Passief kantoorproject aan de Antwerpse Ring

28 augustus 2019
Masterplan “Post X” aan de Antwerpse Ring betekent een aanzienlijke uitbreiding van het kantorenvastgoed. De ontwikkeling is 130.000 m² groot en bestaat uit kantoren en een hotel op een plint met nevenfuncties als een school, winkels en leisure. Post X is een hoogwaardig en duurzame ontwikkeling met hoogstaande architectuur en is één van de grootste passieve kantoorprojecten van België. Oriëntatie, beglazingsratio en technieken als betonkernactivering maken dat de kantoren de helft verbruiken dan bij standaard kantoorgebouwen het geval is. Het pand bestaat uit een plint die de verbindingen maakt tussen alle gebouwen met daarboven de kantoren.

WICONA, onderdeel van de Noorse Hydro groep, heeft voor dit masterplan speciale projectprofielen gemaakt die zeer hoog isolerend en extra hoog geluidswerend zijn i.v.m. de Ring van Antwerpen. Hierdoor zijn de kozijnen ver boven de huidige norm geleverd, zonder dat er naar zeer extreme profielen is gegaan. Naast de bouwfysische eisen waren er esthetische eisen en bouwtechnische eisen. Al deze eisen hebben geresulteerd in een versnelde montage op de bouw (incl. de gevelbekleding) in een zo slank mogelijk detail met alle bouwfysische waarde voor comfort van de gebruiker en eigenaar.

De WICTEC 50 gevel werd gekozen door zijn grote overspanning. De overspanning die technische gehaald moest worden was 8,1m. Normaal is het nodig om dan hele diepe profielen te realiseren. In dit geval is dit niet nodig geweest door de speciale stijlprofielen die WICONA ontwikkeld heeft.

Al deze oplossingen hebben geresulteerd in het meest duurzame, passief kantoor van België.

Hydro draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo beschikt het over wind- en waterkrachtcentrales waarmee het nieuwe aluminium duurzaam gemaakt wordt. Maar vooral wordt er ingezet op circulariteit. Hydro maakt nieuwe ramen en gevels uit aluminium ramen en gevels die al levensduur hebben gehad. Daardoor is dit een passend project voor Hydro en gevelbouwer Byldis Facades.

WICONA is onderdeel van het wereldwijd, volledig geïntegreerd aluminiumbedrijf Hydro. Dankzij lokale aanwezigheid en activiteiten op alle continenten heeft Hydro een globaal bereik. Naast de productie van primair aluminium, gewalste en geëxtrudeerde producten en recycling, is Hydro ook werkzaam op het gebied van bauxiet, raffinage van aluminiumoxide en energieproductie (wind en waterkracht); de belangrijkste grondstoffen voor de productie van primair aluminium. Op die manier slaagt Hydro er in om het enige 360 ° -bedrijf van de wereldwijde aluminiumindustrie te zijn.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Wicona

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan