Alpenroyal Grand Hotel kiest voor WICONA-oplossing

8 augustus 2019
Het majestueuze Alpenroyal Grand Hotel opende de deuren in 1956 en is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving met uitzicht op de Dolomieten, een gebergte dat door de Unesco is erkend als Werelderfgoed. Bij het renovatieproject van het wellnesscenter van het Alpenroyal hotel is gekozen voor een aantal van WICONA’s zeer geavanceerde aluminiumoplossingen.

Vanwege het feit dat het complex in de Dolomietenregio ligt, werd architectenbureau Perathoner gedwongen om na te denken over welke elementen de werkzaamheden zouden kunnen beinvloeden, om zo tot op maat gemaakte oplossingen te komen die perfect in het landschap passen. Aangezien het hotel is gevestigd in een gebied die in de winter met zeer lage temperaturen te maken krijgt en met regelmatige sterke windstoten van meer dan 100 km/u moet kunnen omgaan, moesten de Italiaanse architecten goed nadenken over welke bouwsystemen perfect bestand zijn tegen deze klimatologische uitdagingen. Bovendien had de hoteldirectie in de bouwspecificaties aangegeven dat zij de klanten van hun wellnesscenter zoveel mogelijk transparantie wouden bieden zodat zij een unieke ervaring kregen in een omgeving die zowel modern als natuurlijk aanvoelt.

Vanuit technisch oogpunt waren er dus twee doelen. Aan de ene kant moest er een doeltreffende thermische isolatie worden gebruikt om het hoofd te bieden aan de sterke wind en de lage temperaturen. Aan de andere kant vroeg het architectenbureau Perathoner, bezorgd om de esthetiek en het design, de technische managers van WICONA om na te denken over een oplossing die perfect in te bouwen was en ook aan de milieunormen zou voldoen, aangezien het hotel zich op een bergketen bevindt die op de Unesco-lijst staat.

Daarop is besloten om de oplossing WICTEC 50 te gebruiken op de voorgevel, en het WICSTYLE 75 EVO-systeem op de toegangsdeuren van het welnesscenter.  Met deze twee oplossingen werd aan alle vereisten voldaan. De WICTEC 50 garandeert naast een AE-classificatie met betrekking tot de luchtdoorlatendheid ook een sterke akoestische isolatie. Een fundamenteel onderdeel om het welzijn en de tevredenheid van klanten in een wellnesscenter te waarborgen. Bovendien heeft de WICTEC 50 de zilveren status behaald volgens de C2C-productnorm.

Voor de toegangsdeuren werd het WICSTYLE 75 evo-systeem geinstalleerd. Dit aluminium profiel is op gebied van isolatie een van de meest innovatieve oplossingen van de sector.

WICONA is onderdeel van het wereldwijd, volledig geïntegreerd aluminiumbedrijf Hydro. Dankzij lokale aanwezigheid en activiteiten op alle continenten heeft Hydro een globaal bereik. Naast de productie van primair aluminium, gewalste en geëxtrudeerde producten en recycling, is Hydro ook werkzaam op het gebied van bauxiet, raffinage van aluminiumoxide en energieproductie (wind en waterkracht); de belangrijkste grondstoffen voor de productie van primair aluminium. Op die manier slaagt Hydro er in om het enige 360 ° -bedrijf van de wereldwijde aluminiumindustrie te zijn.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Wicona

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan