Plein de Waterkanten verbindt bewoners, scholieren en sporters
Mixbestrating in warme tinten
Seats met 100% FSC houten zitting vormen intieme ontmoetingsplekken
Groeneilanden gecreëerd met parkbanden uit het Solid & Seats programma
Mixpakket Breccia betonstraatstenen in grijstinten
Plein de Waterkanten verbindt bewoners, scholieren en sporters
Mixbestrating in warme tinten
Seats met 100% FSC houten zitting vormen intieme ontmoetingsplekken
Groeneilanden gecreëerd met parkbanden uit het Solid & Seats programma
Mixpakket Breccia betonstraatstenen in grijstinten

Plein De Waterkant

12 juli 2018
Het Fioretti College en het nieuwe sportcentrum in Lisse zijn onderdeel van de stedelijke ontwikkeling ‘De Waterkanten’. Tussen de school en het sportcentrum was een lege ruimte. Ketner Olsen ontwierp een plein dat bewoners, scholieren en sporters verbindt – en waar zo nodig ook nog geparkeerd kan worden.

Een plein ontwikkelen waar scholieren, buurtbewoners én sporters zich thuis voelen. En waar je niet alleen lekker kunt zitten en spelen, maar waar ook ruimte is voor fietsers én waar tijdens evenementen eventueel zo’n honderd auto’s kunnen parkeren. Marjan Ketner, ontwerper van het plein De Waterkanten, licht toe hoe het ontwerp tot stand is gekomen. ‘Het plein heeft inderdaad veel verschillende functies en doelgroepen, maar de hoofdfunctie is verblijven. De gemaakte keuzes zijn dus vooral daarop gericht. De verschillende kleuren in de bestrating maken duidelijk waar auto’s kunnen parkeren, mocht dat nodig zijn. Het plein fungeert als overloop van de parkeergarage onder de sporthal. Er wordt niet dagelijks geparkeerd.’

Mixbestrating in warme tinten
Voor de bestrating viel de keuze van Ketner op producten van Struyk Verwo Infra: Breccia en Liscio betonstraatstenen in twee kleurmixen: een grijsmix en een paars-grijze mix. ‘Die kleuren heb ik gekozen omdat ze qua uitstraling passen bij de twee nieuwe, moderne gebouwen die het plein omlijsten. De natuurstenen toplaag maakt het een kleurvaste steen, in warme tinten.’ De bestrating werd gelegd in een eigen patroon waarbij de koppelstenen willekeurig en handmatig gekozen zijn. Dit geeft een onregelmatigheid die ervoor zorgt dat je niet het idee hebt dat er een vast patroon is gebruikt. De parkeervakken zijn bewust heel subtiel. Bij evenementen zijn parkeerhulpen aanwezig die de bezoekers wijzen waar ze kunnen parkeren.

Aantrekkelijke ontmoetingsplekken
Op het plein zijn vijf groene ‘eilanden’ gecreëerd, met parkbanden afkomstig uit het Solid en Seats-programma van Struyk Verwo Infra. De eilanden zijn zo gesitueerd dat zij de verschillende verkeerstromen naar de diverse entrees sturen. Binnen de betonnen parkbanden zijn inhammen gemaakt met een houten zitting, waardoor er op het grote plein ook kleinschalige ontmoetingsplekken zijn. ‘Met de beplanting van de eilanden en de bomen in de groene rand rondom het plein ziet het eruit zoals het bedacht is.’ Ook de manier waarop de scholieren omgaan met het plein stemt Ketner tevreden. ‘Er ligt geen afval op de grond en het oogt heel fris.’

Facts & Figures
- 3.200 m²  mixpakket Breccia betonstraatstenen 30 x 15 x 8 cm,  Nemaro Argento, Nero Argenta tagenta B, C en E en  en Liscio Nero
- 400 m² Breccia betonstraatstenen 21 x 10,5 x 8 cm,  Nemaro Argento
- 126 m¹ prefab traptreden 49/50 x 16/20 x 100 cm grijs
- 104  Solids 50/45 x 50 x 200 cm en bijpassende bochten
- 8  Seats 50/45 x 50 x 178 cm R=300cm inwendig met  100% FSC houten zitting

Struyk Verwo Infra – voorloper in duurzame bestrating
Betonnen bestratingsproducten worden meer en meer duurzaam geproduceerd. Struyk Verwo Infra is een van de eerste certificeerde leveranciers volgens de gloednieuwe BRL K11002. Hiermee wordt gegarandeerd dat de geleverde betonnen bestratingsproducten voldoen aan de gewenste milieuprofielen. De BRL K11002 sluit aan op het moederbestek van BouwCirculair, voorheen Netwerk Betonketen. Het is aan de opdrachtgever of hij alleen om de MKI of circulariteit vraagt, of om beide. In aansluiting op het moederbestek mag de MKI maximaal € 25,- per m³ bedragen. Voor het gebruik van secundaire grondstoffen geldt minimaal 15% van het totaal volume. Met de genoemde 15% gaan producenten van betonnen bestratingsproducten veel verder dan de 5% die genoemd wordt in het betonakkoord: het nationale ketenakkoord voor duurzame groei van de sector.

Over Struyk Verwo Infra & Street Art
Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. Specialist in duurzame bestratingsmaterialen en –oplossingen in beton, afgestemd op elk type buitenruimte. Jarenlange ervaring, specialistische kennis, een ongeëvenaard productaanbod en klantgerichte service zijn de pijlers voor een duurzame samenwerking met vele opdrachtgevers, ontwerpers en aannemers. Het omvangrijke assortiment is onderverdeeld in 5 aansprekende merken.

Zo staat het merk Street Art voor ‘inspirerende straatbeelden met beton’. Bedoeld om elke buitenruimte een passende en samenhangende identiteit te geven met een juiste uitstraling en ambiance zodat we er ons thuis voelen of door worden verrast. Street Art biedt met al zijn vormen, modellen en kleuren een stijlvolle collectie aan elementen om hieraan bij te dragen. Naast een breed assortiment kleurrijke bestrating biedt Street Art een compleet pallet aan stijlvolle, betonnen elementen voor op de bestrating of voor bij het openbaar groen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Struyk Verwo Infra

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan