Solide parkeergebouw bij toonzaal Audi Delorge Hasselt

23 juni 2015
Probleemloos parkeren op het dak dankzij gewapend afdichtingsysteem

“Bij een automotive project als deze is de uitdaging om de ruimte die nodig is voor de verkoop optimaal te combineren met de ruimte die nodig is voor de aftersales. Bij de sales is de presentatie van primair belang. Bij de aftersales staat optimaal gebruikscomfort centraal.”

Aan het woord is Jeroen Maesen, mede-eigenaar van MAMU Architecten in Hasselt. Het jonge en dynamische architectenbureau heeft al de nodige ervaring opgedaan in de automotive. De Porsche garage in Wommelgem bijvoorbeeld. En ook de fraaie toonzaal van Audi Delorge in Hasselt is een ontwerp van MAMU.

Parkeergebouw van 3 lagen
Maesen: “Bij ons vooronderzoek voor Audi Delorge bleek dat de locatie in Hasselt het verzamelpunt is voor alle toonzalen van Audi Delorge in België. De nieuwe auto’s worden allemaal hier gestockeerd. Door ruimtegebrek tot dan toe, moest het personeel die auto’s regelmatig verplaatsen. Dat wilden we voorkomen voor de toekomst.” De toonzaal kreeg dan ook een apart parkeergebouw van 3 lagen, ook op het dak worden auto’s gestockeerd. Het gebouw heeft een open constructie, omdat kostbare brandbeveilingsinstallaties daarbij overbodig zijn. En alhoewel het parkeergebouw niet representatief hoeft te zijn, sluit het dankzij de opvallende geperforeerde metalen roosters toch naadloos aan bij het fraaie ontwerp van de toonzaal.

Slijtvaste, waterdichte vloer
Voor de afdichting van het dak en de hellingbaan er naartoe, klopte Maesen bij Triflex aan. “Als architect moet je van veel zaken verstand hebben, maar je bent niet alwetend. Daarom verzamelen we partners om ons heen die ons van deskundig advies voorzien. Triflex is zo’n partij. De adviseurs van Triflex en hun applicateurs zijn zeer nauwkeurig. Ze hameren tot in de treure op perfecte afdichtingsdetails, omdat dat de meestvoorkomende plekken zijn waar lekkage ontstaat. En die nauwkeurige werkwijze is precies wat we nodig hebben. Als we iets doen, doen we het goed.”

Applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek bracht in de winterperiode in korte tijd en volgens planning een volledig gewapend en waterdicht Triflex systeem aan op het parkeerdek. Voor de hellingbaan opteerde men voor een systeem met een hogere antislip waarde. Ook de signalisatie op de overige verdiepingen is voorzien van een slijtvast Triflex systeem. Maesen: “Daar hoeft Audi voorlopig dus niet meer naar om te kijken.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan