Producten
3 meter brede paden met Breccia mixbestrating verbinden het kloostergebouw met de campus.
Copyright: Struyk Verwo Infra
De gemêleerde Breccia mixbestrating steekt mooi af bij de gebouwen.
Copyright: Struyk Verwo Infra
Paden met de 3 gemixte kleuren Breccia in 40 x 20 cm geven een duidelijke routing aan.
Copyright: Struyk Verwo Infra
Mixbestrating Breccia Antra 600/Breccia Grigio 600/Breccia Berchmanianum in de afmeting 40 x 20 cm.
Copyright: Struyk Verwo Infra
De subtiele mixbestrating vormt een sfeervol geheel met de groene omgeving en gebouwen.
Copyright: Struyk Verwo Infra
Voetgangers, fietsers en toeleveringsverkeer maken gebruik van het padenstelsel.
Copyright: Struyk Verwo Infra
ProducttagsAANUIT

Paden met mixbestrating op universiteitsterrein

11 juli 2019
Campus Heyendaal in Nijmegen is het universiteitsterrein van de Radboud universiteit en het Radboud UMC. Het naastgelegen kloostergebouw Berchmanianum is recent door de universiteit verworven en aan de campus toegevoegd. Om de samenhang in terreinaanleg te waarborgen, werd een plan gemaakt om het klooster, de universiteitsgebouwen en het UMC met elkaar te verbinden.

Historie, cultuur en toekomst
De historie van het gebouw en de plek en de nieuwe functies stonden centraal bij het ontwerpplan van Buro Poelmans Reesink landschapsarchitectuur. Voorheen was het klooster een afgesloten plek, nu is hier de entreeroute gerealiseerd. De binnentuin van het klooster is getransformeerd van een heel serene ruimte naar een ontmoetingsplek, waar bijvoorbeeld promoties worden gevierd. Bovendien grenst de binnentuin nu aan de horeca en de zalen. De tuinen en de bossen van het klooster zijn betrokken bij het campusterrein door de aanleg van een subtiel maar opvallend padenstelsel dat het klooster met de gebouwen van de universiteit verbindt. Een goede routing, zodat het sociaal ook veilig is voor de vele studenten.

Breccia zorgt voor onderscheid in paden
Vanuit de historie zijn op het terrein veel roodgebakken klinkers aanwezig. De nieuwe, drie meter brede verbindingspaden zijn van een afwijkend materiaal gerealiseerd. Om een duidelijk onderscheid te maken en omdat een aantal van die paden uitmondt in een groot plein. De keuze viel op betonnen verharding, de Breccia betontegel in de afmeting 40 x 20 cm van Struyk Verwo Infra. Een te kleine tegel zou wegvallen, een te grote tegel zou niet bij het pad passen. Deze tegel heeft een mooie variatie in de deklaag, waarmee wat meer nuance in de hele uitstraling ontstaat. De paden en pleinen zijn gelegd in halfsteensverband, met drie afwerkingen door elkaar, waardoor het geheel speels oogt.

Naast de uitstraling had de keuze voor de Breccia nog een andere functie. Het campusterrein is groot en er is veel shared space. Voetgangers en fietsers maken samen gebruik van de paden en sporadisch worden de paden ook gebruikt voor toeleveringsverkeer voor bepaalde gebouwen. Door de Breccia mixbestrating te gebruiken in plaats van de roodgebakken klinker wordt duidelijk gemaakt dit de hoofdpaden zijn. Hier ben je als fietser welkom, maar nog meer te gast dan op de andere paden. De helft van het project is nu klaar. Straks loopt het pad door naar het nieuwe gebouw van de faculteit Sociale Wetenschappen. Daar vormt het een plein dat onder het gebouw doorloopt. Deze tweede fase is in 2020 klaar.

Voordeel van de natuurlijke deklaag
De Breccia heeft een 100% natuurlijke deklaag. De tegels hebben bijna de “looks” van natuursteen en zijn kleurecht. Het materiaal wordt met de tijd nog mooier en is een toekomstbestendig product. Als je geen 100% natuurlijke deklaag hebt, maar kleurstof gebruikt, ziet de tegel er na verloop van tijd verweerd uit.  Zie ook het assortiment Breccia tegels en stenen op de website.

Struyk Verwo Infra – voorloper in duurzame bestrating
Betonnen bestratingsproducten worden meer en meer duurzaam geproduceerd. Struyk Verwo Infra is een van de eerste certificeerde leveranciers volgens de nieuwe BRL K11002. De garantie dat de geleverde betonnen bestratingsproducten voldoen aan de gewenste milieuprofielen. De BRL K11002 sluit aan op het moederbestek van BouwCirculair, voorheen Netwerk Betonketen. Het is aan de opdrachtgever of hij alleen om de MKI of circulariteit vraagt, of om beide. In aansluiting op het moederbestek mag de MKI maximaal € 25,- per m³ bedragen. Voor het gebruik van secundaire grondstoffen geldt minimaal 15% van het totaal volume. Met de genoemde 15% gaan producenten van betonnen bestratingsproducten veel verder dan de 5% die genoemd wordt in het betonakkoord: het nationale ketenakkoord voor duurzame groei van de sector.

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Struyk Verwo Infra

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Struyk Verwo Infra

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan