Glazen dak van Het Sieraad weer waterdicht

18 oktober 2016
Het Sieraad is een centrum voor Kennis, Kunst en Werken waarin bedrijfsruimtes, broedplaatsen en een evenementen/horecagelegenheid aanwezig zijn. Het glazen dak van het monumentale pand in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam is met behulp van een vloeibare dakbedekking weer waterdicht gemaakt.

Het karakteristieke gebouw van architect A.J. Westerman opende haar deuren in 1924 als de 4’ Ambachtschool van de Maatschappij voor den Werkenden Stand. Het geldt als een voorbeeld van de Amsterdamse School. In 2005 werd het volledig gerestaureerd en nu biedt het ruimte aan creatieve ondernemers. Ook is er een café-restaurant in het pand gevestigd. Creatieve initiatieven van buurtbewoners en lokale ondernemers worden door eigenaar woningcorporatie Ymere toegejuicht.

Monumentaal
Het unieke glazen dak van het monumentale pand vertoonde recentelijk helaas lekkages die zich uitbreidden. Het dak is voornamelijk opgebouwd uit glazen daglichtvoorzieningen. Het probleem van de lekkages zat hem in de (kit-)afdichting van de profielen waarmee de glazen delen zijn bevestigd. Alle aansluitingen betreffen een totaal van 1300 m1. Dakdekkerbedrijf Klomp Dakbedekkingssystemen te Amsterdam is samen met Consolidated Nederland en Patina Dakdenkers verantwoordelijk voor het prestatiegerichte beheer en onderhoud van de daken van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere, waaronder Het Sieraad. Klomp heeft de woningcorporatie twee scenario’s voorgelegd om de lekkages op te lossen.

De lekkages waren wel met behulp van een kitafdichting op te lossen, maar dit bleek uiteindelijk geen goede optie omdat het een dure aangelegenheid zou worden om alle kit te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Bovendien was de aangeboden garantieperiode niet erg lang. Daarom werd gekozen voor een systeem met de vloeibare kunststoffen op basis van PMMA van leverancier Triflex bv, waarbij de afdichtingen over de kitnaden en op het glas werd aangebracht. Het verlies van het glas/licht oppervlakte t.o.v. het origineel is op het geheel minimaal te noemen en door het verwerken middels strakke lijnen (conform de verwerkingsvoorschriften) van binnenuit niet waarneembaar.

Reinigen en waterdicht maken
Het werk was drieledig: eerst moesten de naden worden gereinigd en vervolgens worden voorzien van een glasprimer. Tot slot zijn de profielen afgedicht met twee verschillende systemen. Voor de afdichtingen werd voornamelijk gebruik gemaakt van de ProDetail in combinatie met het Speciaalvlies. Voor de kleinere tussengedeeltes werd gebruik gemaakt van de Profibre, een vezelversterkt systeem van Triflex. Beide afdichtingssystemen zijn goed met elkaar te combineren.

De werkzaamheden werden medio juli 2016 in samenwerking met Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA bv) uitgevoerd. De veiligheidsharnassen die de verwerkers droegen werden bevestigd aan de veiligheidshaken die voor dit doel op de stalen constructie zijn bevestigd. Het dak is eind juli naar ieders tevredenheid opgeleverd. Het bedrijf heeft op het eindresultaat een garantie van 10 jaar gegeven.

Meer weten over dit project? Vraag extra informatie aan via info@triflex.nl of neem contact op met Simon Zwart, via 038 - 460 20 50.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan