Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt

Bolidt start AREA78 met bouw innovatiecentrum

17 mei 2017, 14:34
Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is officieel van start gegaan. In het bijzijn van het College van Burgemeester & Wethouders, raadsleden en ondernemers, sloeg gemeentesecretaris van Hendrik-Ido-Ambacht Dré Martens op 16 mei de eerste paal van het Experience & Innovation Center van Bolidt.

Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum straks de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Het gebouw is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. De officiële opening van het Experience & Innovation Center volgt naar verwachting in het najaar van 2018.

In een publiek-private samenwerking creëren overheid, onderwijs en ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht met het Experience & Innovation Center een plek waar kennis wordt gedeeld en waar de samenwerking nadrukkelijk wordt opgezocht om innovaties voort te brengen of om commerciële activiteiten internationaal gezamenlijk uit te rollen.

De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze ontwikkelingen worden tezamen AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevadawoestijn gelegen AREA51, waar de Amerikaanse luchtmacht topgeheime projecten ontwikkelde en testte.

Realiseren van dromen
Bolidt zet als initiatiefnemer van het project AREA78 in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan, stelt de onderneming. Daarnaast vergroot het bedrijf met zijn nieuwbouw de opslagcapaciteit en krijgt de productie van prefab producten een boost door de integratie van deze bedrijfsonderdelen met het te realiseren Experience & Innovation Center.

In het Experience & Innovation Center worden nationale en internationale bezoekers ondergedompeld in de wereld van kunststofvloeren, -scheepsdekken, -slijtlagen en andere toepassingen. Start-ups, kennisinstellingen en co-makers van Bolidt werken er samen aan nieuwe kunststoftoepassingen.

Naast een open source innovatiecentrum, waar klanten en relaties van Bolidt hun droom in kunststof kunnen realiseren, ontwikkelt Bolidt in samenwerking met exhibition architects Kossmann.dejong een complete belevenis die start in Rotterdam en die je via het water van AREA78 meeneemt naar Bolidt. Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality toepassingen een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de onbegrensde mogelijkheden van kunststof. Het overkoepelende ontwerp kwam voor rekening van Lüchinger Architects en RoosRos Architecten.

Partners vereeuwigd in fundament
De bijzondere toekomstgerichte visie op beleving en samenwerking dient letterlijk en figuurlijk als fundament van het center. Op de 300 palen die als eerste de grond in gaan, staan de namen van personen die de afgelopen 53 jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan het succes van Bolidt.

Met de volgende 300 palen kijkt Bolidt juist vooruit. Daarop staan de namen van partijen waarmee het bedrijf graag in de toekomst een samenwerking aangaat. Het slaan van de palen vormt dan ook de kick-off voor de volgende 50 jaar voor Bolidt en partners.

Gezamenlijke ambities
Dankzij een open source innovatieplatform en gebruik van de laatste technologische tools, zoals virtual en augmented reality, kunnen bezoekers van het center straks de mogelijkheden van kunststoftoepassingen op een bijzondere manier beleven. “AREA78 is een ambitieus project,” zegt Michel van der Spek, Marketing & Experience Director bij Bolidt.

“Daarom hebben wij ervoor gekozen om met zoveel mogelijk partijen intensieve partnerships aan te gaan. Van leverancier naar co-maker; dit is een nieuwe manier van samenwerken, waarbij partijen na oplevering nauw betrokken blijven bij het project.”

Nieuwe entree via het water
In samenwerking met de co-makers, overheid, onderwijsinstellingen en partijen zoals de Waterbus ontwikkelt Bolidt een complete beleving voor haar nationale en internationale bezoekers. Bezoekers kunnen AREA78 gemakkelijk vanuit Rotterdam bereiken over het water. Gelegen aan de rivier De Noord, wordt de nieuwe entree van Hendrik-Ido-Ambacht én Bolidt gecreëerd. Tevens zijn er vergaande plannen om een kunstroute te ontwikkelen tussen Rotterdam en Dordrecht die goed zichtbaar zal zijn vanaf het water.

Met de ontwikkeling van AREA78 wordt onze gemeente wereldwijd nog nadrukkelijker op de kaart gezet,” zegt André Flach, wethouder Economie van Hendrik-Ido-Ambacht. “Dit project zorgt er samen met de ontwikkelingen rond de kade aan de rivier de Noord voor dat het hele bedrijventerrein aantrekkelijker en moderner wordt. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.” 

Andere nieuwsberichten

Tien Nederlandse bureaus vallen in de prijzen bij Archello Awards

1 uur geleden

AM gaat Ritmeesterlocatie in Veenendaal herontwikkelen

2 uur geleden

Conjunctuurmeting BNA: werkvoorraad blijft ruim onder niveau 2022

4 uur geleden

Woongebouw De Rijp wint BLAStprijs 2023

Vandaag, 11:20

Programma over rolmodellen in de architectuur in Pakhuis de Zwijger

Vandaag, 12:23

Chinees Evergrande krijgt onverwacht extra tijd voor reddingsplan

Vandaag, 10:17

Zeeland wil meer grip op uitbreidingsplannen recreatiesector

1 december, 2:46

Portaal en AM slaan handen ineen voor krachtige wijken in regio Utrecht

1 december, 10:53

Corbulotunnel bij Leiden gaat na veel tegenslag op 5 juli open

1 december, 9:26

Nijmegen hoeft plannen voor westelijke entree station niet aan te passen

30 november, 10:40
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan