Aan het roer van de Kapiteinflats

13 oktober 2016
Meer comfort voor bewoners én doorlopende monitoring van constructieve veiligheid

Verzekerd zijn van de veiligheid van de constructie bij uitkragende galerijvloeren? Bij de Kapiteinflats in Zwijndrecht is tijdens een omvangrijke renovatie een monitoringsysteem geïnstalleerd om de actieve corrosie in de betonplaten te meten. Dankzij het Triflex BIS ophoogsysteem hebben de bewoners bovendien meer comfort gekregen. Ze kunnen nu drempelloos in hun woningen.

Achtergrond van het project
In 2013 liet woningcorporatie Trivire een onderzoeksrapport opstellen voor de galerijen van de Kapiteinflats volgens de CUR 248: Het ‘protocol voor het beoordelen van de constructieve veiligheid van uitkragende betonnen vloeren bij galerijflats, die in de periode 1950 – 1970 zijn gebouwd’. De Kapiteinflats zijn gebouwd in de jaren 60 en vallen daarmee in de risicogroep.

Alhoewel het onderzoeksrapport geen onveilige situaties liet zien, waren er wel enkele aandachtspunten in de constructie. Tegelijkertijd was Trivire met de bewoners overeengekomen dat de galerijvloeren opgehoogd zouden worden voor een drempelvrije toegang.

Drempelloos
In 2016 is dan ook gestart met een omvangrijke galerijrenovatie. De zware rubber vloer maakt plaats voor het veel lichtere Triflex BIS systeem. Bewoners kunnen dankzij dit ophoogsysteem drempelvrij in hun woning en de vloer is naadloos en scheuroverbruggend afgedicht middels het Triflex BFS systeem. Ook zijn maatregelen getroffen voor een effectieve afwatering. Hiervoor is een afschotcorrectie doorgevoerd.

Meten is weten
Om te voorkomen dat in de toekomst de nieuwe afdichting opzettelijk beschadigd moet worden voor metingen naar de constructie, heeft NVT Onderhoudsgroep de galerijen van een monitoringssysteem voorzien. Hiermee wordt de actieve corrosie in de betonplaten doorlopend gecontroleerd.

Kathodische bescherming
Martin van den Berg, regiomanager bij de NVT Onderhoudsgroep: "Het systeem is in het hart van de betonconstructie reeds voorbereid. Periodiek kunnen de waarden worden uitgelezen. Dit kan ook online." Mocht in de loop van de jaren blijken dat de corrosie doorzet, dan kan door middel van kathodische bescherming worden ingegrepen. Actief door opgedrukte stroom óf passief met opofferingsanode. Van den Berg: "Afhankelijk van waar het risico zich bevindt, kunnen we één enkele betonplaat actief beschermen óf met een doorkoppeling tussen meerdere platen de gehele galerij beschermen.”

Meer weten over dit project? Neem contact op met Machiel Regtvoort via 038 460 20 50. Interesse in de ophoging, isolatie en afdichting van galerijen voor meer comfort en een lange levensduur? Download de systeembeschrijving over het Triflex BIS systeem.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen download op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan