Copyright: Renson
Copyright: Renson

Overname biedt Renson nieuwe mogelijkheden ‘Down Under’

17 februari, 17:02
Met de overname van Issey Sun Shade Systems uit Perth start Renson in 2022 een nieuwe productielocatie voor windvaste doekzonwering in Australië. Daarmee zet het Belgische familiebedrijf – na de recente opening van productielocaties in de Verenigde Staten en China – een nieuwe stap om zijn internationale ambities in doekzonwering, ventilatie en outdoor living waar te maken. 

Voor screens zijn de lange leveringstijden per boot vanuit België al een tijdje niet meer te verantwoorden, legt de onderneming uit. Dit is de reden om over te gaan tot lokale productie in de Verenigde Staten, China en nu ook Australië. “Ook dat is een regio waar we op het vlak van doekzonwering veel groeipotentieel in zien”, zegt Paul Renson, CEO van het bedrijf.

Sneller leveren, dichter bij de markt
Tot dusver waren al twee vertegenwoordigers actief ‘Down Under’. Zij rapporteerden eerder al de sterke interesse in de high end outdoor living-producten van Renson. Die worden – ook in de toekomst – op maat gefabriceerd in de nieuwe productielocatie in België en worden van daaruit wereldwijd verscheept, ook naar Australië.

Echter, voor de minder investeringsgevoelige producten uit het Renson-gamma zocht de onderneming al langer naar de mogelijkheid om lokaal te produceren. Een kwestie van de Australische markt sneller en gerichter te kunnen beleveren en beter te kunnen inspelen op specifieke, lokale behoeften en service, aldus Renson.

Zelfde DNA
Die mogelijkheid bood zich aan in de vorm van Issey Sun Shade Systems, een familiebedrijf uit Perth met dertig jaar ervaring in buitenzonwering, waar de volgende generatie geen brood zag in de opvolging. “Onze productvisie ligt heel dicht bij die van Renson”, verklaart Lane van den Akker (Director Issey Sun Shade Systems). “Kwaliteit staat ook bij ons bovenaan de prioriteitenlijst en technisch leunen onze producten dicht tegen die van Renson aan. Alleen het beste is goed genoeg. Onze klanten zijn in ieder geval blij met de overname door Renson en kijken vooruit naar een versterkte positie in de Australische markt.”

Hoewel het bedrijf aan de Australische Westkust in Perth zit terwijl het grootste marktpotentieel aan de Oostkust ligt, bleek dat uiteindelijk meer een voor- dan een nadeel. Dat levert uiteindelijk toch een paar uur extra gemeenschappelijk op in de samenwerking met België, terwijl een levertermijn van drie dagen van West- naar Oost-Australië niet opweegt tegen de twee maanden per boot, stelt Renson.

Ook mooi meegenomen is de sterke naam die Issey sinds 30 jaar opbouwde bij architecten, een doelgroep die ook voor Renson hoog aangeschreven staat. En met een sterk distributienetwerk in alle grote Australische steden (Adelaide, Melbourne, Perth, Sydney, Brisbane), krijgt Renson dankzij deze overname de kans om z’n distributiewerk ter plaatse te gaan verdubbelen.

Groei
Strategisch is deze nieuwe overname voor Renson van groot belang om in Australië snel te kunnen schakelen. Net zo belangrijk is dat Renson hier ook op het vlak van logistiek een goede zaak mee doet. “Nu er in Australië flink wat beweegt op het vlak van wetgeving rond ventilatie, zien we ook daar nieuwe mogelijkheden”, vult Paul Renson nog aan. “En natuurlijk is de lokale productie van screens ook voor outdoor living een mooie opstap naar potentiële nieuwe partners. Dankzij deze acquisitie verdubbelen we in één klap onze omzet met de volledige Renson Group in Australië, maar de ambitie moet zijn om die binnen vijf jaar nog eens te vervijfvoudigen.”

Andere nieuwsberichten

Nieuw interieur van NN stelt circulariteit centraal

Gisteren, 14:31

Studio 1:1 presenteert het Groene Handboek voor woningcorporaties

Gisteren, 12:03

Publiekruimten in Museum Arnhem voorzien van kenmerkende Modijefsky-mix

15 augustus, 5:14

Universiteit van Wageningen heeft een nieuw gebouw voor dialoog

15 augustus, 12:59

Vereniging Eigen Huis wil 10.000 betaalbare starterswoningen per jaar

Gisteren, 16:44

Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

Gisteren, 09:04

Steeds meer inwoners verlaten de Randstad

15 augustus, 10:14

ING: flinke daling huizenprijzen vooralsnog minder waarschijnlijk

12 augustus, 12:08

Stedelijk Museum koopt drie werken uit serie Materialsm van DRIFT

12 augustus, 9:14

Onderzoek: sommige vuilnisbelten zijn grote methaanuitstoters

11 augustus, 9:26
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan