Aan het roer van de Kapiteinflats

13 oktober 2016
Meer comfort voor bewoners én doorlopende monitoring van constructieve veiligheid

Verzekerd zijn van de veiligheid van de constructie bij uitkragende galerijvloeren? Bij de Kapiteinflats in Zwijndrecht is tijdens een omvangrijke renovatie een monitoringsysteem geïnstalleerd om de actieve corrosie in de betonplaten te meten. Dankzij het Triflex BIS ophoogsysteem hebben de bewoners bovendien meer comfort gekregen. Ze kunnen nu drempelloos in hun woningen.

Achtergrond van het project
In 2013 liet woningcorporatie Trivire een onderzoeksrapport opstellen voor de galerijen van de Kapiteinflats volgens de CUR 248: Het ‘protocol voor het beoordelen van de constructieve veiligheid van uitkragende betonnen vloeren bij galerijflats, die in de periode 1950 – 1970 zijn gebouwd’. De Kapiteinflats zijn gebouwd in de jaren 60 en vallen daarmee in de risicogroep.

Alhoewel het onderzoeksrapport geen onveilige situaties liet zien, waren er wel enkele aandachtspunten in de constructie. Tegelijkertijd was Trivire met de bewoners overeengekomen dat de galerijvloeren opgehoogd zouden worden voor een drempelvrije toegang.

Drempelloos
In 2016 is dan ook gestart met een omvangrijke galerijrenovatie. De zware rubber vloer maakt plaats voor het veel lichtere Triflex BIS systeem. Bewoners kunnen dankzij dit ophoogsysteem drempelvrij in hun woning en de vloer is naadloos en scheuroverbruggend afgedicht middels het Triflex BFS systeem. Ook zijn maatregelen getroffen voor een effectieve afwatering. Hiervoor is een afschotcorrectie doorgevoerd.

Meten is weten
Om te voorkomen dat in de toekomst de nieuwe afdichting opzettelijk beschadigd moet worden voor metingen naar de constructie, heeft NVT Onderhoudsgroep de galerijen van een monitoringssysteem voorzien. Hiermee wordt de actieve corrosie in de betonplaten doorlopend gecontroleerd.

Kathodische bescherming
Martin van den Berg, regiomanager bij de NVT Onderhoudsgroep: "Het systeem is in het hart van de betonconstructie reeds voorbereid. Periodiek kunnen de waarden worden uitgelezen. Dit kan ook online." Mocht in de loop van de jaren blijken dat de corrosie doorzet, dan kan door middel van kathodische bescherming worden ingegrepen. Actief door opgedrukte stroom óf passief met opofferingsanode. Van den Berg: "Afhankelijk van waar het risico zich bevindt, kunnen we één enkele betonplaat actief beschermen óf met een doorkoppeling tussen meerdere platen de gehele galerij beschermen.”

Meer weten over dit project? Neem contact op met Machiel Regtvoort via 038 460 20 50. Interesse in de ophoging, isolatie en afdichting van galerijen voor meer comfort en een lange levensduur? Download de systeembeschrijving over het Triflex BIS systeem.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Cembrit B.V.
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan