Daksysteem Triflex Bollen
Copyright: Ramon van Hoof
Daksysteem Triflex Bollen
Copyright: Ramon van Hoof

Nieuwe dakbedekking ASML Eindhoven

8 december 2020
ASML is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van apparatuur voor het maken van (micro)chips. De internationale firma is van Nederlandse komaf en het hoofdkantoor is gelegen in Veldhoven. Bij het distributiecentrum in het nabijgelegen Eindhoven kwamen er plannen voor het aanbrengen van een zonnepark op het dak. Het was daarom van groot belang dat de huidige dakbedekking in optimale staat verkeerde. Na een inspectie bleek dit niet meer het geval te zijn. 

Bollen Daksystemen is een professioneel dakdekkersbedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de kunststof daktechniek. Na overleg met deze applicateur is besloten om de bitumineuze dakbedekking te overlagen met nieuwe kunststof PVC- dakbedekking. Hierin speelden de hemelwaterafvoeren en de noodoverlopen een evidente rol. De huidige UV-dakbedekking systemen waren nog in redelijke staat. Echter, deze waren niet geschikt voor PVC omdat dit normaliter niet op bitumen en metaal hecht. Triflex biedt daarentegen hechting voor alle materialen.

Naadloos en ondoordringbaar
Bollen kwam met een oplossing waarbij de huidige UV-afvoersystemen konden worden gehandhaafd. Er is gekozen voor een hoogwaardig, vloeibaar en scheuroverbruggend systeem dat kritische details, zoals in dit geval noodoverlopen en hemelwaterafvoeren, ondoordringbaar en naadloos afdicht. Het membraan komt alle technische- en functionaliteitseisen van deze tijd tegemoet. Daarnaast moet een doordacht daksysteem volledig waterdicht zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt, doordat het systeem vloeibaar wordt aangebracht én voorzien wordt van een speciaal wapeningsvlies. 

Een doordachte uitvoering
Als eerst begonnen de verwerkers met het reinigen en licht opruwen van de huidige PVC-dakbedekking. Daaropvolgend is de PVC mechanisch bevestigd in de ondergrond rondom de hemelwaterafvoeren en de noodoverlopen. Vervolgens zijn de Pluvia’s (een UV-systemenmerk) voorzien van een Triflex primer, waarna de bitumendakbedekking goed schoon- en drooggemaakt is. Tot slot is het duurzame, vloeibare en scheuroverbruggende systeem zorgvuldig aangebracht op het dak. 

Simon Zwart (rayonmanager Triflex), vertelt: ‘Bollen heeft slim gebruikgemaakt van ons product waardoor kosten zijn bespaard. Omdat het repeterend werk is hebben de verwerkers de vliezen geprefabriceerd, waardoor de werkzaamheden snel konden worden uitgevoerd. Het resultaat mag er wezen! De duurzaam waterdichte noodoverlopen en hemelwaterafvoeren gaan weer voor jaren mee.’

Informatie
Meer weten over onze oplossingen voor daken of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan