Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+
Copyright: OCS+

Huntsman Corporation

1 september 2021

Huntsman Holland is gevestigd in Botlek-Rotterdam en is onderdeel van Huntsman Corporation, een Amerikaans chemieconcern met meer dan 16.000 medewerkers, die wereldwijd op verschillende locaties werkzaam zijn. Huntsman produceert halffabricaten voor de polyurethaanindustrie. Polyurethanen zijn verwerkt in eindproducten die we allemaal dagelijks gebruiken. Denk daarbij aan matrassen, stoelen, schoenen of voetballen. In dit project lag de focus voor Huntsman vooral op het creëren van een omgeving die de samenwerking binnen de eigen organisatie verbetert.

Concept

Om dit te realiseren is er in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, door de OCS+ Design Studio een concept ontworpen waarbij de mogelijkheid om elkaar (in)formeel te ontmoeten centraal staat. Hiervoor is onder andere een vergadercentrum gecreëerd dat een divers aanbod van vergaderopties faciliteert. De mix van formele- en informele ruimtes zorgen ervoor dat er voor ieder soort contact, de juiste ruimte beschikbaar is. Het informele gedeelte is een centraal punt dat een aangename sfeer creëert doordat het is ingericht als WorkCafé. Daarnaast is het restaurantgedeelte van het WorkCafé ook multifunctioneel inzetbaar voor grotere TownHall meetings waarbij de gehele organisatie aanwezig kan zijn.

Naast het vergadercentrum zijn er nog meer innovatieve ruimtes toegevoegd aan de werkomgeving van Huntsman om de samenwerking binnen de organisatie te verbeteren. Zo is er een 'denktank' omgeving ontwikkelt waar ruimte is voor verschillende creatieve doeleinden. Zo is er een loungegedeelte, een scrum gedeelte en kan er op diverse manieren met elkaar overlegd worden. Een Steelcase MediaScape zorgt ervoor dat je op eenvoudige wijze video conferences kunt organiseren en informatie kunt delen met contacten over de hele wereld. De prettige atmosfeer zorgt ervoor dat de medewerkers gestimuleerd worden om samen naar oplossingen te zoeken.

Op het gebied van hospitality zijn ook maatregelen genomen om het serviceniveau te verhogen. Het entreegebied is een ontvangstruimte geworden waarbij bezoekers op een comfortabele manier ontvangen kunnen worden wanneer zij zich aangemeld hebben. Dit is gedaan met op maat gemaakt OCS Private Label meubilair, hierdoor past het meubilair precies in de hospitality omgeving die aangeboden wordt. Daarnaast biedt men in het kantoor ook flex-werkplekken aan voor bezoekers van Huntsman. Het stelt bezoekers in staat om voor of na een afspraak binnen Huntsman ook zelfstandig nog te kunnen werken.

Branding en Duurzaamheid

Typerend voor dit project zijn de hexagons die door heel het gebouw terugkomen. Deze vorm is onder andere terug te vinden in tafels, raam folies, verlichting en de entree. Naast de hexagons zijn door de gehele werkomgeving beelden gebruikt van producten waar grondstoffen van Huntsman in zijn verwerkt, dit om de merknaamer verder te versterken. Dit komt tenslotte ook terug in de organisatie slogan op de muur: "Our chemistry in your everyday life".

Omdat duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp is binnen Huntsman, heeft de OCS+ Design Studio een omgeving gecreëerd die voor een groot deel bestaat uit gerecyclede producten. In het WorkCafé is gebruik gemaakt van het zogenaamde Chipwood en zijn er krukken geplaatst die gefabriceerd zijn uit gerecyclede PET-flessen. Daarnaast hebben de lampen in deze omgeving hebben een tweede leven gekregen en is er door de hele omgeving heen gekeken naar de beste combinatie van gerecyclede producten en nieuw duurzaam geproduceerde producten.

Deze werkwijze heeft uiteindelijk geresulteerd in een omgeving die voldoet aan alle eisen die Huntsman vooraf had geschetst en daarnaast ook gerealiseerd is binnen een scherp budget. Hierdoor is Huntsman weer klaar voor de toekomst met hun vernieuwde werkomgeving.Facts & Figures

Architect
  • OCS Design Studio

Samenwerking
  • Breijer
  • 14Forward

Realisatie
  • 2019

Omvang
  • 675 m2

Medewerkers
  • 150-250

Geleverde service
  • Concept
  • Design
  • Realisatie


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OCS+

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan