gelegen aan een dorpslint tussen bos en veld
Copyright: René de Wit
de werkelijke grootte van de woning is niet zichtbaar vanaf de weg
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
robuust metselwerk, schoonwerk beton en houten elementen geven de villa een ei
Copyright: René de Wit
de zes dennen (Pinus sylvestris) zijn hoger dan de andere bomen op het terrein
Copyright: René de Wit
de bakstenen worden met schors van de dennenbomen in de hand, uitgezocht op kleur en textuur
Copyright: René de Wit
de werkelijke grootte van de woning is niet zichtbaar vanaf de weg
Copyright: René de Wit
er veel inspanning verricht om de dennen te behouden
Copyright: René de Wit
zwembad en woonhuis omringen de dennenbomen die een markante positie innemen
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
de bakstenen worden met schors van de dennenbomen in de hand, uitgezocht op kleur en textuur
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
de lichtstraat zorgt voor een zee aan daglicht binnen
Copyright: René de Wit
situering
Copyright: HILBERINKBOSCH architecten
doorsnede
Copyright: HILBERINKBOSCH architecten
begane grond
souterrain
gelegen aan een dorpslint tussen bos en veld
Copyright: René de Wit
de werkelijke grootte van de woning is niet zichtbaar vanaf de weg
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
robuust metselwerk, schoonwerk beton en houten elementen geven de villa een ei
Copyright: René de Wit
de zes dennen (Pinus sylvestris) zijn hoger dan de andere bomen op het terrein
Copyright: René de Wit
de bakstenen worden met schors van de dennenbomen in de hand, uitgezocht op kleur en textuur
Copyright: René de Wit
de werkelijke grootte van de woning is niet zichtbaar vanaf de weg
Copyright: René de Wit
er veel inspanning verricht om de dennen te behouden
Copyright: René de Wit
zwembad en woonhuis omringen de dennenbomen die een markante positie innemen
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
de bakstenen worden met schors van de dennenbomen in de hand, uitgezocht op kleur en textuur
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
de lichtstraat zorgt voor een zee aan daglicht binnen
Copyright: René de Wit
situering
Copyright: HILBERINKBOSCH architecten
doorsnede
Copyright: HILBERINKBOSCH architecten
begane grond
souterrain

Rondom de zes dennen

25 oktober 2023
Aan een slingerend dorpslint in het Brabantse buitengebied, waar boerderijen en akkers zich afwisselen met bospercelen, wordt op een kleine akker grenzend tegen de bosrand, een nieuwe woning gebouwd. Het terrein ligt dicht tegen de doorgaande weg en heeft een vrij uitzicht over het open akkergebied aan de overzijde van de weg. De achtertuin strekt zich diep uit in het aangrenzende bos van het natuurgebied de Maashorst. Zes grote grove dennen in het gras van de tuin vormen de voorpost van het achterliggende dennenbos.

Rondom deze zes dennen worden de belangrijkste woonfuncties gelegd. De woonkamer, eetkamer en keuken richten zich op de tuin en de avondzon en worden opgetild ten opzichte van de tuin. Een ruim terras op hetzelfde hoge niveau verbindt, met een paar treden, het wonen met de tuin.

Aan de voorzijde van de woning wordt op maaiveldniveau de hoofdslaapkamer gesitueerd. Een kleine patio voor de slaapkamer zorgt voor meer privacy en filtert het ochtendlicht. Grenzend aan de slaapkamer ligt een vleugel met een wellness: een badkamer met sauna en het zwembad. De vleugel steekt de tuin in, waardoor je vanuit het zwembad zicht hebt op de prachtige dennen. Een daklicht boven de douche haalt ook hier het buiten naar binnen.

Onder de woning bevindt zich een souterrain met vier (slaap)kamers. Twee verdiepte patio’s zorgen ervoor dat er natuurlijk licht in deze kamers valt en dat de twee kamers aan de achterzijde ook zicht op de tuin hebben.

De gevels van de woning zijn gesloten naar de straatzijde maar open naar de tuinzijde, waar ze gericht zijn op bosrand en avondzon. Passend in de sfeer van het dorpslint is de woning voorzien van een kapvolume. Deze kap is asymmetrisch: steil aan de zuidwestzijde en volledig bedekt met zonnepanelen die naadloos op elkaar aansluiten. Aan de noordoostkant is de kap flauwer en wordt een grote lichtstraat gemaakt. Binnen zorgt dit voor een prachtige ruimtelijkheid en een stortvloed aan daglicht.

De karakteristieke bakstenen, die ook incidenteel in het interieur terug komen, worden met een stuk schors van de dennenbomen in de hand, uitgezocht op kleur en textuur. Zo wordt ook met de materialisatie van robuust metselwerk, schoonwerk beton en houten elementen een eigentijdse verbinding gezocht met de omgeving.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HILBERINKBOSCH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van HILBERINKBOSCH architecten

HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
HILBERINKBOSCH architecten
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan