Knevel Architecten BV

Visie
Knevel Architecten ziet in architectuur en stedenbouw een middel om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de leefomgeving en een instrument om oplossingen aan te dragen voor actuele relevante maatschappelijke vragen.

Knevel Architecten stelt zichzelf ten doel om tot de essentie van de opgave te komen en om, naast het beantwoorden aan de directe functionele vraag, toegevoegde waarde te creëren. Bij het ontwerpen en de realisatie van een project dienen hiertoe weloverwogen keuzes gemaakt te worden t.a.v. economie, duurzaamheid, esthetica, maatschappelijke ontwikkelingen en techniek.

Missie
Knevel Architecten wil innovatieve, duurzame, intelligente, betaalbare en tot de verbeelding sprekende projecten realiseren, die een relevante bijdrage leveren aan een prettige en duurzame leefomgeving.

Om tot optimale eindresultaten te komen, wil Knevel Architecten hierbij, indien het proces daarom vraagt, behalve de rol van planner, stedenbouwer en architect ook de rol van initiator, motivator en organisator vervullen.

Werkwijze
Knevel Architecten opereert in een wereld van complexe vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en architectuur. Deze problematiek vraagt om geïntegreerde dienstverlening. Kenmerkend voor deze dienstverlening is het samenspel van stedenbouw, architectuur, renovatie & restauratie en bouwtechniek.
Knevel Architecten zoekt naar pragmatische en indien nodig bijzondere oplossingen. Binnen de rationele bouwpraktijk worden de grenzen afgetast en indien nodig verlegd. Het uiteindelijke resultaat is naast vanzelfsprekend tegelijkertijd verrassend.

Knevel Architecten start bij iedere opgave met het duidelijk in kaart brengen van alle nodige en bruikbare informatie. Door analyse en visualisering wordt de kern van de opgave vastgesteld en in nauw overleg met de opdrachtgever wordt de na te streven kwaliteit bepaald. De hieruit voortkomende uitgangspunten worden in basisdocumenten vastgelegd en vormen de leidraad voor verdere uitwerking en realisatie van het project.

Het project wordt tijdens het gehele traject optimaal begeleid door het inzetten van de juiste persoon met de specifieke kennis en ervaring. Deze projectleider stuurt intern het projectteam aan en heeft nauw contact met de opdrachtgever en overige adviseurs. In de verschillende fasen wordt het projectteam, waar nodig, ondersteund door het inzetten van diverse specialismen die binnen het bureau aanwezig zijn.

Bij de uitvoering besteedt Knevel Architecten, naast het bewaken van de bij de ontwerpfase vastgestelde uitgangspunten, met nadruk aandacht aan detaillering van bouwkundige onderdelen en begeleiding van het bouwproces. Tevens heeft Knevel Architecten ervaring met het realiseren van projecten in bouwteam.

Duurzaamheid
Knevel Architecten wil een omgeving creëren waarin gezond geleefd en gewerkt wordt. Het aspect duurzaamheid wordt geïntegreerd in het ontwerp, het proces, de uitvoering en het gebruik van een bouwwerk. Om dit aspect verder te ontwikkelen maakt Knevel Architecten deel uit van een onafhankelijk platform voor visieontwikkeling, kennisoverdracht en samenwerking met betrekking tot duurzame ontwikkeling van de gebouwde omgeving en duurzaam bouwen: de ‘Dutch Green Building Council’.

Duurzaamheid staat momenteel enorm in de belangstelling. Het toepassen van duurzaam bouwen wordt door veel gemeentes als een belangrijk beleidsonderwerp beschouwd en ook opdrachtgevers in de bouw tonen meer en meer belangstelling voor energie- en milieubesparend bouwen.

BIM
In de bouwwereld is het maken van prototypen bijna niet mogelijk. De bouw zelf is meteen het prototype, dit werkt fouten en dus kostenoverschrijding in de hand. Bovendien heeft de bouwsector te maken met een toename van faalkosten. Dit komt door de toenemende complexiteit van gebouwen en installaties. Een goede afstemming van informatie bij ontwerp en uitvoering is dus noodzakelijk. Een hulpmiddel hierbij is het ‘Building Information Model’(BIM).

BIM houdt in dat alle gegevens van de bouwkundige, constructieve, installatietechnische en inrichtingsonderdelen in het ontwerp-, bouw- en beheerproces in een driedimensionaal gebouwmodel volledig worden geïntegreerd. Eventuele problemen kunnen op deze wijze in een vroeg stadium worden gesignaleerd en opgelost en daarmee de faalkosten tijdens de bouw verder worden teruggedrongen. Tevens vormt BIM een gereedschap om complexe opgaven te regisseren.

Knevel Architecten heeft ervaring met het gebruik van het (3-dimensionale) modelleer/tekenprogramma ‘Revit Architecture’.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten waarin Knevel Architecten BV is genoemd als meewerkende partij

Neem contact op met Knevel Architecten BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan