Geïsoleerde afwerking dakterras The Links Valley

3 mei 2019
The Links Valley is de eerste golfbaan van Europa die in twee richtingen speelbaar is. De nieuwe brasserie van deze reversible golfbaan heeft een buitengelegen terras. Een goed geïsoleerde afwerking van het oppervlak mocht daarom niet ontbreken!

De uitdaging
De directie van golfbaan The Links Valley heeft aannemer Van Norel BV uit Epe gevraagd een nieuw clubhuis te bouwen, inclusief een brasserie en golfshop. De brasserie op de eerste etage van het clubhuis telt vijftig zitplaatsen en op het (dak)terras nog eens tachtig zitplaatsen. Dit buitengelegen oppervlak staat bloot aan verschillende weersomstandigheden en UV-straling. Vanzelfsprekend moest de vloer daarom waterdicht en geïsoleerd zijn, maar ook de kleur moest goed aansluiten bij de omgeving van The Links Valley.

Keuze voor Triflex
De afwerking moest een beloopbaar waterdicht oppervlak vormen met een beperkt gewicht én met een beperkte hoogte. De keuze viel daarom op het Triflex BIS systeem en het Triflex BTS-P systeem, kwartszand fijn. “Met het Triflex BTS-P systeem, kwartszand fijn konden we een beloopbaar oppervlak realiseren dat gelijk de waterkering vormt”, vertelt Bastiaan van Esseveld, rayonmanager bij Triflex. Het Triflex BIS systeem is een lichtgewicht, gesloten systeem waarbij – in tegenstelling tot bij tegels – geen vuil kan ophopen onder het oppervlak. Deze oplossing was ook geschikt, omdat de onderliggende constructie hierbij waterpas kon worden gelegd: het afschot kan namelijk in de isolatie worden aangebracht. De applicatie van dit systeem is koud en vloeibaar, waardoor het vormvrij aangebracht kan worden, zonder brandgevaar. Details zijn volledig te integreren en door de korrelgrootte is dit systeem antislip en dus makkelijk beloopbaar.

Een bijpassende kleur
Een van de voordelen van de Triflex-systemen is dat het in structuur en kleur volledig is aan te passen naar de wensen van de opdrachtgever of architect. Hierdoor werd architect Henk de Velde niet beperkt in zijn zoektocht naar een kleur die rust uitstraalt, neutraal is en zou passen bij de natuur. Lichtinval en de bezoekerservaring waren een aantal invloeden waar rekening mee gehouden moest worden. Na enig onderzoek leek grijs de meest geschikte kleur, wat gelijk een nieuwe uitdaging veroorzaakte: want welke kleur grijs past daar het beste bij?

Triflex’ architectenadviseur Emy Kok ondersteunde de architect in het maken van deze keuze: “De kleur grijs is in onwijs veel verschillende tinten te verkrijgen, dit maakte het bijna het grootste probleem bij het maken van een keuze. Om de architect te ondersteunen hierin hebben wij tijdens het ontwerpproces monsterstalen gerealiseerd in diverse grijstinten. Hierdoor kon hij heel gemakkelijk de opties vergelijken en een passende keuze maken voor het terras.”
 
Van a tot z
In mei 2018 startten we met de uitvoering van de geïsoleerde afwerking. Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) was de aangewezen applicateur voor dit project. TSA heeft veel ervaring met dit systeem en is als aannemer zeer geschikt voor projecten waar wat meer aandacht voor vereist is. Bastiaan van Esseveld vertelt: "Allereerst is het Triflex BIS-systeem aangebracht: er is een dampremmer geplaatst met daarbovenop de isolatie. Een Aquapanel drukverdeelplaat vormde vervolgens de basis voor het Triflex BTS-P systeem. Naast het afschot/de waterhuishouding waren er nog andere aandachtspunten: de aansluiting van het vloerveld op de goot aan de buitenzijde en de aansluitingen met de gevels. Bij waterdichting is aandacht voor dergelijke details doorslaggevend voor een goed eindresultaat.”
 
Het resultaat
Met de realisatie van deze fraaie, geïsoleerde afwerking van het oppervlak is een mooi dakterras ontstaan met een minstens zo mooi uitzicht. Vanaf het terras kijk je over de glooiende golfbaan én de massief houten X-lam onderconstructie. Het clubhuis van The Links Valley kan nog zeker 20 jaar mee. Om een optimale levensduur te garanderen, is het belangrijk om het oppervlak schoon te houden. Het systeem wordt jaarlijks geïnspecteerd, waarbij we eventuele schades bijtijds herstellen.

Informatie
Wilt u meer weten over dit specifieke project of over Triflex vloer- of afdichtingssystemen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan