Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+
Capgemini
Copyright: OCS+

Capgemini Nederland

1 september 2021

Capgemini is een organisatie die bestaat uit verschillende onderdelen, waar vanuit de basis wordt geopereerd als aparte bedrijven. Desondanks werken deze verschillende onderdelen vaak wel voor dezelfde opdrachtgevers. Daarom ontstond er vanuit Capgemini de vraag voor een concept om de interdisciplinaire samenwerking tussen alle individuele business units te verbeteren en de dynamiek binnen de organisatie te verhogen. 

Om dit in kaart te brengen heeft OCS+ verschillende workshops gehouden met geheel uiteenlopende lagen binnen de organisatie. In deze workshops werd niet alleen gevraagd wat zij graag aan hun ideale werkomgeving willen toevoegen, maar ook wat volgens werknemers binnen de organisatie juist niet meer nodig is in een nieuwe werkomgeving. Samen met een interdisciplinair team binnen Capgemini werd op basis hiervan een concept ontwikkeld waarbij ieders wensen en behoeften nauwkeurig werden geïntegreerd.

 Samenwerken wordt op deze wijze niet alleen gemakkelijker gemaakt, maar ook comfortabeler en leuker!


Dit concept vertaalt zich in de praktijk uit naar een grote open omgeving, die is verdeeld in drie verschillende zones die heel geleidelijk in elkaar overlopen. In de meest centrale zone in dit concept staat de merkidentiteit centraal. De belangrijkste aspecten van het merk Capgemini komen hierin naar voren in combinatie met het aanbieden van vele mogelijkheden op het gebied van kennisdeling. Op deze manier wilt men de gebruikers van deze zone inspireren om actief met de kernaspecten van het merk Capgemini aan de slag te gaan. Een tweede zone in dit concept is een zone waarin sociale en informele interactie centraal staan. Door middel van een vernieuwde pantry, hoge ronde tafels en verschillende social hub’s vindt toenadering tussen mensen hier heel natuurlijk plaats. De derde zone aanwezig in dit concept focust zich specifiek op de samenwerking tussen werknemers. Deze zone bestaat uit onder andere een videoconferentie ruimte, creatieve project ruimtes, treinzitjes voor snel overleg en een scrum ruimte. Samenwerken wordt op deze wijze niet alleen gemakkelijker gemaakt, maar ook comfortabeler en leuker!

Het concept heeft als doel dat werknemers meer in beweging komen waardoor creativiteit wordt verhoogd en daardoor de innovatiekracht binnen Capgemini. Zo kunnen verschillende werkzaamheden binnen één omgeving uitgevoerd worden in meerdere houdingen en settings. Dit draagt bij aan verschillende manieren van interactie tussen werknemers en creëert daarnaast een gezondere, inspirerende en meer aangename werkomgeving.

 Het kantoor voelt nu écht voor iedereen als thuiskomen.

 

Het eindresultaat zorgt ook voor een betere verdeling van capaciteit. Regelmatig wisten werknemers op een piekmoment niet waar men samen kon werken of elkaar kon ontmoeten. Dit kwam voornamelijk omdat bestaande werkgebieden weinig flexibiliteit aanboden. Door middel van het creëren van een meer flexibele werkomgeving voelt het kantoor nu écht voor iedereen als thuiskomen.

In eerste instantie heeft OCS+ zich samen met Capgemini volledig gericht op het ontwikkelen van de tweede verdieping. Het enthousiasme waarmee het eindresultaat is ontvangen door de werknemers van Capgemini hebben geleid tot een uitbreiding van dit concept op andere verdiepingen van het gebouw. Inmiddels is OCS+ begonnen om ook de andere etages nog meer inspirerend, dynamischer en comfortabeler te maken voor de gebruikers en bezoekers.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OCS+

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan