Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg

Hoofdkantoor Gouweloos gerenoveerd door Proof of the Sum

16 september 2021, 12:00
Naar ontwerp van Proof of the Sum is het hoofdkantoor van technisch dienstverlener Gouweloos in Rotterdam gerenoveerd en vernieuwd. In het hoofdgebouw van het uit drie delen bestaande complex is een nieuwe vide gerealiseerd, die beide verdiepingen met elkaar verbindt. De in het interieur toegepaste materialen weerspiegelen het karakter van de gebruiker.

De twee verdiepingen verschillen zowel functioneel als qua uitstraling van elkaar, maar vormen wel een evenwicht. De begane grond is onder meer bestemd voor verkoop en nazorg, de eerste verdieping wordt gebruikt voor overleg en directie.

De begane grond heeft een lichter karakter en wordt gekenmerkt door een afwisseling van open en met glas of ondoorzichtig polycarbonaat afgesloten ruimtes. De verdieping is voorzien van donkere kleuren en biedt plek aan afgesloten werk- en vergaderruimtes en faciliteiten voor medewerkers.

In het ontwerp voor het 250 vierkante meter grote hoofdgebouw is veel aandacht besteed aan zicht, looplijnen en afwisseling tussen openheid en privacy. Alle looplijnen komen samen een centrale zone die de hoofdingang verbindt met de cafetaria (die bevindt zich in een ander bouwdeel en maakt geen deel uit van de renovatie) en de verdieping.

Andere nieuwsberichten

Symposium over belang en doel van tekenen voor architecten

4 uur geleden

Sabrina Rugg wint alternatieve ontwerpwedstrijd voor Heineken Hoek

Vandaag, 16:37

UNStudio ontwerpt hybride kantoorgebouw met bijzonder lage CO2-voetafdruk

Vandaag, 15:49

Betaalbare stadswoningen op oude ‘Harley-locatie’ in Breda

Gisteren, 11:18

Klimaat- en energiebeleid kost gemeenten fors meer volgens rapport

Vandaag, 16:12

Recordomzet voor Arcadis, een derde meer winst

Vandaag, 10:11

Twee doden en twee gewonden door ongeluk bij brug in aanbouw Lochem

Gisteren, 13:27

Onderzoekers waarschuwen voor groot woningtekort in Duitsland

Gisteren, 11:43

'Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder'

Gisteren, 09:29

Toezichthouder wil meer oog voor veiligheid bij energietransitie

20 februari, 3:20
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan