Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov
Copyright: Office Winhov

Bouwstart studentenwoningen op campus TU/e

27 mei 2015, 15:21
De bouw van een complex met 300 studentenwoningen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is vandaag gestart. De studentenhuisvesting is ontworpen door Office Winhov, in samenwerking met het Zwitserse office haratori en BDG Architecten ingenieurs Almere.

De Europese aanbesteding voor het project is in 2013 gewonnen door het team van de drie bureaus. Het complex met studentenwoningen is onderdeel van de herinrichting van de Eindhovense campus; het gebouw is gesitueerd aan de noordzijde van de campus op de grens van het Dommeldal.

Betaalbare kwaliteit
Het project is verdeeld in drie schijven, waarbij het zwaartepunt van het volume aan de campuszijde ligt. De verfijnde opbouw van de gevel spiegelt het gebruik van rasterstructuren op de campus, aldus Office Winhov. De gevel wordt uitgevoerd in prefab beton, waarbij de voorzijde van de ribben is gepolijst.

Uitgangspunt voor het ontwerp is om betaalbare woonruimte te realiseren, waarbij tevens een grote ruimtelijke kwaliteit op het niveau van zowel het gebouw als de individuele woning is nagestreefd. Volgens de architecten komt dit tot uitdrukking in bijvoorbeeld de toepassing van grote ramen en de overdimensionering van de publieke ruimtes.

Rationeel en duurzaam
Het team van architecten heeft gekozen voor een rationele en duurzame opzet van het gebouw. Zo zijn vloeren en de bijzondere, zelfdragende sandwich-gevels uitgevoerd in betonnen prefab-elementen. Ook badkamers zijn geprefabriceerd en alle installaties zijn zo efficiënt mogelijk ingepast.

Dit alles resulteert in een korte bouwtijd. Door het ontbreken van dragende scheidingswanden zijn aanpassingen van het programma binnen het gebouw in de toekomst mogelijk.

Realisatie
Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van 12.600 vierkante meter. Het project, dat wordt gebouwd door Huybregts Relou met Stichting Woonbedrijf SWS.HhvL als opdrachtgever, zal naar verwachting in de zomer van 2016 worden opgeleverd.

Andere nieuwsberichten

Een pixelgevel van UNStudio met textuur en transparantie

Gisteren, 14:54

Minimalistisch notariaat in groene omgeving

Gisteren, 11:33

Architectuurcentra opereren in coronatijd: Arcam

Gisteren, 11:16

Voorbereidingen The Capital in Waarderpolder Haarlem gestart

3 april, 3:55

Eerste bomen op dak Depot Boijmans van Beuningen geplaatst

Gisteren, 15:34

'Bouwproductie staat voor krimp van 15 procent'

3 april, 9:58

Ingetogen luxe voor Junshan Cultural Center van Neri & Hu

2 april, 2:54

De meeste 55-plussers willen niet meer verhuizen

2 april, 1:00

Invoering Omgevingswet wordt opnieuw uitgesteld

2 april, 9:59

'Burger wil meer informatie energiezuiniger maken woning'

2 april, 9:36
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan