Brede school en woningen Berkel & Rodenrijs

28 september 2005
De Bredeschool in Berkel & Rodenrijs is onderdeel van een nieuw voorzieningenpakket. In de gesloten blokstructuur van het stedenbouwkundige plan, is een zeer compact project ontstaan waarbij woningen zich op en om de bredeschool nestelen. Het is een compositie die de blokstructuur relativeert; de geslotenheid wordt doorbroken met doorkijkjes waarbij de ruimte in het blok een extra dynamiek krijgt. In deze compacte structuur vormt de Bredeschool de wand gericht naar het stedelijke plein aan de noordzijde.

De Bredeschool
Een eigen hart is het uitgangspunt voor de scholen. In de centrale hallen komt de specifieke identiteit van elke school tot uitdrukking. Elke school heeft een hal: een hoge ruimte met een brede centrale trap en de aula. Door de aula te koppelen met de hal ontstaat niet alleen een boeiende ruimtelijke compositie, maar ook een multifunctionele plek voor knutselen, overblijven, themafeesten, schooltheater, sinterklaas etc. Rondom deze centrale hal bevinden zich de onderwijsclusters. Elk cluster heeft een centrale ruimte, als uitloop van de lokalen. Hier kan gespeeld en zelfstandig gewerkt worden. Met deze ruimte kan flexibel worden ingespeeld op huidige en toekomstige behoeften in het onderwijs. Elk cluster heeft een aparte entree zodat de stroom van kinderen in kleinere groepen kan worden gedeeld, waardoor ook de kleinste kinderen zich op hun gemak kunnen voelen. Aan de noordoostzijde van de school ligt een plein waar de grootste kinderen kunnen spelen.

De woningen
Naast de Bredeschool bestaat het complex uit 47 woningen rond en boven de school. Zo zijn er grote maisonnettes met dakterrassen gesitueerd boven de school. De woningen zijn bereikbaar via brede houten lopers over het dak van de school. Aan het water staan stadshuizen, bereikbaar vanaf een autoluwe straat. De toren die fungeert als landmark, heeft twee appartementen per laag. Georiënteerd, onder meer door grote balkons, op het weidse uitzicht. Door het plaatsen van woningen op en naast de school wordt de grond dubbel gebruikt en de sociale veiligheid en levendigheid verhoogd. Daarbij is het wel belangrijk te onderkennen dat kinderen veel lawaai kunnen produceren. De woningen zijn daarom zodanig ontworpen dat de bewoners hiervan zo min mogelijk last ondervinden. Het parkeren is overdekt opgelost tussen de twee woonblokken. Bovenop de garages wordt gespeeld.

Locatie

Trefwoorden

bredeschool school
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met atelier PRO architekten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan