Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman
Copyright: Ronald Tilleman

Opfrisbeurt voor onderkomen investeringsmaatschappij Reggeborgh

21 oktober 2022, 13:51
Naar ontwerp van Reitsema & partners is dit jaar het onderkomen van investeringsmaatschappij Reggeborgh in Rijssen intern verbouwd. De kantoren zijn opnieuw ingedeeld, er zijn ‘huiskamers’ gerealiseerd en er is een nieuw verlichtingsplan geïmplementeerd. Uitgangspunt voor het ontwerp was het creëren van harmonie tussen het bestaande en nieuwe.

De Reggeveste, zoals het uit 2010 stammende gebouw heeft, is oorspronkelijk ontworpen door de architecten Stefan Ritzen en Zorica Jovanovic (Ritzen Architecten). Bij de interne verbouwing is de originele architectuur zoveel mogelijk in stand gehouden, maar vanwege veranderende eisen voor kantoorgebruik, comfort en techniek zijn er wel zaken gewijzigd.

Meest prominente ingreep is de verbouwing van de kantoorvleugels. De voorheen donkere vleugels zijn lichter gemaakt door de donkere stoffering te vervangen door een lichtere variant. Ook zijn de traditionele systeemplafonds vervangen een lichtere, gestucte koelplafond en zijn er houten wanden, lamellen en kozijnen geplaatst in het gehele interieur.

Kantoortuinen omgevormd
De vroegere kantoortuinen zijn omgevormd tot werkplekken voor een tot drie personen. De ronding van het gebouw maakte segmentatie nodig, om binnen het juiste aantal vierkante meters een fijne, inspirerende werkomgeving te creëren, meldt Reitsema & partners. Daarbij moest tegelijk rekening worden gehouden met bestaande ramen en constructies.

“Verdiepingshoge deuren en kozijnen, plinten en wandkasten zijn qua uitlijning en materiaalkeuze op elkaar afgestemd. De op maat gemaakte kozijnen geven daglicht ruim baan. Tegelijk is de inkijk minimaal door lamellen, hoekverdraaiing en natuurlijke spiegeling. Subtiele spotverlichting leidt de kijkrichting door de corridors”, aldus het architectenbureau.

Door de nieuwe ruimteverdeling zijn op iedere verdieping aan beide vleugels zogeheten huiskamers gerealiseerd. Deze ruimtes, waarin ook een pantry is opgenomen, vormen het hart van de vleugels. Ze dienen als overleg- en ontmoetingsplekken met zicht op het indrukwekkende atrium.

Verlichtingsplan
Het verlichtingsplan is afgestemd op de nieuwe indeling, maar ook op het bestaande lijnenspel in het gebouw. “Door in het hele gebouw met licht en donker te spelen ontstaat contrast, met oog voor huiselijke sfeer en functionaliteit. De verlichting in de corridors draagt bij aan het lijnenspel dat privacy op werkplekken versterkt. In de kantoren zelf bevorderen functioneel belichte plekken het werkklimaat”, aldus Reitsema & partners.

Bij het nieuwe plafond is gezocht naar een balans tussen esthetiek en functionaliteit. Per kantoor is één luik geplaatst, dat installateurs toegang biedt tot de bovengelegen technische voorzieningen. In het plafond zit, eveneens in ieder kantoor, een sensor voor lucht- en warmteregulatie. Dankzij deze minimale concessies heeft het plafond een rustige uitstraling gekregen.

Twee jaar geleden verbouwde Reitsema & partners het naast De Reggeveste staande hoofdkantoor van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

Andere nieuwsberichten

De Oosterlingen vormt sluitstuk Oostenburg

Gisteren, 16:43

HOH Architecten maakt stedenbouwkundige visie voor Wenckebachweg Zuid

Gisteren, 12:57

Bouw van nieuw hoofdkantoor Evides op waterleidingcomplex in Kralingen van start

Gisteren, 10:49

Iwan Baan reflecteert op Learning from Las Vegas

Gisteren, 10:46

Rijk investeert 50 miljoen euro in Noordzeekanaalgebied, een van vijf gebieden waar windenergie aan land komt

Gisteren, 17:30

Commissie: meer oog voor omgeving nodig bij uitbreiding Defensie

Gisteren, 16:30

BiermanHenket breidt managementteam uit

Gisteren, 11:07

SFA organiseert evenement ‘Architect van je eigen werk!’

28 mei, 2:20

PBL: provincies zouden integralere plannen moeten maken op de langere termijn

28 mei, 9:45

Oorzaak instorten parkeergarage snel duidelijk, denkt architect

28 mei, 9:00
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan