Harry Slinger vermaakt de zaal bij het door Forbo Flooring gesponsorde Zaans Zilver on Tour
Copyright: Forbo Flooring
Interieur van het Zaantheater, met vloeren van Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring
De gerenoveerde foyer van het Zaantheater
Copyright: Bart Homburg
De foyer van het Zaantheater
Copyright: Forbo Flooring
Harry Slinger vermaakt de zaal bij het door Forbo Flooring gesponsorde Zaans Zilver on Tour
Copyright: Forbo Flooring
Interieur van het Zaantheater, met vloeren van Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring
De gerenoveerde foyer van het Zaantheater
Copyright: Bart Homburg
De foyer van het Zaantheater
Copyright: Forbo Flooring

Forbo gaat steeds meer MVO-partnerships aan

15 januari 2018, 15:52
Forbo Flooring heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Het principe is inmiddels officieel verankerd in het beleid van de vloerproducent. Een van de manieren waarop dat beleid tot uiting komt, is het aangaan van inhoudelijke samenwerkingsverbanden om bij te dragen aan een gezonde samenleving en gezonde mensen.

Een mooi voorbeeld is het nieuwe partnership met het Zaantheater in Zaandam. “De sociaal-maatschappelijke richting van het Zaantheater spreekt ons aan”, zegt Udo Weijkamp van Forbo Flooring.

Daar sponsort Forbo dit jaar ‘Zaans Zilver on Tour’; een theatertournee georganiseerd door het Zaantheater waarmee het geheel gratis langs de Zaanse verpleeg- en verzorgingshuizen trekt met als doel die mensen te bedienen die niet langer zelf naar het theater kunnen. Een gesprek met de sponsor en de gesponsorde.

De ruim 1.100 m2 duurzaam Marmoleum en ijzersterk Allura Wood in het restaurant en het foyer van het Zaantheater liggen er mooi en stralend bij. Directeur Angelique Finkers staat tevreden op haar gloednieuwe vloer en is ingenomen met de gift van Forbo, dat de vloer ook voor het theater ontwierp. Ook Forbo is content, zo meldt Udo Weijkamp, directeur Verkoop & Marketing.

De vloerproducent steunt het Zaantheater al jaren om een breed en divers spectrum aan inspirerende voorstellingen met toneel, cabaret, dans, opera en muziek te programmeren, en wil de schouwburg nu ook ondersteunen in haar missie om een sociaal-maatschappelijke bijdrage aan de Zaanstreek te leveren en te werken aan een leefbare en sterke regio.

Zo organiseert het Zaantheater heel veel programma’s voor de jeugd om zo al op jonge leeftijd ‘de blik te openen’. Dit heeft geresulteerd in een van de meest uitgebreide jeugdprogrammeringen van Nederland. Om alle jongeren een kans te bieden om van het aanbod te profiteren, worden veel dingen gratis georganiseerd of hanteert het theater zeer lage prijzen.

Cohesie
Daarnaast investeert het theater graag in verbinding en cohesie door mensen bij elkaar te brengen die dat uit zichzelf misschien niet zo snel doen. Een goed voorbeeld zijn voorstellingen naar aanleiding van de vaderschapsdebatten waarin vaders uit verschillende culturen met elkaar in debat gaan over opvoeding.

Ook ouderen die moeilijk of niet meer de schouwburg kunnen komen en ‘alleengaande’ senioren, zijn een speerpunt voor het theater. Zo maakt het Zaantheater, zoals eerder gememoreerd, sinds kort en geheel gratis een tournee langs de Zaanse verpleeg- en verzorgingshuizen. ‘Zaans Zilver on Tour’ bezorgt honderden ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen een heerlijke ochtend of middag. Bijzonder is dat de mensen die op tournee gaan zelf ook ouder zijn. Het project Zaans Zilver begint namelijk met Zaans Zilver on Stage: een open podium voor 60-plussers, die vervolgens langs de verpleeg- en verzorgingshuizen trekken.

Ontroerend
Aan de eerste editie in 2015 deden maar liefst 107 artiesten mee. Een feestelijke middag waarbij onder leiding van een professionele regisseur en met professioneel licht en geluid een sprankelende voorstelling werd neergezet die dementerende bewoners deed meezingen en 90-plussers dansen. Finkers: “Het is ontroerend om te zien hoe blij bewoners worden van muziek, een beetje aandacht en een mooi optreden.”

De verpleeg- en verzorgingshuizen zijn ook content met de toer die voor hen gratis is. Het Zaantheater en partner FluXus zorgen voor alles: artiesten, pianist, presentator en de techniek. Zo worden de verpleeg- en verzorgingshuizen en hun personeel ook even ontlast.

Voor Forbo Flooring, dat al jaren de kleine zaal van het Zaantheater sponsort, betekent de ‘Zaans Zilver on Tour’-sponsoring een nieuwe stap in haar relatie met de schouwburg. Udo Weijkamp: “De sociaal-maatschappelijke richting die het Zaantheater is ingeslagen, spreekt ons zeer aan. Ons succes wordt niet langer alleen bepaald door financiële waarde of winst, maar ook door sociale en ecologische waarden. Met onze vloeren – die in veel verpleeg - en ouderenhuizen liggen – willen we de bewoners ook dienen en helpen. Bijvoorbeeld doordat ze bijdragen aan een prettige akoestiek, veiligheid en een goed binnenklimaat.” Ook wil Forbo, dat diep geworteld is in de Zaanstreek, graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een prettig leefklimaat in de regio waar heel veel van haar werknemers wonen en leven.

Dromen
Overigens doet de vloerproducent nog meer aan sponsoring en MVO. Zo levert het bedrijf om niet vloeren aan de Ronald McDonald-huizen en steunt het bedrijf organisaties als de Voedselbank en Habitat for Humanity. Sinds kort sponsort Forbo daarnaast Carré.

Duurzame relaties met afnemers, leveranciers en de omgeving in de breedste zin van het woord zijn daarbij uitgangspunt voor de vloerproducent. Forbo vindt namelijk dat iedereen recht heeft op een mooie, gezonde, frisse en inspirerende ruimte om in te wonen, werken, leren en leven. Dit doet het bedrijf door duurzaam te produceren, maar ook door allerlei andere positieve initiatieven, van groot tot heel klein.

Neem bijvoorbeeld Forbo’s steun aan de landelijke basisscholen met het geven van masterclasses linosnedes (gutsen, red.). Door deze masterclasses en het ter beschikking stellen van lesmaterialen, hoopt Forbo de creativiteit en individuele expressie van de kinderen samen met de school te bevorderen. De resultaten van dit ‘Ode aan de lino’- initiatief, te weten de kunstwerken van de leerlingen, hingen dit jaar tentoon in het Grid in Groningen.

Dit proces van ‘duurzaam organiseren’, zoals Weijkamp het zelf noemt, vergt niet alleen denk- en daadkracht, maar ook de durf om te blijven dromen, zelfs als het economisch misschien even tegenzit. 

Andere nieuwsberichten

Zecc en Lindeloof ontwerpen woonblok bij oude scheepswerf Krimpen aan den IJssel

4 uur geleden

Pakhuis de Zwijger organiseert breed programma rond houtbouw

Vandaag, 15:49

Recensie toneelstuk Robert Moses: gek van de rechte lijn

Vandaag, 14:31

De Pleinmakers wint tender voor cultuurcluster Berlijnplein Utrecht

Vandaag, 11:43

Minister De Jonge wil groter deel huurmarkt reguleren

Vandaag, 13:11

CBS: afgifte vergunningen woningbouw stevig gedaald

Vandaag, 10:19

Geen toestemming voor studentencampus Amstelveen

Gisteren, 14:47

De Hypotheker: grote vraag naar hypotheken om te verduurzamen

Gisteren, 10:54

De Jonge wil in 2023 afspraken per provincie over ruimtelijke plannen

Gisteren, 09:17

Maison Cazenave en Atelier Volten toegetreden tot Iconic Houses Network

17 mei, 5:16
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan