Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits
Broeinest Amsterdam
Copyright: Ronald Smits

Broeinest: “De enorme diversiteit aan projecten en vragen inspireert ons”

4 oktober 2018, 16:12
In de aanloop naar de uitreiking van de Architectenweb Awards leggen we een aantal vragen voor aan de partijen die de prijzen mede mogelijk maken. Vandaag: Johan van der Meer (Baars & Bloemhoff) en ‘spin in het nest’ Niek Schoenmakers bij Broeinest. De uitreiking van de Architectenweb Awards vindt plaats op donderdag 8 november 2018, vanaf 19:00 uur, bij Broeinest in Amsterdam.

Wat is voor Broeinest reden om de Architectenweb Awards te sponsoren?
“Broeinest is de materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor makers en bedenkers van fysieke omgevingen. Een plek waar je geadviseerd wordt over de nieuwste materialen, geïnspireerd raakt door textuur & kleur, je netwerk vergroot en kunt werken aan je projecten.”

“Onze drie vestigingen – in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven – bieden diverse faciliteiten; naast de materialenbibliotheek met meer dan 3.000 bijzondere materialen vind je er bijvoorbeeld flexwerkplekken, spreekkamers, ruimte voor brainstormsessies, een werkplaats met handgereedschap én een lasersnijder."

"Ook verzorgen we workshops, ontbijtsessies en lezingen en thematische ‘pop-up’-exposities over relevante thema’s en trends. Broeinest wil zijn gebruikers inspireren, ondersteunen en adviseren. Wat ons betreft een perfecte plek dus om de uitreiking van de Architectenweb Awards te houden.”

Kun je een voorbeeld geven van samenwerking tussen Broeinest en (interieur)architecten?
“In Broeinest komen dagelijks architecten op bezoek voor de materialisatie van hun projecten. Dit kan een maatwerkkeuken voor een particulier zijn, maar ook een hotelketen of een nieuwe terminal op Schiphol. De enorme diversiteit aan projecten waarbij we om advies voor materialisatie worden gevraagd – van ziekenhuizen tot loftappartementen en van retail tot publieke ruimtes – en de meest uiteenlopende vragen, visies, uitdagingen en smaken die daaraan vast zitten: dat inspireert ons.”

Enige tijd geleden is in Amsterdam de derde Broeinest-vestiging geopend. Is die erg afwijkend van de eerdere twee vestigingen?
“De kern van Broeinest is altijd eender. Daarnaast heeft elk Broeinest ook een eigen (lokale) identiteit, afgestemd op de specifieke wensen van creatieven in die regio. Net als in Eindhoven en Rotterdam herbergt ook Amsterdam natuurlijk een grote concentratie aan architectenbureau’s, ontwerpers en makers. Voor Broeinest is bereikbaarheid en laagdrempeligheid erg belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat je zowel met de fiets, het OV of de auto binnen 30 minuten bij ons moet kunnen zijn. Op die manier zorgen we elke dag weer voor een natuurlijke toestroom van bezoekers, wat de plek dynamisch en levendig houdt.”

Komen er nog meer Broeinest-vestigingen?
“We openen binnenkort een Broeinest Academy in Utrecht. Dit wordt hét kenniscentrum voor huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de interieur- en meubelbranche op het gebied van (plaat)bewerkingen, software, duurzaam bouwen en ‘operational excellence’. Doel is om makers, ontwerpers, architecten en studenten te voorzien van actuele praktische kennis en het juiste advies, om samen nog mooiere en duurzamere interieurs te creëren.”

Baars & Bloemhoff, initiatiefnemer van Broeinest, werkt ook veel met jonge ontwerpers. Een voorbeeld is het Transitions-project. Hoe is daarvan de toekomst?
“Na drie jaar op rij ontwerpers uitgenodigd te hebben om de grenzen van onze materialen op te zoeken en deze materialen te transformeren in designobjecten, kiezen we een nieuwe benadering. ‘Time is now, it’s the start of something new.’”

“Met ‘Transitions IV: The Not So Flat Collection’ presenteren we de eerste ontwerpen voor ons gloednieuwe, gelijknamige meubelconcept. De uitkomsten van onze voorgaande Transitions-projecten waren vrij experimenteel en exclusief; met dit concept richten we ons op bereikbaar, toegankelijk design. Zo willen we het gat tussen standaard meubelcollecties en uniek, hoogwaardig design verkleinen.”

“Wederom hebben we vijf toonaangevende designers uit de Nederlandse ontwerpwereld gevraagd hier een invulling aan te geven, te weten Daphna Laurens, Lex Pott, Johan Moorman, Tijs Gilde en Jasmijn Muskens. De uitkomsten hebben stuk voor stuk hun eigen signatuur, maar kenmerken zich door het feit dat ze bestaan uit CNC-gefreesde onderdelen, waardoor ze eenvoudig in elkaar te zetten en zelfs flat-pack verpakt zijn.”

“Voor deze pilot-collectie hebben de designers een eerste selectie van kleuren en materialen gemaakt, passend bij het ontwerp. De volgende stap is om de mogelijkheden qua decoren uit te breiden, zodat het meubel volledig kan worden gepersonaliseerd. Wordt vervolgd!”

Andere nieuwsberichten

Nominaties Interieur van het Jaar 2023 bekend

1 uur geleden

Felixx benoemt vier associate partners

29 september, 11:46

Woongebouw PoortMeesters combineert hightech met ambacht

28 september, 3:05

Elephant presenteert opgeleverde woontoren Pepper

28 september, 1:57

Stikstoffabriek in Groningse Zuidbroek dit weekend operationeel

29 september, 10:54

Hypotheekshop ziet woningmarkt aantrekken en huizenprijs stijgen

29 september, 9:42

Bloomberg: oprichter wankel vastgoedconcern Evergrande zit vast

28 september, 11:23

Vijlbrief somber over investeringen in nieuwe gasprojecten Noordzee

28 september, 10:56

Woonbond blij dat Kamer winstbelasting corporaties wil afschaffen

27 september, 4:31

Schiphol heeft weer vergunning om stikstof uit te stoten

27 september, 3:48
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan