PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+
PON IT
Copyright: OCS+

PON IT

26 augustus 2021

PON IT levert diensten aan alle business units van PON op het gebied van IT, Business Application Management en Business Intelligence. Dit doen zij vanuit hun fraaie pand in Almere waar zij vaak in afwisselende teams samen tot creatieve oplossingen komen. Voor de herinrichting van dit pand vroegen zij OCS+ om een concept op te stellen waarin een inspirerende en comfortabele werkomgeving wordt gecreëerd en samenwerken en ontmoeten maximaal wordt gefaciliteerd. OCS+ heeft op basis van de branding van de verschillende merken die PON voert een ontwerp gemaakt dat recht doet aan de identiteit van PON.

Samenwerken

De focus binnen deze organisatie van PON ligt op IT. Het is daarom van belang dat ruimtes op een manier zijn ontworpen dat deze de oplossingsgerichte werkwijze van het personeel op de juiste wijze ondersteunt. Op basis daarvan zijn bewuste keuzes gemaakt op het gebied van meubilair. Zo is er gekozen voor het plaatsen van de Steelcase Flex Collectie, een van de nieuwste Steelcase oplossingen voor het ondersteunen van een agile manier van werken. Deze combinatie van hoge tafels zorgt ervoor dat mensen op hele diverse manieren kunnen samenwerken. Door de verschillende posturen van werken worden gebruikers gestimuleerd om actief te blijven tijdens een vergadering. Als gevolg hiervan reageren zij alerter op situaties en komen zij sneller tot een goede oplossing.

Daarnaast is er in dit gebouw ook veel aandacht voor de mogelijkheid om digitaal op een goede manier te kunnen samenwerken. Zeker in het kader van de recente ontwikkelingen is dit extreem belangrijk voor een organisatie als PON IT. De Caterpillar ruimte is hier een schoolvoorbeeld van. Het biedt uitgebreide mogelijkheden om via het scherm output te delen en een video conference te beleggen. De ruimte is daarnaast ook heel erg flexibel. Door de ruime opzet kunnen er meer mensen deelnemen dan dat er stoelen staan en kan iedereen comfortabel zijn eigen plek kiezen. De branding van deze moderne vergaderruimte zorgt er tevens voor dat mensen verbonden blijven met de activiteiten van PON. Affiniteit met het eindproduct is met name van belang om de creativiteit van de mensen in deze omgeving te blijven prikkelen.

Verschillende posturen

Het kiezen van verschillende posturen om te werken, samen te werken of te vergaderen loopt als een rode draad door het gebouw heen. Zo biedt de Porsche vergaderruimte een ruime lounge-setting aan die zorgt voor een geheel andere wijze van samenwerken in vergelijking met andere ruimtes. Deze manier van vergaderen geeft de gebruiker extra rust en comfort tijdens een overleg. Pakkend in deze ruimte is ook het feit dat de visualisaties op de wand overlopen in het meubilair. Deze optimale connectie tussen branding en meubilair zorgt voor een treffend geheel.

Met de Media:Scape ruimte, een door Steelcase gecreëerde combinatie van meubilair en technologie, heeft PON IT ook de mogelijkheid om te presenteren en vergaderen in een college opstelling. Het creëert een praktische en ruime efficiënte setting waar gemakkelijk gewisseld kan worden van postuur. Het lichtinval in deze ruimte zorgt voor een vergadersetting met veel allure. Doordat elementen vanuit het uitzicht en architectuur overvloeien in het meubilair krijgt het geheel een rustige en comfortabele indruk.

Duurzaamheid

De grote formele vergaderruimte is door OCS+ op een duurzame wijze vernieuwd. Veel bestaande elementen zijn behouden en door het toevoegen van enkele nieuwe elementen krijgt het een prachtig nieuwe uitstraling. De Steelcase Think stoelen geven de ruimte nog een extra duurzaam tintje. Deze stoel was namelijk het eerste gecertificeerde Cradle-to-Cradle meubilair in de Verenigde Staten.

Eén pakkend geheel

Dit project laat duidelijk zien dat door middel van branding en kleurgebruik de identiteit van een organisatie op schitterende wijze terug kan komen in een gebouw. Typend hiervoor is de Swapfiets ruimte waar de kleur blauw van een standaard overlegruimte een inspirerend geheel maakt. Daarbij letten wij op de kleinste details.

Door verschillende thema’s terug te laten komen in het ontwerp krijgt het gebouw een unieke beleving voor het personeel. De combinatie van al deze ruimtes binnen het gebouw van PON IT zorgen voor een groot ruimtelijk concept waar uitstekend samengewerkt kan worden. Van begin tot eind van het gebouw is het concept ontworpen om elkaar op inspirerende wijze te ontmoeten en samen te werken. Het merendeel van de ruimtes zijn multifunctioneel in gebruik waardoor iedereen hier zijn plek.Facts & Figures

Architect
  • OCS Design Studio

Realisatie
  • 2020

Omvang
  • 350 m2

Medewerkers
  • 60

Geleverde service
  • Concept
  • Design
  • Realisatie

 


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OCS+

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan