The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower
The Terraced Tower
Copyright: The Terraced Tower

The Terraced Tower: “Gestapeld Geluk” van WICONA

30 oktober 2019
THE TERRACED TOWER IN ROTTERDAM, HET TOONBEELD VAN "GESTAPELD GELUK" VAN WICONA

Het merk WICONA, gespecialiseerd in het plaatsen van aluminiumoplossingen voor gevels van grote projecten, integreert innovatieve oplossingen in het nieuwbouwproject van Provast en First Sponsor. Het ontwerp is van de hand van John Bosch van OZ Architects. De toren The Terraced Tower in Rotterdam zal in het voorjaar van 2021 klaar zijn en ruimte bieden aan 335 appartementen. Het wordt een van de meest innovatieve en hoogste gebouwen van deze grootstad. Met dit indrukwekkende en imposante project wordt het steeds duidelijker dat WICONA een betrouwbare speler is in het ontwerp van residentiële woonruimtes die zoveel mogelijk licht en design bieden, maar tegelijkertijd ook voldoen aan de alsmaar strengere technische vereisten met betrekking tot kwaliteit, milieu en energiebesparing.

Context:

Een oud gebouw aan de oevers van de Nieuwe Maas voldeed niet meer aan de huidige eisen. Daarom hebben de ontwikkelaar en de bevoegde instanties al snel besloten om een nieuw appartementencomplex te ontwikkelen.

Het is belangrijk om op te merken dat torens in Nederland altijd worden geassocieerd met vooruitgang. En hoewel dit soort constructies erg in trek zijn en het aantal torens in de Nederlandse steden blijft groeien, is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het design dat naadloos moet overgaan in het stedelijke landschap. Bovendien is het cruciaal dat inwoners van grote steden zich comfortabel voelen temidden van deze bouwwerken, die altijd maar moderner en indrukwekkender ogen.

Doelstellingen:

De kozijnen en gevels moeten voldoen aan de hoge technische vereisten van het project.

Het project The Terraced Tower in Rotterdam houdt zich niet aan de regels van de traditionele torenconstructies. Integendeel. Dit moet een toren met een unieke uitstraling worden waar de bewoners kunnen samenleven in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving (waaronder de Nieuwe Maas) en kunnen genieten van het ongeëvenaarde uitzicht over het centrum van Rotterdam. De aluminium oplossingen moeten naadloos aansluiten bij de voorgevel en een perfecte overgang vormen tussen de binnen- en buitenruimtes.

Oplossing
De WICONA-experts in gevels van grote projecten stelden daarom specifieke oplossingen in het project The Terraced Tower in Rotterdam toe te passen. De vliesgevel op het straatniveau heeft een overspanning circa 6 meter hoog. Deze vliesgevels zijn zo ontworpen dat ze over de volledige hoogte zelfdragend zijn. De andere specifieke onderdelen zijn raamdeuren, kozijnen en hefschuifdeuren.

De raamdeuren zijn buitendraaiend en bovendien voorzien van verdekt liggend beslag. De scharnieren zijn onzichtbaar. Alleen de raamgreep is zichtbaar. Binnen het standaard gamma van WICONA hebben we de mogelijkheid om de raamdeuren aan de buitenzijde te voorzien van een greep. Hierdoor kunnen bewoners zowel binnen als buiten de ramen bedienen en eventueel sluiten afhankelijk van ieder seizoen.

Het volgende specifieke onderdeel zijn de schuifdeuren. De schuifdeuren zijn uitgevoerd met een standaard systeem. Binnen het standaard systeem is er een waaier aan mogelijkheden beschikbaar. Voor dit iconisch gebouw werd er gekozen voor een 36 mm tussenstijl t.p.v. de schuifdeuren. Hierdoor worden schuifdeuren transparanter en slanker in detaillering.

De architect wilde een uniforme uitstraling voor de verschillende raam- en schuifsystemen en diende rekening te houden met de technische vereisten in minimale doorloophoogtes. De WICONA-experts gingen de uitdaging aan door de vervaardiging van profielen met een aanzichtbreedte van 66 mm. WICONA biedt hiermee de slankste profielen op de markt binnen de standaard raamseries (zonder de steel-look of renovatie profielen hierbij te betrekken).

Kortom: voor ieder gebouw met WICONA kan iedere gewenste uitstraling gerealiseerd worden.

Infinite aluminium by WICONA
WICONA heeft milieubescherming altijd hoog in het vaandel gedragen tijdens al zijn activiteiten. Daarom werken de ingenieurs van het merk al jarenlang onafgebroken aan de implementatie van innovatieve systemen op gebied van recycling. Deze ingenieurs wisten dat één van de specifieke kenmerken van WICONA zijn eigen waardeketen is, waarvan een belangrijk deel is gewijd aan de ontwikkeling van energie op basis van waterkracht en post-consumed schrootafval. Daarom heeft het moederbedrijf Hydro een techniek ontwikkeld voor het produceren van aluminium, waardoor ze nieuwe systemen hebben kunnen ontwikkelen die voor minimaal 75% uit gerecycled post-consumed aluminium bestaan.

Deze nieuwe recyclingnorm stelt het bedrijf in staat om nieuwe producten te creëren met gemiddeld 2 kg CO2 per kg geproduceerd aluminium.

Met zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, heeft Hydro twee locaties in Europa (Dormagen in Duitsland / Clervaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt end-of-lifecycle schrootafval opnieuw in omloop brengen. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Resultaat:
Dankzij de WICONA oplossingen werden er woonunits ontworpen met veel glas zodat je een adembenemend uitzicht over de stad hebt. De grote buitenruimtes vormen een schakel naar de natuurlijke omgeving rond de toren. Verder zijn de grote ramen met een geïntegreerd aluminiumframe van WICONA perfect bestand tegen sterke windstoten die van tijd tot tijd kunnen voorkomen tijdens de strenge Nederlandse winters. Alle kamers in de appartementen komen uit op de terrassen waardoor de bewoners een aangename woonervaring hebben tussen de binnen- en buitenruimtes, en dat met een adembenemend uitzicht. De woningen worden op een perfect harmonische manier op elkaar gebouwd, en dat is wat WICONA “gestapeld geluk” noemt. The Terraced Tower Rotterdam wordt gebouwd door Besix NL en is ontwikkeld door Provast en First Sponsor. Byldis Facades is de gevelbouwer.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Wicona

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan