Offices For You is gevestigd in het Olympisch Stadion
Copyright: Joost Postma ( Offices For You
Copyright: Juliette van Haaster (links, Offices For You)
Offices For You is gevestigd in het Olympisch Stadion
Copyright: Joost Postma ( Offices For You
Copyright: Juliette van Haaster (links, Offices For You)

Offices For You: “Ons personeel heeft een hospitality-achtergrond”

11 november 2016, 12:19
In samenwerking met SKEPP design+build publiceert Architectenweb binnen de themaperiode ‘Kantoren’ een serie interviews rond vernieuwende kantoorconcepten. In het vijfde deel staat Offices For You centraal. In gesprek met Joost Postma, managing director Offices For You en een van de gebruikers, Juliette van Haaster.

Tekst Mattijs Kaak

Wat vormt de essentie van jullie concept?
Joost Postma: “Ik zat hier in onze vestiging in het Olympisch Stadion Amsterdam een keer in de algemene ruimte en hoorde mensen tegen elkaar zeggen: ‘Wow, this feels like home.’ De spijker op de kop. Wat ons betreft de essentie van ons concept. Wij zorgen voor een goede werkplek, maar wij willen een huurder meer bieden dan dat. Wij willen dat hij of zij zich hier echt thuis voelt. Door de persoonlijke benadering van met name de medewerkers op de werkvloer bouwen wij een band met hen op.”

“Wij ontzorgen een huurder in de breedste zin van het woord. Wij ontlasten hem van veel rompslomp. De huurder zelf kan zich focussen op de ontwikkeling van zijn bedrijf. Op die manier dragen wij er in belangrijke mate toe bij dat bedrijf te laten groeien. In professionaliteit, in efficiency, in kostenbesparing, in omzet.”

“In de kwaliteit van onze dienstverlening willen wij substantieel steeds een stapje verder gaan. Een bedrijf wil vier werkplekken? Hier staat een bureau, hier staan vier stoelen. Maar wat willen jullie nog meer? Wij luisteren naar onze huurder en zorgen dat zijn of haar wensen worden uitgevoerd. Hij moet kunnen werken op de manier, die hem het beste past.”

“Elke locatie heeft standaard een royale algemene ruimte. Open voor iedereen. Liever minder werkplekken dan beknibbelen op die algemene ruimte. Ga maar zitten: koffie, internet, een plek om te telefoneren, om te vergaderen, om mensen te ontmoeten. Het membership geeft toegang tot al onze locaties verspreid over het land. Geen extra kosten. Overal kun je terecht. Overal voel je je thuis.”

Wat blijkt in de praktijk het sterkste punt van jullie concept?
“De persoonlijke benadering, ons professionele serviceniveau, de kenmerkende smaak van onze inrichting, de overzichtelijke omvang van onze gebouwen. Dat alles geeft de mensen, die bij ons een werkplek huren, rust en stelt hen in de gelegenheid zich volledig te concentreren op hun business.”

Zijn er sinds de start van jullie concept zaken veranderd?
“Jazeker, wij hebben ons personeelsbestand bijna volledig vervangen. Zo'n 80% van onze mensen heeft nu een hospitality-achtergrond, is opgeleid op een hotelschool en heeft werkervaring, niet in het vastgoed, maar in een functie in de hotelbranche. Gastvrijheid en service bieden, dat is hier bij ons hun voornaamste taak.”

“Verder hebben wij onze contracten gestroomlijnd. Wij willen duidelijkheid verschaffen. Dit is wat je huurt, dit is de service, die je van ons mag verwachten. Geen onverwachte extra kosten achteraf. 'All in' is ook werkelijk 'all in'. Moet een servicepakket worden aangepast, dan gaan we opnieuw rond de tafel zitten.”

Wat zijn jullie plannen voor de nabije toekomst?
“Wij willen groeien. Op meerdere vlakken. Eerst en vooral: onze mensen blijven zich ontwikkelen, uiteraard wat betreft het niveau van de hospitality, maar via cursussen ook op commercieel gebied en in de IT.”

“Natuurlijk willen wij ook groeien in meters. De tijd is daar rijp voor. Wij zijn echter kieskeurig. Wij beschikken nu over karakteristieke locaties. Hier het Olympisch Stadion in Amsterdam, in Breda het voormalige hoofdkantoor van Oranjeboom, in Hilversum een mooie stadsvilla, in Utrecht en Maastricht moderne kantoren. Dat moet zo blijven. Wij zoeken vestigingen, die passen bij onze filosofie. Niet te groot, geschikt voor onze persoonlijke manier van werken. Het kunnen er in de toekomst 10 worden, het kunnen er 50 worden. Ze moeten bij ons passen en onze organisatie moet er steeds klaar voor zijn.”

Hoe zien jullie de toekomst van deze kantoorconcepten?
“Huurders weten steeds beter wat zij willen. De keuzemogelijkheden in onze branche zijn enorm toegenomen. Aan de ene kant van het spectrum het traditionele 'corporate' model, aan de andere kant de meer creatieve setting met palletbureaus en open plafonds. Wij zitten daar tussenin. De huurder kiest bewuster op grond van toegevoegde services. Elk kantoorconcept speelt daarop in. Elke huurder kan vinden, wat hij zoekt.”

Wat is hier je favoriete plek?
“Ik arriveer hier 's morgens om een uur of zeven. Ik neem een kop koffie en ga even buiten op de tribune zitten. Hartje Amsterdam. De zon komt op. Ik kijk uit over het stadion. Zie in de verte gebouwen van de Zuidas. Het is nog stil. Ik voel me bevoorrecht. Ik bereid me voor op de dag die komen gaat.”

Een van de gebruikers van Offices For You Olympisch Stadion Amsterdam is

Juliette van Haaster, managing director van Qurios Holiday Retreats.

Hoe waren jullie in het verleden gehuisvest?
Juliette van Haaster: “Niet. Wij zijn hier begonnen. Wij ontwikkelen en exploiteren vakantieparken op meerdere plekken aan de kust. Tot vijf maanden geleden werkten wij op locatie. Nu hebben wij hier ons hoofdkantoor. Sales en marketing.”

Wat trok jullie aan in dit concept?
“Het 'all-in'-concept. Je wordt hier totaal ontzorgd. Wij zijn een startend bedrijf en hebben genoeg aan ons hoofd. De routine van de dagelijkse kantoorpraktijk wordt ons hier compleet uit handen genomen. De post wordt verzorgd, gasten worden verwelkomd en begeleid, vergaderingen logistiek geregeld, de koffie is prima, de lunches steeds een verrassing. Een hoge vorm van hospitality.”

“Je komt 's morgens binnen en stapt als het ware in een warm bad. Altijd is er iemand, een praatje, persoonlijke input. Leuke meiden. Ik voel me hier thuis. Amsterdam ligt voor ons bedrijf mooi centraal. En een werkplek in het Olympisch Stadion!? Uniek.”

Konden jullie zo het gebouw in of waren er aanpassingen nodig?
“Vijf maanden geleden trokken wij hier in. De styling werd op ons verzoek wat meer aangepast aan de styling van onze vakantiewoningen. In de ruimte vóór is een verhoogde vloer aangebracht, zodat we met de hoge ramen een beter uitzicht naar buiten kregen. Een glazen tussenwand verschaft ons een prima vergaderruimte. Alles was mogelijk. Onze specifieke wensen werden zonder mankeren uitgevoerd. Erg prettig allemaal.”

Wat blijkt in de praktijk de kracht van dit concept voor jullie bedrijf?
“Zoals gezegd: de ontzorging, de gastvrijheid. Er wordt voor ons gezorgd. Wij hebben onze handen vrij voor de opbouw van ons bedrijf. De communicatie met de andere bedrijven hier is ook aangenaam. Buiten op het terras treffen we elkaar regelmatig voor een borrel. Gezellig, maar ook goed voor het netwerk. Ik ben een keer op een kratje gaan staan en heb verteld wie wij zijn en wat wij doen. Dat levert goede contacten op.”

Zijn er wat jullie betreft nog verbeteringen nodig?
“Eigenlijk niet. Ik vind het hier leuk. Het Olympisch Stadion is prachtig. Nog onlangs zijn hier de Europese Atletiek kampioenschappen gehouden. Een enorme hectiek. Wij zaten daar middenin. Ik geniet daarvan. De drukte inspireert mij.”

Wat is hier je favoriete plek?
“Ik werk graag aan deze tafel.”

Andere nieuwsberichten

Woontoren voor jongeren op Oostenburg vormt roestbruin accent langs het spoor

3 uur geleden

EU Mies Award 2024 voor studiepaviljoen Technische Universiteit Braunschweig

Vandaag, 13:57

Sofie De Caigny nieuwe voorzitter Commissie Omgevingskwaliteit en Cultureel Erfgoed Rotterdam

Vandaag, 12:15

Podcasts en publicatie over realiseren ruimtelijke kwaliteit bij stedelijke ontwikkeling

Vandaag, 10:47

Woontorens The Grace worden lager dan gepland

4 uur geleden

Tweede Kamer neemt nieuwe huurwet aan

Vandaag, 11:24

Brabant gaat door met stikstofaanpak en ziet op termijn ruimte

Vandaag, 09:00

Kamer wil ‘tochtkorting’ voor huurder slecht geïsoleerde woning

Gisteren, 17:21

Provincie Friesland en gemeenten weer op één lijn over woningbouw

Gisteren, 13:46

Vastgoedadviseur: winkelleegstand binnensteden loopt op

Gisteren, 09:31
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan