Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective
Copyright: The Cloud Collective

Fragmentarisch huis van The Cloud Collective

18 februari 2011, 9:22
Het Sectiehuis van The Cloud Collective is een openbare sculptuur, gesitueerd op een door bomen omzoomde groenstrook in een woonwijk van het Noord-Brabantse dorp Oisterwijk. Het gaat relaties aan met de ruimte en met voorbijgangers.

Een dun plakje huis
Met een relatief laag budget als randvoorwaarde (de bouwkosten bedroegen € 3000,-) hebben de makers, die opgeleid zijn als architecten, ervoor gekozen om een dun plakje van een huis te maken, in plaats van een volledig huis te bouwen. Het ongebouwde deel wordt overgelaten aan de beschouwer.

De wanden zelf bevatten sparingen en reliëfs die ruimtes projecteren van een huis dat zou kunnen zijn (geweest), maar nooit volledig als fysiek object zou kunnen bestaan.

Ruimte
De sculptuur vormt een fysieke sectie door een imaginair huis. Het laat fragmenten zien van kamers, trappen, een schoorsteen en een bank. Het heeft daarmee dezelfde functionaliteiten als een écht huis, maar is gastvrijer richting voorbijgangers om binnen te gaan en er te spelen.

Bij beweging van voorbijgangers biedt het Sectiehuis steeds weer andere perspectieven en kaders op de omgeving, de voorbijgangers en het object zelf.

The Cloud Collective
Sectie-huis is één van de eerste bouwexperimenten van de jonge groep ‘The Cloud Collective’, dat bestaat uit jonge ontwerpers, architecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars en theoretici die op verschillende plaatsen in Europa werkzaam zijn.

Sectiehuis is onderdeel van een kunstproject waarvoor in zeven wijken in Oisterwijk een voor de gelegenheid ontwikkeld kunstwerk tot stand is gekomen.

Andere nieuwsberichten

Team GROUP A bekijkt mogelijkheden nooit gebruikte metrostations Antwerpen

Gisteren, 17:12

Zuid-Holland en Rotterdam tekenen het Woon-werkakkoord Feyenoord City.

Gisteren, 16:48

Bart van der Vossen neemt afscheid bij Rijnboutt

Gisteren, 13:41

Video: de klimaatbestendige stad

Gisteren, 10:24

Rutte: investeren in klimaataanpassing is ook waar voor ons geld

Gisteren, 14:55

'Lagere overheden hebben 1,8 miljard nodig voor klimaatakkoord'

Gisteren, 09:18

Video + foto's: afbouw Floating Office Rotterdam

22 januari, 2:40

Huizenprijzen in 2020 met bijna acht procent gestegen

22 januari, 9:42

Studie naar hyperloop voor vracht tussen Amsterdam en Rotterdam

21 januari, 4:26

TNO: bouwen in hout veel gunstiger voor klimaat dan aangenomen

21 januari, 10:55
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan