Vernieuwde parkeervoorziening Drents Museum

22 juni 2021
Het in Assen gevestigde Drents Museum inspireert zijn bezoekers al jaren met beroemde tentoonstellingen en diverse verhalen over onder andere archeologie, cultuurgeschiedenis en beeldende kunst. Maar de bezoekerservaring begint al vanaf het moment van aankomst: de parkeergarage in de directe omgeving van het museum en het historische centrum.
Na jaren van intensief gebruik was de parkeervloer van het Drents Museum toe aan een nieuwe slijtlaag. Ook het topdek van de parkeergarage diende te worden voorzien van een nieuwe, waterdichte antisliplaag. Dit zorgt ervoor dat de constructie weer duurzaam beschermd wordt en dat de voertuigen en voetgangers zich weer veilig en prettig kunnen voortbewegen op diverse parkeerdekken. 

Veilig en duurzaam
De vloeren in parkeergarages kunnen glad worden door weersinvloeden, zoals regen of sneeuw. Maar ook door de intensieve mechanische belasting van auto’s en achtergebleven vuil, zoals oliën en vetten. Om de veiligheid van auto’s en voetgangers te vergroten biedt een nieuwe antisliplaag hierbij een uitkomst. Voor de parkeervoorziening bij het Drents Museum is er daarom gekozen voor een antislip coatingsysteem van Triflex.

Op beide topdekken van de parkeervoorziening is een duurzaam, volledig naadloos en slijtvast gietvloersysteem toegepast. De voegovergangen en de verschillende detailaansluitingen zijn voorzien van een gewapend en scheuroverbruggend membraan, dat naadloos wordt geïntegreerd in het systeem. Dit zorgt ervoor dat water zich geen weg kan banen naar de overliggende parkeerdekken en dat de constructie op deze wijze optimaal beschermd wordt.

Een gloednieuwe parkeervloer
Robert van Riel (rayonmanager bij Triflex) zag een groot voordeel tijdens dit project. ‘In 2004 zijn de vloeren van deze parkeergarage voorzien van Triflex-slijtlagen. In opdracht van Gemeente Assen hebben wij na 16 jaar samen met NVT Onderhoudsgroep de vloeren mogen voorzien van een nieuwe slijtlaag en waterafdichting. Omdat de hechting van het bestaande systeem op de ondergrond nog steeds voldoende was, hebben we deze kunnen overlagen. Een groot voordeel hierbij is dat de beide systemen weer chemisch aanhechten, wat weer bijdraagt aan een duurzame en langdurige oplossing. Hierdoor én door de snelle uitharding van het systeem hebben we de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken en is de parkeergarage tijdens renovatie voor een groot gedeelte opengebleven. Het resultaat mag er wezen: een duurzame en veilige oplossing met een vernieuwde uitstraling!’


Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan