Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Mart Goossens
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai
Copyright: Bureau Fraai

Bureau Fraai presenteert luxe penthouse zonder binnenwanden

10 januari 2023, 15:01
Voor een tot luxueus appartementengebouw getransformeerd kantoorpand heeft Bureau Fraai een penthouse ontworpen. Om in de hele woning uitzicht te creëren op de nabijgelegen stad en zee, hebben de architecten ervoor gekozen geen binnenwanden toe te passen. In plaats daarvan heeft de driehonderd vierkante meter grote woning een open plattegrond met vrijstaande eikenhouten volumes.

Bureau Fraai, dat geen andere locatie mag prijsgeven dan ‘ergens aan de Nederlandse kust’, kreeg de opdracht om voor het casco-penthouse een ontwerp te maken dat de weidse uitzichten richting de stad en zee waarborgt. Ook wilden de opdrachtgevers de veranderende kleuren van de seizoenen, de getijden en van de zonsopgang en zonsondergang maximaal kunnen ervaren.

Om deze relatie met de omgeving nog meer te versterken kozen de architecten voor een neutraal basis palet van witte en lichtgrijze kleuren voor vloeren, plafonds en bestaande wanden. De vrijstaande volumes aan de zeezijde verwijzen juist naar de natuurlijke kleuren van de duinen en het strand en zijn daarom gematerialiseerd in licht eikenhout.

Door dit natuurlijke materiaal te kiezen met zijn verfijnde textuur en detaillering krijgt het geheel een warme en aardse touch, verklaart Bureau Fraai. Als contrast verwijzen de sobere grijze kleuren in de woonkeuken en de media- en loungeruimte naar de skyline van de stad.

Subtiele scheiding
De vrijstaande houten volumes herbergen privéfuncties zoals hoofdbadkamer, inloopkast, sauna en kantoorruimte. Tegelijkertijd creëren deze volumes een subtiele scheiding tussen de gemeenschappelijke woon- en verkeersruimten en de twee slaapkamers.

Indien nodig kunnen de ruimten van elkaar afgescheiden worden door de beglaasde stalen schuifdeuren te sluiten die volledig zijn geïntegreerd in de houten volumes. ‘s Nachts kunnen rolgordijnen en niet beglaasde schuifdeuren de slaapkamers geheel visueel afsluiten van de rest van het appartement.

Gemeenschappelijke ruimtes
Aan de kopse kant van het penthouse zijn de gemeenschappelijke ruimtes georganiseerd als een driepoot met daarin een verhoogde woonkamer, een media- en loungeruimte en een riante woonkeuken. Al deze ruimten staan in directe verbinding met de buitenterrassen.

In het hart van de woning, die een plafondhoogte van 4,75 meter heeft, is een rechthoekig centraal volume geïntroduceerd waarin de technische ruimte, berging, toilet en gastenbadkamer zijn ondergebracht. Bovenop dit volume is een mezzanine gecreëerd dat naast het herbergen van extra bergruimte uitzicht biedt op het interieur en de wijde omgeving.

Andere nieuwsberichten

Betaalbare stadswoningen op oude ‘Harley-locatie’ in Breda

Gisteren, 11:18

Rijksvastgoedbedrijf start aanbesteding voor bouw boekenmagazijn Koninklijke Bibliotheek

Gisteren, 10:40

Rob Moritz treedt terug als directeur 19 het atelier

20 februari, 3:55

Eerste editie van Tilburg Architectuurprijs gelanceerd

20 februari, 2:39

Twee doden en twee gewonden door ongeluk bij brug in aanbouw Lochem

Gisteren, 13:27

Onderzoekers waarschuwen voor groot woningtekort in Duitsland

Gisteren, 11:43

'Huizen aanpassen aan klimaatverandering maakt wonen veel duurder'

Gisteren, 09:29

Toezichthouder wil meer oog voor veiligheid bij energietransitie

20 februari, 3:20

Rijk houdt informatiesessies over bouw nieuwe kerncentrales

20 februari, 9:39

Veel geldverstrekkers verhogen de hypotheekrente weer

19 februari, 3:28
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan