Triflex BIS-systeem
Triflex BIS-systeem

De Componist verlost van wateroverlast

19 juli 2017
Het Woonzorgcentrum ‘De Componist’ staat sinds 2008 in het hart van de wijk Terwijde in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Dit appartementencomplex, met zes aparte woningen, is speciaal gericht op het creëren van een huiselijke en kleinschalige omgeving voor dementerende ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. In totaal is er in De Componist ruimte voor 36 bewoners, die per zes personen in één appartement gehuisvest zijn. 

Omgeving
Het complex ligt in een rustige omgeving. Toch is er in de buurt genoeg te doen en te zien voor de bewoners; het trein- en busstation Terwijde ligt op loopafstand, het winkelcentrum bevindt zich om de hoek, voor de uitgang is het Waterwinpark te vinden en ook het  St. Antoniusziekenhuis is nabij.

Gezamenlijk huishouden
De zes appartementen van De Componist, gevestigd op de begane grond en eerste etage aan de Georg Jarnostraat, zijn onderling met elkaar verbonden via afsluitbare deuren. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer. Alle appartementen hebben een keuken en een huiskamer voor de 6 bewoners en het begeleidend personeel samen. In deze huiskamer brengen de ouderen gezamenlijk de dag door en hier vinden ook de gemeenschappelijke activiteiten plaats. Daarnaast is er een mooie, grote en goed onderhouden binnentuin waar de bewoners graag gebruik van maken. 

Belevingswereld van vroeger
De 6 ouderen die in 1 appartement wonen vormen samen één huishouden. Er wordt met elkaar gekookt en gegeten. En wie nog kan en wil, wordt betrokken bij de kleine huishoudelijke taken, zoals het doen van boodschappen en het voorbereiden van de maaltijd. Hierdoor wordt een huislijke en vertrouwde sfeer gecreëerd, en worden de leefwijze en gewoontes van de bewoners, van voor ze verhuisden naar
De Componist, in stand gehouden. Er wordt door het personeel goed gekeken naar de belevingswereld van vroeger en waar hun belangstelling naar uit gaat. Er wordt rekening gehouden met wat men vroeger prettig en interessant vond en met wat de bewoners in het verleden hebben gedaan. Hiermee komen de ouderen zoveel mogelijk tot hun recht en tevens wordt hier de persoonlijke benadering van het personeel op afgestemd. Dit alles gebeurt in nauw overleg met familie en of mantelzorgers die hen het beste kennen.

Wateroverlast
Helaas hebben de bewoners sinds de oplevering, nu ruim 9 jaar geleden, veel last van wateroverlast op de galerijen voor de entree van hun appartementen. Hemelwater blijft, na een flinke bui, op de galerij staan met alle risico’s en gevolgen van dien. Eigenaar en verhuurder van De Componist, Mitros uit Utrecht, heeft applicateur NBK ingeschakeld om de oorzaak van deze wateroverlast in kaart te brengen en een oplossing aan te dragen.

Oplossing met Triflex 
Na onderzoek bleek dat de achterste zijden van de galerijen iets lager lagen dan de voorzijden. De oplossing is gevonden door NBK gevonden in het Triflex BIS ophoogsysteem. Door dit Triflex systeem aan te brengen zijn alle galerijen van de woonzorggroep nu naadloos verhoogd en waterdicht afgewerkt. De ongelijkheid van de galerij is gelijk getrokken, en daarmee is de oorzaak van de overlast aangepakt en verholpen. Door vervolgens het Triflex BFS systeem aan te brengen zijn de galerijen duurzaam waterdicht met een mooie uitstraling in verschillende vlakken. Ook is er na deze afwerking geen enkel slipgevaar meer, door de instrooiing met een grove korrel. De galerijen zijn hiermee voor de komende jaren veilig, netjes en onderhoudsvriendelijk afgewerkt.

Veilige situatie teruggekeerd
Door gebruik te maken van de systemen en producten van Triflex is er weer een veilige situatie gecreëerd waardoor de bewoners van De Componist ongestoord verder kunnen met hun dagelijkse bezigheden, zonder dat zij, of hun naasten, zich zorgen hoeven te maken over gevaarlijke situaties op de galerij of natte voeten bij aankomst of vertrek.

Informatie
De producten van Triflex zijn toepasbaar in vele situaties. Triflex biedt altijd de perfecte oplossing en afdichting. Wilt u ook gebruik maken van de producten van Triflex of wilt u advies of meer informatie? Neem uiteraard gerust contact met ons op via telefoonnummer: 038 460 20 50 of stuur een mail naar: info@triflex.nl.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan