet haalbaar was. “Daarom is het plafond gedeeltelijk weggehaald, waarbij ik de loop van de installaties heb gevolgd”, vertelt Leysner.

“De golving in het plafond die daardoor is ontstaan voegt dynamiek toe en sluit bovendien aan bij de ronding van de balie eronder”, legt ze uit. “We hebben van de nood een deugd weten te maken. Dat vind ik belangrijk.”

Variatie in ruimten
Achter de balie ligt de open ruimte met stoelen en tafels waaraan gasten kunnen werken of lunchen. Langs de wanden strekken zich banken of is een aantal ‘coupés’ geplaatst. De coupé is een inmiddels veel toegepaste zithoek, maar Leysner probeert telkens nieuwe varianten te bedenken. “Ze functioneren goed, dat zie je hier ook weer.”

Aan een kant van de ruimte hebben Leysner en haar team twee vergadervolumes geplaatst. Hiermee heeft het bureau bewust de uitgestrekte ruimte willen breken. Achter de twee volumes liggen meer beslotener zithoeken, variërend van een ‘bibliotheek’ met leestafel tot een intiem tweezitsplekje.

De vergaderruimten zijn, naast de afgeronde hoeken, ook in de plattegrond niet rechthoekig. “Door hoeken niet altijd haaks te maken, krijg je ook interessantere restruimten”, zegt Leysner.

Afgestemd ontwerp
Op de bovenverdieping liggen nog zes gesloten vergaderruimten. Gebaseerd op hetzelfde grondidee zijn ze alle anders uitgevoerd, met verschillend meubilair en in verschillende kleurstellingen. Zelfs de profielen van de glazen wanden zijn meegenomen in het kleurpalet door de toepassing van poedercoatings. De tafels zijn, zoals gebruikelijk, alle door Leysners studio zelf ontworpen.

De ruimten bieden plek voor verschillende functies en aantallen gebruikers: van vergaderingen met meerdere mensen tot een overleg met twee personen, of geconcentreerd werk en (video)bellen in de eenpersoonsruimte. Bovendien heeft Leysner een nieuw type ruimte geïntroduceerd.

“Met de introductie van het Nieuwe Werken kwamen er naast de formele vergaderruimten ook de informele overlegplekken, waar je kort en op een ander niveau met iemand kunt praten. Het nadeel van dat soort plekken is dat anderen je ook kunnen horen”, legt Leysner uit. “Soms wil je op een wat informelere manier toch een vertrouwelijk gesprek kunnen voeren. Daarom hebben we een ruimte geïntroduceerd met lage stoelen en een koffietafeltje voor een ontspannen sfeer, zonder beeldscherm, maar je kunt er wel de deur dichttrekken. Als een soort lounge met glas er omheen.”

Buiten
Centraal op de bovenverdieping ligt, rond de twee vides, een open ruimte met verschillende zithoeken, lage en hoge tafels en een kleine bar, wat de ruimte ook geschikt maakt voor borrels. Aangrenzend wordt momenteel nog de laatste hand gelegd aan een dakterras, eveneens ontworpen door de studio van Leysner. Het dakterras als buitenruimte, met speciaal ontworpen banken, geïntegreerde parasols en een zeegroene balustrade, maakte deel uit van het gepitchte plan.

Boven de vides is het plafond voorzien van een vlak uit houten stroken; ook hier is op uitdrukkelijk verzoek van Leysner echt hout toegepast, op maat gezaagd en geolied op kleur. Het vlak draagt niet alleen bij aan de warme sfeer op de bovenverdieping maar oogt al uitnodigend vanaf de trap en, via de vide, de benedenverdieping en zelfs vanaf buiten, bij het naderen van de entree. 

Andere nieuwsberichten

Kindcentrum in Hellevoetsluis met open vloeren en veel onderwijsruimte

4 uur geleden

NEXT architects en Juurlink+Geluk presenteren woningbouwproject HOOF

Vandaag, 15:41

Architectuur van Bofill tussen monumentaal en intiem

Vandaag, 12:25

Boek belicht hedendaagse sloopwoede in Amsterdam

14 januari, 2:43

Oude Heineken Hoek aan Leidseplein in Amsterdam gesloopt

3 uur geleden

Johan Remkes gaat Nationaal Programma Groningen leiden

Vandaag, 14:33

'Rijk besteedt minder aan infrastructuur, in plaats van meer'

Vandaag, 11:42

'Gemeenten willen regels zonnepanelen in beschermd gebied versoepelen'

Vandaag, 09:37

Onderzoek: nog steeds veel kantoren onvoldoende duurzaam

14 januari, 9:59

EGM Architecten benoemt Arno van Schaik tot associate

14 januari, 9:26
Robert MuisRedacteur
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan