Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Oostgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Noordgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Zuidgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Westgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Souterrain
Copyright: Natrufied Architecture
Begane grond
Copyright: Natrufied Architecture
Doorsnede
Copyright: Natrufied Architecture
Locatie; de tuin is ontworpen door Van Haneghem Tuin en Landschap
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf, noord- en oostgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf, zuid- en westgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf plattegrond
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf doorsnede
Copyright: Natrufied Architecture
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Copyright: Christian Richters
Oostgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Noordgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Zuidgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Westgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Souterrain
Copyright: Natrufied Architecture
Begane grond
Copyright: Natrufied Architecture
Doorsnede
Copyright: Natrufied Architecture
Locatie; de tuin is ontworpen door Van Haneghem Tuin en Landschap
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf, noord- en oostgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf, zuid- en westgevel
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf plattegrond
Copyright: Natrufied Architecture
Gastenverblijf doorsnede
Copyright: Natrufied Architecture

Bosvilla van Natrufied Architecture gaat op in de natuur

29 januari 2019, 12:13
Hout en Belgisch hardsteen bepalen het aanzicht van een villa In het bosrijke en golvende kustlandschap bij Bergen. Natrufied Architecture heeft gestreefd naar een ontwerp dat zorgvuldig ingebed en in evenwicht is met de omringende natuur.

Voor een particuliere opdrachtgever ontwierp Natrufied Architecture een bosvilla, alsook een gastenverblijf, een carport en een fietsenstalling. Nadat het bureau de bomen en de hoogteverschillen op het terrein in kaart had gebracht, heeft het de gebouwen zorgvuldig geplaatst om de natuur te omvatten.

Open
De woning, op afstand van de hoofdweg gesitueerd, heeft een compleet open plattegrond. Er zijn opener en geslotener ruimtes, zodat de bewoners een plek in huis kunnen vinden die op elk moment aan hun wens voldoet. Grote openslaande deuren en schuifdeuren geven toegang tot de terrassen.

Het dak, dat naar het westen en oosten omhoog knikt, zorgt dat ook in de avonduren en wintermaanden zonlicht in het interieur valt. De uitkraging voorkomt te sterke opwarming tijdens de warmere uren. Het uitkragende dak biedt ook een overdekte verblijfsplek, inclusief buitenhaard.

Op in de natuur
Half verzonken in de zandbodem ligt de slaapkamer, met ramen naar de eiken en naaldbomen, hetgeen een grote mate van privacy biedt. Een rooster voor het badkamerraam zorgt dat er een fonkelend zonlicht de ruimte binnenvalt, aldus de architecten.

Het gastenverblijf, dat naar achteren op het terrein is gesitueerd, biedt een vergelijkbare ervaring van de omringende natuur. De gasten hebben zicht op duinen en bomen en genieten privacy in afzondering. De carport en fietsenstalling gaan volledig in het landschap op: muren en daken zijn bedekt door natuur, zodat alleen de toegang zichtbaar is.

Houtsoorten
Voor de constructie zijn verschillende houtsoorten gebruikt. Kolommen en balken zijn gemaakt van gelamineerd FSC-gecertificeerd iroko, de onderbouw van lokaal grenen hout, raam- en deurkozijnen zijn gemaakt van FSC-jatoba en het plafond is gemaakt van FSC-afrormosia. Voorts zijn in het interieur bamboe, FSC-afzelia en FSC-cumaru toegepast.

De toepassing van verschillende houtsoorten zorgt voor een zacht palet van natuurlijke tinten. Natrufied Architecture heeft dit gecombineerd met andere natuurlijke materialen zoals koper, messing en Belgisch hardsteen, wat zorgt voor een warme uitstraling.

Goed geïsoleerd
De bosvilla heeft een goede thermische isolatie dankzij drievoudige beglazing, goed geïsoleerde muren en een groen dak, dat bovendien waterabsorberend werkt. Verder is de woning voorzien van 35 zonnepanelen. In het souterrain voegt een groenwand een extra element toe aan het leven te midden van de natuur.

Andere nieuwsberichten

Powerhouse Company ontwerpt drijvend GCA-kantoor in Rijnhaven

Gisteren, 15:10

Modulair studentencomplex van Jan Snel in Eindhoven

Gisteren, 14:48

DAM Caribbean ontwerpt orkaanbestendig schoolgebouw voor Sint Maarten

Gisteren, 13:13

Holocaustmonument Levenslicht onthuld

Gisteren, 11:45

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift

21 minuten geleden

Topontwerpers eren beroemde slaapbank Martin Visser

Gisteren, 16:37

'Spaarstand' moet datacenters flink energiezuiniger maken

Gisteren, 13:14

Wijkwinkelcentra doen het goed ondanks onlineshoppen

Gisteren, 09:57

Rijkswaterstaat start grootste onderhoudsklus ooit

Gisteren, 09:17

Kijktip: Terug naar de Akbarstraat

17 januari, 3:52
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan