Huis VolkerWessels

15 november 2012
Huis voor VolkerWessels Het nieuwe hoofdkantoor van bouwconcern VolkerWessels staat prominent aan de snelweg A28 op kantorenpark Podium in Amersfoort. Uitgangspunt was om in zeer korte tijd een uitnodigend, herkenbaar gebouw te realiseren met zeer hoge duurzaamheideisen. Het gebouw biedt onderdak aan de Raad van Bestuur en fungeert tevens als ontmoetingsplek voor een aantal werkbedrijven van het veelzijdige bouwbedrijf.

Door de samenstelling van een multidisciplinair ontwerp- en bouwteam is er efficiënt gewerkt en zijn er integrale oplossingen ontwikkeld. Dit heeft geleid tot doordachte bouwkundige oplossingen, een markante architectonische uitwerking en een bovengemiddelde duurzaamheid met een GPR-score van 8 en een EPC-waarde van 15% onder de wettelijke eis. Op elke afstand tot het gebouw en op elke snelheid waarmee het gebouw wordt benaderd, onthult het gebouw een nieuwe eigenschap. Vanaf de snelweg is het monolithische volume met de herkenbare dakvorm goed zichtbaar. Vanaf de ontsluitingsweg worden de sculpturale contouren van het hele gebouw duidelijk. Bij het passeren van de langsgevel overheerst de verticale ritmiek van het baksteen. Frontaal wordt de schijnbare onneembare vesting een transparant en uitnodigend gebouw. In het interieur wordt deze route vervolgd. Een centrale open ruimte doorklieft het gebouw van beneden naar boven. Op elke verdieping is een andere vide gemaakt waardoor de diagonale zichtlijnen steeds een andere blik op het interieur van het gebouw geven. Een doorlopende houten trap verbindt alle verdiepingen. Met een afwisselend ritme wordt een weg gebaand door de open ruimte van de vide naar de topvloer. Vanaf de dakvloer kijkt men terug op de hele route. Maar bovenal wordt men beloond met een blik op het overweldigende uitgestrekte Nederlandse landschap.

Het Huis van VolkerWessels is een goed voorbeeld van ketenintegratie. Door het efficiënte bouwteam met kordate opdrachtgever, inventieve ontwerper en kundige bouwers is een slim en krachtig ontwerp gerealiseerd. De ruimtelijke ingrepen maken het kantoor ook van binnen tot een Huis, dat ontmoeting vergemakkelijkt en kennisuitwisseling stimuleert. Het plezier van creëren en het vakmanschap van bouwen straalt van het kantoor af.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met De Zwarte Hond

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan