Fraaie en veilige afwerking iconisch hotel

21 maart 2019
Het icoon van de Scheveningse boulevard: Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Het luxueuze hotel met 265 kamers (waarvan 8 riante suites), een restaurant, terras, Spa & Beauty en 10 evenementen- en vergaderzalen, draagt met trots 5 sterren. Het Kurhaus stamt uit 1818 en ondanks meerdere onderhoudswerkzaamheden was de afwerking van de balkons en galerijen inmiddels sterk verouderd. Zowel in uiterlijk als in gebruik ontbrak het aan topkwaliteit. Met de producten van Triflex de balkons en galerijen naar een sterrenwaardig niveau getild.  

De situatie
De verouderde afdichting van diverse details liet los: niet het esthetische uiterlijk dat het Kurhaus wil nastreven! De afwerking was daarnaast glad, wat een groot risico op uitglijden met zich meebracht. De missie was duidelijk: een sterrenwaardig uiterlijk neerzetten en er tegelijkertijd voor zorgen dat de balkons en galerijen veilig zijn.

Van plan A naar plan B
De initiële vraag vanuit het Kurhaus was om een nieuw systeem aan te brengen óp het verouderde systeem. Na een uitgebreid onderzoek werd echter duidelijk dat het niet aan te bevelen was om de oude afwerking te overlagen. Alle betrokken partijen (Triflex-applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA), Adviesburo Dakbestek B.V. en hoofdaannemer Dakbedekkingsbedrijf Boko B.V.) gingen met elkaar om tafel en besloten de complete afwerking te verwijderen, inclusief de verzadigde (zandcement) ondergronden. Een deel van de galerij is compleet gesloopt en opnieuw opgebouwd. Tijd om een vervangend systeem te selecteren. 

Aan de slag met het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1
De desbetreffende balkons en galerijen liggen op de bovenste ring van het hotel (ca. 300 m²). Ze dienen dus ook als dak voor de onderliggende ruimtes. Om die ruimtes te beschermen, is het van belang een betrouwbare afdichting te plaatsen. Om de klus te klaren is er gekozen voor het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1. De drukverdeellaag (Aquapanel) van dit systeem bestaat uit een cementgebonden, minerale bouwplaat met een dwarsgroef: perfect voor een goede isolatie en ophoging. Het systeem werkt daarnaast brandvertragend en rookproductie bij brand blijft beperkt. Daarmee voldoet het systeem aan de gestelde eisen voor vluchtwegen op balkons en galerijen. Gasten van het hotel kunnen de ruimtes hierdoor veilig verlaten bij calamiteiten. 

Als opbouw zijn allereerst de dampremmende laag en de isolatieplaat aangebracht. De aquapanel bouwplaten zijn bovenop de isolatie geplaatst en afgetopt met Triflex Cryl Primer 276 voor de afsluiting van én een gegarandeerde hechting aan de ondergrond. 

Naadloos en waterdicht afdichten met het Triflex BTS-P systeem
Om het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1 volledig weersbestendig af te dichten en te beschermen, is het Triflex BTS-P systeem er bovenop geplaatst. Dit systeem wordt vloeibaar aangebracht, zodat details naadloos en duurzaam worden afgedicht. Zo hebben vocht, dioxide en chemicaliën geen schijn van kans om door te dringen. Om het uiterlijk van de oppervlakten te laten aansluiten bij de esthetiek van het Kurhaus, is het systeem toegepast in fijn kwartszand met de kleurvariatie zwart 1400. 

Het systeem is in meerdere lagen aangebracht. De eerste laag bestaat uit de Triflex Primer. Daaroverheen komt een afdichtingsmembraan voorzien van Triflex Speciaalvlies. Laag 3 is een zelfnivellerende hoog mechanisch belastbare slijtlaag en de laatste laag wordt gevormd door Triflex Cryl Finish: een slijtvaste UV-bestendige finish die de chemische en mechanische bescherming verhoogt.    

Extra maatregelen
Omdat het om een groot hotel ging waarvan de kamers goed bereikbaar moesten blijven, was de periode om de werkzaamheden uit te voeren kort. Dat was geen enkel probleem: de systemen van Triflex zijn namelijk koud aan te brengen en harden snel uit. De te vernieuwen balkons en galerijen waren op verschillende locaties van het hotel te vinden. De aan- en afvoer van materialen moest daardoor goed gecoördineerd worden. Alle betrokken partijen hebben hun steentje bijgedragen aan een efficiënt en goedgeorganiseerd proces. De afscheidingsschotten tussen de hotelkamers zijn tijdelijk opgeslagen, zodat ze na de werkzaamheden weer teruggeplaatst konden worden.  

Informatie
Wilt u meer informatie over dit specifieke project of over het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1 of het Triflex BTS-P systeem? Neem dan gerust contact met ons op via +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan