Berijdbare entreevloer protonenkliniek

1 augustus 2018
HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie en wetenschappelijk onderzoek. De kliniek is opgericht door de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum. Om de patiënten een zo veilig en gemakkelijk mogelijke entree te bieden, is met Triflex een berijdbare entreevloer voor de hoofdingang gerealiseerd. 

Bij een poliklinisch centrum is het extra belangrijk dat de omgeving veilig en praktisch is. Het moet zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk zijn voor patiënten en personeel. Door aandacht te schenken aan die veiligheid, wordt de beleving nét een beetje aangenamer. En dus moest de hoofdingang van HollandPTC aangepakt worden. Want uitglijders willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Veiligheid voorop 
Triflex bereidde dit project voor met architectenbureau De Jong Gortemaker Algra. Volgens Machiel Regtvoort, rayonmanager bij Triflex, was veiligheid een belangrijk aandachtspunt: “De vloer voor de hoofdentree moet berijdbaar zijn door auto’s en ziekenwagens. Patiënten die hier behandeld worden, moeten voor de deur kunnen uitstappen of naar binnen gebracht kunnen worden. Slijtvastheid en antislip zijn daarbij essentieel. Maar het systeem moet ook waterdicht en scheuroverbruggend zijn om zo de onderliggende constructie te beschermen.” Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) werd ingeschakeld als applicateur. Regtvoort: “MKT is zeer geschikt, omdat zij veel ervaring hebben in het aanbrengen van berijdbare systemen.” 

Triflex ProPark variant 1
De oplossing? Triflex ProPark variant 1. Dit volledig gewapende en scheuroverbruggende afdichtingssysteem is perfect voor oppervlaktes die een verhoogd risico op scheurvorming hebben. Ideaal dus voor de intensief belaste entree van de protonenkliniek. Het is volkomen naadloos, waterdicht en UV-bestendig, waarmee dit systeem het oppervlak ook beschermt tegen de extreemste weersomstandigheden. De antislipeigenschap zorgt voor extra veiligheid, een absolute must voor deze kliniek. Nog een voordeel: dit koud aan te brengen systeem hardt snel uit, waardoor het al berijdbaar is na ongeveer 3 uur. Overlast wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Laag op laag 
Regtvoort vertelt over de opbouw van Triflex ProPark variant 1: “Allereerst wordt er een primer op de ondergrond aangebracht om deze af te sluiten en om te zorgen voor een gegarandeerde hechting. Vervolgens brengt de applicateur een scheuroverbruggend en volledig gewapend membraan aan, waarop een slijtlaag wordt aangebracht. Daarop komt instrooimateriaal en tot slot wordt het systeem afgewerkt met een slijtvaste finish die chemisch en mechanisch beschermt.”

Meer weten?
Wilt u meer informatie over dit specifieke project of over Triflex ProPark? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan